• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Athony Saiji: Amerigó ThodéCURAÇAO – Volgens MFK-lid Amerigo Thodé is er een aanslag gepland op zijn leven. Het parlementslid heeft gisteren aangifte gedaan omdat de remmen van zijn Toyota gesaboteerd zouden zijn. Naar eigen vermoeden is er met zijn auto geknoeid toen hij in Nederland was voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO).

Hij merkte op dinsdag 9 juni dat zijn remmen niet naar behoren werkten.

Aangifte
Hij ging daarop naar de garage om dit na te laten kijken. De monteur meldde toen dat de remsensorleidingen aan de rechter- en linkerkant van het voertuig bewust waren doorgeknipt. Thodé heeft aangifte gedaan en vermoedt dat de aanslag in verband staat met een eerdere vernieling aan zijn auto. Het Statenlid wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de mogelijke daders.

auto thode

image1

image2

18 reacties op “Thodé: ‘Aanslag gepland op mijn leven’”

 1. Tokaya, als we het met jouw serie vraagtekens moeten doen ondanks alle duidelijke reacties, schieten we lekker op maar niet heus.

 2. De laffe Schotte marionet Thode is verdachte in een aflsuiterzaak, zijn zoon is herhaald veroordeeld voor drugssmokkelen zijn broer is betrapt op illegale import van auto-onderdelen en corruptie.

  Alle ingredienten dus om geen enkel geloof te hechten aan de zwaar gefrustreerde Thode die iedere dag weer beseft wat een mislukking zijn leven.

 3. Zorro, slaap of iets dergelijks? JE moet eens al het ander commentaar lezen alvorens tot een slotsom te komen als die van jou.

 4. Misschien zit zijn piepjonge latinavrouwtje erachter.

  Die zal onderhand wel trek hebben in een wat jongere papi met behoud van de credit card van Schotte marionet Amerigo Thode.

  Ik krijg nog steeds braakneigingen als ik Thode op iedere foto 30 centimeter achter zijn Grote MAVO3 Leider zie staan.

 5. Hij heeft zijn grote leider als voorbeeld. Een slachtoffer rol. Toen was het ”Ik wordt bedreigt” Hij kwam toen opdraven met bodyguards en een kogelvrij vest. Wij moest het voor hem opnemen, want hij men gunde hem de ‘goede’ leiderschap van Curaçao niet. Het enige doel was om de aandacht af te leiden van wat er speelde en aandacht krijgen. Dat is precies wat er nu ook aan de hand is. aandacht afleiden en aandacht krijgen. Heerlijk die gasten die in hun eigen fantasie geloven. Eigenlijk is het diep en diep triest. Ik heb medelijden met hem.

 6. Tokaya, als eerdere reacties je geen soelaas hebben geboden, kan je altijd nog bij een garage informeren hoe het nou precies zit bij zo’n Toyota Hilux. Bij kapotte remleidingen is de olie verdwenen en remmen tevergeefs, maar hier is iets anders aan de hand.

 7. Hallo, wij hebben automonteurs?, onder ons. Als ik het goed begrijp zijn er remleidingen (hebben te maken met voetrem die remolie c.q remvloeistof naar alle 4 de wielen drukt bij het remmen) en remkabel (heeft te maken met het handmatig functioneren c.q. aantrekken van de handrem via de remkabel toch?)
  Remolie heeft te maken met de voor en achterwielen toch en worden deze tot stilstand gebracht door de voetrem?
  Handrem heeft toch te maken met het handmatig blokkeren van de achterwielen?

 8. Als ik de heer Thode zou beschuldigen van schaamteloosheid, zou hij mij op zijn beurt kunnen beschuldigen van belediging. Dus zeg ik hij is zonder schaamte.

 9. @ henry

  Er is 1 probleem in je beredenering.
  Een remkabel doorknippen betekent geen vloeistof naar de remmen dus werkt 100% NIET.
  De speed sensor bij een Toyota Hilux zit in de versnellingsbak.
  Dus dat verhaal van left en right speed sensor have been CUT is complete bulls..t (er zit maar 1 in de versnellingsbak)

  Het is een 9 jaar oude truck met meer dan 223.000 kilometer.
  Ook staat er : dat diefstal en vernieling is aangericht aan het voertuig.
  Gewoon een oude truck, mijnheer wil graag in de spotlight.

 10. de volgede keer ook je adres en telefoon nr van de Cordia factuur onzichtdaar maken nu weet heel curacao waar je huis woont en cell nummer is, je bent echt een onbenul net zoals de rest
  van jou mfk vriendjes.

 11. We hebben verschillende verdachten.

  1. de 18 jarige latina vriendin die genoeg heeft van opa en geld wil cashed
  2. vriendjes van zijn zoon die drugsdealer is
  3. MFK vriendjes die bang zijn dat hij te veel weet.

 12. @Care: wel goed lezen, de rekening is alleen ‘labour’ voor het checken van de remmen, niet van de reparatie. Zie invoice Garage Concordia.

  @Lucas: het doorknippen van de speed-sensor kabel van de achterwielen heeft kennelijk het effect dat de remmen anders aanvoelen maar wel enigzins blijven functioneren.
  Niet direct een aanslag op zijn leven, wel bang maken. Duidelijk signaal richting bestuurder zonder andere verkeersdeelnemers in gevaar te brengen: slim gedaan van de dader.

 13. Volgens de eigen informatie van Thode was hij in Nederland van 23 mei tot 7 juni wegens
  het IPKO. Maar het IPKO was van 23 t/m 26 mei. Waarom is hij langer gebleven dan hoogst noodzakelijk in het land dat hij zo haat? Afspraken met Van Raak en dergelijke? Kan het mij niet voorstellen. Vakantie ? Bezoeken aan zoon ? Wie heeft dat verblijf aldaar betaald? De belastingbetaler ? Tja, zo creëer je natuurlijk zelf vijanden lijkt me.

 14. Amerigo Thode is toch zelf ooit een politie agent geweest?
  Een tamelijk ouderwets systeemtoepassing van aangifte doen (zie taalgebruik).
  Bij het schrijven van een brief is de ondergetekende toch logisch de schrijver?
  Aanslag, een misdrijf met als doel een persoon van hoge status te vermoorden.
  Sinds wanneer is Amerigo Thode iemand van hoge status?

 15. Reparatie remleidingen voor ,volgens de rekening, een luttel bedrag van ANG 23,65 ?
  Arbeidsloon plus materiaal. Als dat maar goed is gerepareerd (ervan uitgaande dat de leidingen defect waren…).

 16. Meneer Thode heeft – zoals het kopstukken binnen MFK betaamt – weer een mooie manier gevonden om de aandacht op zich gericht te krijgen. Terwijl hij lekker vakantie viert in Nederland op kosten van de gemeenschap, zou iemand de remleidingen van zijn Toyota hebben doorgeknipt… Laat me niet lachen! Denkt hij nou echt dat er op Curacao iemand is die de moeite neemt om onder de auto van meneer Thode te kruipen en daar iets kapot te maken? Het is een mooie publiciteitsstunt van de man die nog steeds zijn straf hoort te krijgen voor het crimineel en illegaal opnemen en verspreiden van besloten vergaderingen. Kom nou niet zielig doen met een of ander onzin-verhaal. Doet me overigens vreselijk veel denken aan het verhaal van zijn politieke goeroe, toen er zogenaamd allerlei opname-apparatuur bij hem gevonden werd. MFK-verhalen; verhalen voor in het haardvuur.

 17. Speed Sensor ?

  Of moest er staan “brake line/hose”?

  BTW degene die dat heeft gedaan heeft een beetje dom verstand de belangrijkste remmen zijn de FRONT BRAKES.

 18. Waarom gaat meneer dit in de Media gooien? Als er echt iets aan de hand zou zijn, dan neem ik aan dat je ivm het onderzoek toch niet veel kwijt wil over deze zaak om hopelijk de pakkans van de daders te vergroten?

  En ondanks dat ik geen automoneur ben, maar niet functioneren van de remmen en niet naar behoren werken zijn volgens mij wel twee verschillende dingen met kans op zeer verschillende gevolgen…

  Maar goed eigenlijk moet je niet twijfelen aan MFK, want die hebben het beste voor het volk :D.