• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vuurwapenCURAÇAO – Drie gewapende mannen hebben dinsdagavond rond 21.00 uur een overval gepleegd op een woning in Otrobanda. De bewoners van het huis aan de Quarantaineweg, een vrouw van 51 een jongen van zestien, werden bedreigd door de mannen en vastgebonden. De daders hadden een Latijns-Amerikaans uiterlijk en spraken Spaans.

De jongen had een vriendje op bezoek. Ook hij werd bedreigd en vastgebonden terwijl de mannen het huis doorzochten. De mannen namen twee laptops mee, een mobiele telefoon en een aantal andere persoonlijke bezittingen. Vervolgens sloegen ze te voet op de vlucht. Slachtofferhulp heeft de vrouw en de twee jongens bijgestaan.

6 reacties op “Drie gewapende mannen overvallen woning”

 1. Nou Caramba, nu heb je ook nog Rutger om de levieten te lezen. Kunt het niksen, dagdieven, lanterfanten uitbreiden.

 2. Gisteren zijn er ook 4 Venezolanen in een woning te Parera gearresteerd. Daar werden 2 geladen pistolen, munitie en drugs aangetroffen. ook werden er spullen afkomstig van atracos in het huis gevonden. Buiten de 4 latino mannen werden er ook 3 latina dames aangehouden die illegaal op het eiland bleken te verblijven.
  Het verbaast me niks. Het lijkt een herhaling van eind jaren 90 te worden toen ook Latinos huis hielden op het eiland(?) De Curaçaouse boevengilde verliest terrein in eigen huis. Zal nog leuk worden met de visumvrije Colombianen, iedereen met een beetje common sense snapt dat niet alleen brave Colombiaanse toeristen gebruik zullen maken van de vrije toegang tot het eiland.

 3. Nou Toko, laat ik je dan maar helpen, en voel je niet belast door wat typ fouten.

  http://www.cbs.cw/cbs/themes/Security%20and%20Justice/Articles/Security%20&%20Justice-2014051275540.pdf

  Zo rond de 70% in SDK Bon Futuro is op Curacao geboren. minder dan 5% in venezuela en Colombia. Ik denk niet dat die statistiek vreselijk veel is veranderd in de laatste 4 jaar.
  In Nederland is dat percentage autochtoon allochtoon zo’n beetje omgedraaid.
  Misschien dat u zich laat verwarren met die informatie.

  En verder wat dat op heter daad en het aanhalen van artikel 53 met dit tema te maken heeft ? Geen idee, is dat dat u daar mee wil aan geven dat u rechten heeft gestudeerd of als “opsporings” functionaris daarmee te maken heeft gehad. Kan best zou zijn maar kom met onderbouwing…. Want nu komt het over als zelfingenomen en bevooroordeeld en de officiele statistiek weerlegt uw standpunt volledig.

  En “opgegeten” worden door “inheemsen” ?? Ahum… Wat een woord keuze.. Stelt u zich daar ook nog een vorm van dans bij voor misschien ???? Hopelijk niks ritueels toch ?
  Bacootje of wijntje dan maar. ? 😉

 4. Caramba, ach man. Waarom zou ik met statistische gegevens of info’s moeten komen/ opdraven/aandragen om u tevreden te stellen?
  Dat u van de media op Curaçao geen hoge dunk hebt is uw zaak.
  Waarom volgt u die trouwens om daarop of op zij die commentaar geven kritiek te leveren?
  Velen kletsen uit hun nek zonder ooit opsporingswerkzaamheden te hebben verricht of iets met de media te maken te hebben gehad.
  Velen zijn wars om op of buiten heterdaad hun recht te doen gelden namelijk iemand aanhouden conform het Wetboek van Strafvordering ” Op heterdaad is iedere burger bevoegd een verdachte aan te houden”.
  Velen zijn, zonder het weten, in de aap gelogeerd omdat zij, quasi experts, steeds rekenen op wetenschappelijke en statistische bewijsvoeringen.
  Voor mij was en is het voldoende dat ik kennis heb van de mate waarin niet inheemsen misdrijven plegen en dat, overal ter wereld.
  Trouwens, het is de media dat zulk nieuws verzorgt en moet u zich tot haar richten met uw quasi kennis op dat gebied. Tussen haakjes, statistische wordt met sch geschreven en “krantenberichten” is één (1) woord.

 5. Ok toko kom met statistiche info.
  Percentage gevangenen. Percentages veroordelingen.
  En niet op basis van een paar kranten berichten.
  Welk waarheids gehalte heeft een krant op curacao.
  Je kent dat spelletje waarbij mensen in een kring elkaar dingen doorvertellen.
  Aap in broodje uit.

 6. Een tijd terug werd ik door mijn opinie, dat vele misdrijven op de Antillen gepleegd worden/werden door buitenlanders zowat opgegeten. En zie, politie arresteert Spaans sprekenden op die als toerist Curaçao bezoeken. En nu wordt er een moeder van 51 jaar en kind van 16 overvallen en vastgebonden achtergelaten.
  Latijns-Amerikaans uiterlijk en Spaans sprekenden.