• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Drie overvallers waaronder een jongen en meisje van vijftien en een man van 25, zijn gisteren veroordeeld voor de gewapende overvallen op meerdere toko’s. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De oudste van het drietal kreeg een gevangenisstraf van acht jaar opgelegd. De Officier van Justitie (OvJ) had veertien geëist.

De straf was minder hoog omdat er geen fysiek geweld is gebruikt tijdens de overvallen. Ook is er niet geschoten en heeft niemand letsel opgelopen.

Minderjarige medeverdachten
De twee minderjarige medeverdachten zijn veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie conform de eis van de OvJ. Het meisje kreeg daarnaast ook een taakstraf van 40 uur opgelegd en een agressieregulatietraining onder begeleiding van de Jeugdreclassering.

‘Vier overvallen’
De hoofdverdachte E. kreeg een zwaardere straf omdat hij een recidivist is. “De verdachte heeft zich binnen korte tijd viermaal schuldig gemaakt aan het plegen van overvallen op Chinese toko’s en minimarkets, waarbij hij drie keer zijn shotgun als dreigingsmiddel heeft gebruikt. Hij heeft zich dus ook schuldig gemaakt aan vuurwapenbezit”, aldus het OM.

Heling
Hij heeft daarnaast ingebroken in een woning en meerdere auto’s geheeld die vervolgens gebruikt werden als vluchtauto’s voor de overvallen. “Dit soort feiten schokken de Curaçaose gemeenschap en voeden in het algemeen levende gevoelens van angst en onzekerheid”, zo vindt het OM.

Minderjarigen
Omdat hij de twee minderjarigen betrokken heeft bij zijn daad heeft het OM de straf van E. verdubbeld. Een andere strafverhogende factor is het feit dat hij in december vorig jaar was vrijgekomen nadat hij in 2012 ook veroordeeld was. In 2009 moest hij een gevangenisstraf uitzitten van vier jaar voor een soortgelijk delict.

www.versgeperst.com