• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

zwerfhondCURAÇAO – De crowdfunding van I-Animal om het aantal straathonden terug te dringen is nu officieel van start. Vorige week maakte de stichting hun dierenpreventieplan bekend. Vanaf vandaag kan er worden gedoneerd voor ‘Help me save a tenfold tomorrow’. De stichting moet 100.000 dollar inzamelen om 10.000 honden te kunnen steriliseren .

De beesten krijgen daarnaast een registratiechip en een herkenbare halsband. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn 10 dollar per per hond.

Crowdfunding
Bij crowdfunding kunnen mensen wereldwijd een project steunen. De hoogte van de bijdrage wordt zelf bepaald. Iedereen die meedoet en meer dan tien dollar doneert ontvangt daarvoor een kleine beloning, die op kan lopen tot een hotelverblijf op ons eiland. Het is de bedoeling dat het plan in september wordt uitgevoerd.

Injectie
Chemische castratie wordt door middel van een injectie uitgevoerd. Er is hierbij gekozen voor de permanente oplossing. Dit zou minder ingrijpend zijn dan een operatieve ingreep. Daarnaast brengt het volgens de stichting ‘minder risico met zich mee, omdat er geen volledige sedatie wordt toegepast’. “Bovendien is het tijdbesparend, minder arbeidsintensief en goedkoper dan de traditionele methodes”, aldus I-Animal.

Website
De crowdfunding duurt zestig dagen. Voor een donatie kun je naar de website gaan. Voor meer informatie kun je de website van de I-Animal of de Facebookpagina raadplegen.

www.versgeperst.com