• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SchipholCURAÇAO – De nieuwe controle van passagiers op Schiphol verloopt soepel. ,,Het gaat uitstekend”, zegt een woordvoerder van de luchthaven. ,,Reizigers ervaren het als tamelijk ontspannen.” Zeker enkele tienduizenden reizigers hebben vandaag de nieuwe controles ondergaan.

Schiphol heeft de 130 controlepunten aan de gates vervangen door vijf grote centrale plekken waar passagiers door de beveiliging moeten.

‘Prettiger’
De controle van personen en handbagage verloopt volgens de luchthaven nu prettiger en sneller. De security check duurt maximaal tien minuten. Eenmaal in de taxfreezone kunnen passagiers op hun gemak winkelen en van de horeca gebruikmaken, zonder dat ze bij de gate opnieuw in de rij moeten staan voor een controle. Schiphol zet de komende tijd extra medewerkers in om alles in goede banen te leiden.

© Novum

1 reactie op “Schiphol: ‘Nieuwe controles verlopen soepel’”

  1. Grappig, alles verloopt soepel? Maar vandaag op de voorpagina’s van de Nederlandse kranten staat met koeienletters;

    Chaos op Schiphol.

    De nieuwe beveiliging op Schiphol heeft te kampen met ernstige beveiligingsfouten. Dat meldt cabine-en cockpitpersoneel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM aan De Telegraaf. ´Crews uit niet-Europese landen worden woensdag bij aankomst niet gecontroleerd bij de checkpoints omdat de pasjes niet goed werken. Er is sprake van ernstige kinderziektes, zo stellen piloten en stewardessen, die anoniem willen blijven. De bemanningen worden ook op de verkeerde plaatsen op de luchthaven afgezet, iets dat tot veel irritatie leidt. Woensdag is Schiphol overgegaan op een nieuw systeem, waarbij reizigers van buiten de Europese Unie door een centrale beveiliging gaan. Dit moet leiden tot meer efficiency, omdat passagiers die in het land van herkomst al goed gecontroleerd zijn, niet nogmaals door de beveiliging hoeven.