• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker doet zijn zegje over PDVSA en de situatie rondom de Isla-raffinaderij.

Van de week heb ik de weg rond Schottegat genomen en het viel mij op hoeveel grote gaten er in het hek van de Isla zaten. Gaten groot genoeg om een truck door te laten. Ik ben terug gegaan en heb ze geteld, totaal twaalf grote gaten in dat hek. Ik dacht gelijk, stel je nou voor dat een of andere gek met een ziek plan het terrein op wil. De gevolgen zijn niet te overzien!

Het leuke is dat een lokale krant maanden lang hun spreekbuis heeft gevraagd naar een rampenplan en die werd steeds van hot naar her gestuurd omdat er simpelweg geen rampenplan is! Mocht er wat gebeuren en er ontploft iets daar, dan is Emmastad een woestijn, Rio Canario weg, Buena Vista, Heintje Kool, Paradijs, Julianadorp, Sing Michiel, Blue Bay, Wishi,Marchena, Charo, Piscadera, Mundu Nobo, en Welgelegen, allemaal weg!

PDVSA betaalt alleen huur en voor de rest houden zij zich aan geen enkele vereiste van het huurcontract, niet aan de milieu- of -onderhoud eisen, nada nada! De raffinaderij wordt erger uitgewoond dan een FKP-huis! Zelfs het hek onderhouden ze niet!

Maar we hebben al een poos een inspecteur voor Milieu en Natuur die niks mag doen, omdat de minister van Volksgezondheid toch het
laatste woord heeft en die heeft al publiekelijk laten weten dat hij nooit acties tegen de Isla zal ondernemen. Dit omdat zijn vader daar ooit gewerkt heeft! Dus wat wij aan hem hebben weet ik niet! Hij zit gewoon zijn tijd uit en gaat volgens mij overal lintjes doorknippen en naar cocktailfeestjes.

Dus om die twee voorbeelden van werklust stil te houden heeft PDVSA aangeboden om Knip op te knappen en daarmee werden ze beloond in een speech van de minister waarin hij hun benoemde tot een voorbeeld voor het Curaçaose bedrijfsleven! Gelijk daarna hebben ze besloten om de Sint Anna Kerk voor de bisschop op te knappen, zodat de klachten van de scholen beneden de wind van de raffinaderij gesust worden en die klachten niet in de media terecht komen. En wat doet deze regering? Die kijkt de andere kant uit want stel je voor dat ze niet meer op de lijst staan voor een kerstcadeau of dat ze geen gebruik meer mogen maken van de privevliegtuigen van PDVSA!!!

Dus laten we ze zoet houden door te zeggen dat er een onderzoek gaande is naar het witte poeder en naar de groene smurrie en mochten ze erachter komen dat het een leugen is, dan zeggen we dat er gewoonweg geen geld voor is. s’Nachts gaat de BOO-centrale zo tekeer dat het wel lijkt alsof de Dreamliner van Arke aan het opstijgen is en dat gaat de hele dag en nacht door! Het is niet meer een kwestie van als de boel ploft maar wanneer!

Ik blijf lachen op deze klip want terwijl de rest van de wereld heftig aan het zoeken is naar alternatieve energie sukkelen wij met een 100 jaar ouwe roestbak!

7 reacties op “Ingezonden: ‘PDVSA, de nachtmerrie gaat door!’”

 1. Ik mocht in mijn vakantie weer getuige zijn van het aanhoudende verval van dit eiland. Specifiek de vervuiling van het eiland door de isla.
  @eva, niet stemmen, bereik je niets mee. Zorg dat jouw stem de juiste mensen in het zadel brengt.
  Gezamenlijk met alle mensen die in de rook van isla wonen een stem uitbrengen. Ga twee wekelijks met een grote groep bij de brug voor het gouvernement paleis staan. Niet de lokale pers maar de internationale pers. Zorg dat je herkenbaar bent en waarvoor je staat.

  Green town heeft een wel een visie voor de Anna baai. Genoeg geinterreseerde investeerders om dit mega project vorm te geven en te zorgen voor een veelvoud aan werkgelegenheid dan nu het geval is.
  Maar what is in it for me. Voor de politiek weinig. Dan gaat dat feestje niet door. Verbaas me over al die instanties en mensen die zich met een chupa bebe laten verleiden om weg te kijken.

 2. Zolang de politieke partinen geld krijgen van de isla

 3. @eve hato

  Dag mevrouw eve hato,
  ik vind het vreselijk als ik uw verhaal zo lees. Intriest hoe de overheid al jaren met de burger omgaat. Geen enkele regering heeft tot op heden niets eraan gedaan en is de situatie alleen maar erger geworden.
  Ik ben eens met u dat er nu een keer aktie moet komen.

 4. @Arthur, goed stuk.
  @Roberto helemaal gelijk het is gewoon 1 grote maffia bende, iedereen zwijgt omdat iedereen van alles meeprofiteert.
  Het is hetzelfde op de ander eilanden. De politiek laat zich omkopen, feteren family en vrienden genieten mee.
  Niemand die aan de ander denkt. Alleen henzelf. Daarom komen we geen stap verder, we blijven wie we zijn net zoals 10-20-30 jr geleden. We willen de gestudeerde ydk niet terug want dat is te bedreigend.

 5. Arthur,
  Nobody cares, …anymore ….
  Dat is het trieste van de zaak.

 6. Jullie hebben allebei gelijk.
  Maar graag keer ik terug naar PDVSA. Ik woon pabou. Ik heb te kampem met zware allergie. regelmatig kortademigheid, tranende brandende ogen, bronchitis etc. etc. ik heb een koopwoning. overweeg mijn woning te verlaten, wil ik lang en gezond kunnen leven.
  Mijn kozijnen zien er groen uit. Laatst ging ik bezemen…en ja hoor groene stof.
  En het ergste…samen met mij vele anderen.
  Waar blijft de regering, who cares??? Milieu…waar in het regeerprogramma? Nep nep nep.
  Ik daag elke politieke partij uit om dit een issue te maken bij de komende verkiezingen. Ik daag de media uit om het als agendapunt te lanceren. Kijken wie wel of niet omkoopbaar is…ten koste van de gezondheid van vele vele burgers.
  En de bewoners die last van hebben van dit vergif ( want dat is het)…ik daag ze uit tot burgelijke ongehoorzaamheid. laten wij met zijn allen actie voeren. het wordt tijd dat we zelf opkomen voor onze gezondheid,voor ons leven, voor het leven van onz kinderen.
  What about als we met z’n allen NIET stemmen bij de komende verkiezingen.
  We hebben niks te verliezen, alleen onze gezondheid.
  en PDVSA…kurason pa komunidat???? Begin met een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van de mensen die in de door jullie vergiftigde wijken wonen. Oja…vergeten, er zijn al gegevens bekend…waar zijn ze??? in de doofpot natuurlijk.
  Nee mensen, genoeg gepraat, het wordt tijd dat dit volk uit de coma geraakt

 7. Beste ARTHUR DONKER. Ik begrijp je nodige ongerustheid voor het volk nu, en in de toekomst. Dat laat je duidelijk weten. Maar niet jij alleen, maar velen bevinden zich in zo’n zelfde situatie. Ze worden vergeten, zij tellen niet mee. Zij vragen zichzelf af: waar koersen wij naar toe? Komt er verandering voor ons? Denkt de PDVSA wel aan ons en onze kinderen wat betreft onze gezondheid? Vragen die nooit ofte nimmer door de PDVSA beantwoord zullen worden waardoor men met een gerust hart kan verder leven. Maar vergeet niet beste Arthur, dat omkoperij op Curacao een levenswijze is geworden, specifiek in de politiek en andere regeringsvormen. Iets wat ik tientallen keren heb aangekaard. Het is de enige manier om zaken te doen, ook in zakelijke transacties loopt Curacao (na Sint Maarten) voorop in het gelid. Er worden helemaal geen stappen ondernomen om (internationale) illegale zakentransacties een halt toe te roepen. Smeergeld aannemen is hun hoofdmoot. Zelfs “bepaalde” fondsen die meedoen, durft men NIET te blokkeren en aan te pakken. Arthur, er doen zich gevallen voor van priesters die giften en gunsten van politici en kandidaten hebben aanvaard in ruil voor de belofte “openlijk” of “bedektelijk” campagne voor hen (de politici) te voeren. Kijk ‘ns aan. Dergelijke omkoperij zijn NIET beperkt tot verkiezingsperiodes. NO WAY. Er zijn honderdtallen transacties tussen priesters, openbare (regerings) functionarissen betrokken bij het afhandelen van administratieve zaken, het aanvragen van “bepaalde”vergunningen, en andere dubieuze procedures. Zo ook de St. Annakerk en met nog vele andere kerken. Dit alles worden dus als/met MAFFIA PRAKTIJKEN beschouwd en vergeleken. De scheidslijn tussen gastvrijheid en uitgesproken omkoperij wordt dus vaak verdoezeld wanneer “potentiële gasten” buitensporige geschenken aanbieden aan degenen die betrokken zijn bij deze duistere praktijken. De extravagante levensstijl van regeringsfunctionarissen op Curacao is voer voor sceptimisme. Het roept vragen op. Het is een middel om hun persoonlike trots te bevredigen. Hun drijvende kracht is het streven naar oneerlijke winst en het verwezenlijken van persoonlike ambities. Dus Arthur beste kerel, wat er met PDVSA gebeurt kunnen we alleen maar uit volle borst zingen: ……………………………………………………….OLÉ OLÉ OLÉ OLÉ, WE ARE THE CHAMPIONS WE ARE THE CHAMPIONS. WARDA BO CURPA SWA.