• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevMin Marvelyne Wiels thumbCURAÇAO – Marvelyne Wiels heeft een kort geding aangespannen tegen de Ombudsman. Dat meldt haar advocaat Arjen van Rijn. De Gevolmachtigde minister van Curaçao is het namelijk niet eens met de wijze waarop het onderzoek naar haar handelen in het Curaçaohuis is uitgevoerd.

Zo zou er volgens haar geen sprake zijn van een integere procesorde, aldus de raadsman. Wiels kwam de afgelopen jaren in opspraak vanwege haar uitgaven en personeelsbeleid binnen het Curaçaohuis.

Recht
Wiels benadrukt dat ze ‘zich niet verzet tegen het recht van de Ombudsman om onderzoek te verrichten in het algemeen belang’. Wel vindt ze het onacceptabel dat ze ‘onnodig’ en ‘onevenredig nadeel ondervindt door de wijze waarop de Ombudsman dit onderzoek zou hebben uitgevoerd’.

Onder ede
De Ombudsman zou haar onderzoek namelijk hebben gebaseerd op informatie van anonieme bronnen die niet onder ede zijn gehoord. Volgens de raadsman heeft ze geen gebruik hebben gemaakt van deze bevoegdheid. Dit terwijl er meerdere verzoeken zijn ingediend.

Inzage documenten
Wiels is daarnaast van mening dat ze niet in de gelegenheid is gesteld om ‘adequaat’ te reageren op de bevindingen omdat ze een deel van documenten niet heeft kunnen inzien. De herkomst van enkele van deze documenten zou volgens haar ‘twijfelachtig’ zijn. Het rapport wordt binnenkort openbaar gemaakt.

Reputatie
“Elementaire principes van behoorlijk onderzoek worden genegeerd. Door het onderzoek zijn de positie en reputatie van mijn client  als persoon en als Gevolmachtigde minister van Curaçao rechtstreeks in het geding. Het is haar gerechtvaardigde belang dat zij niet blootgesteld mag worden aan lichtvaardige verdachtmakingen. Een dergelijk onderzoek dient op behoorlijke en zuivere wijze plaats te vinden”, aldus advocaat van Rijn.

5 reacties op “Marvelyne Wiels spant kort geding aan tegen Ombudsman”

 1. Haar broer Helmien was degene die, ja, dagelijks primatuur iedereen van van alles beschuldigde en een aanklacht bij het OM ging indienen. Volgens mij is er never nooit niet ook maar één aanklacht ingediend. Koekje eigen deeg ? En het volk zal wel weer opdraaien voor de kosten van onze wannabe doctorandus laatste (hopelijk wel DE laatste) stupiditeit.

 2. Dit was te verwachten. Dus……..daar gaan we weer met de rechtszaken. Het gaat ‘my way or no way’. Weer een controverse..

 3. Ehhh……Fraudelientje….ehhh…..reputatie ??!? Maar gelukkig….. voorlopig is dit een solo-actie van dit ernstig mislukt PS-loyaltyproject om de enige overgebleven Wiels in die bende voor de achterban te behouden. Totdat haar grootste fan en baas, jAsjes, als Land zich bij haar bezwaren voegt, neem ik aan dat zij, als juridisch persoon, dit avontuur uit haar eigen zak zal moeten betalen. (nu droom ik natuurlijik want jAsjes neemt de faktuur, wedden ?)
  Van deze telg sprak Helmin nooit, had er zeer weinig kontakt mee, had verder niemand van gehoord, want zij zat, volgens haar CV, al jaren hoog in de directie van een bank in het kikkerlandje. maar, plots zou de naam van deze nimf verschenen zijn op een papiertje van de Magnus himself, zijn meest innige wens, een ministerspost voor the long lost sista. En het bleek een total misfit voor nos pida baranka een absolute brokkenpiloot, die de Rijksministerraad voor straf, wijselijk, bij vergaderingen, in een stil hoekje van de kamer wordt gezet. Ik wens de belastingbetaler op Corsow veel geluk bij deze dure ego-trip.

 4. Toevallig gaat de Ombudsman over haar eigen onderzoek.
  Er zullen wel weer zaken aan het licht gekomen zijn waarvan Mevr. Wiels liever niet heeft dat die openbaar worden. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

 5. En we blijven betalen voor de escapades van deze tante.