• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Dennis-RichardsonCURAÇAO – Het parlement van Sint Maarten is niet blij met het protocol dat minister Dennis Richardson van Justitie zaterdag heeft ondertekend. Richardson en minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties hebben toen een akkoord bereikt over een onafhankelijke integriteitskamer.

De Raad van Ministers kan de verordening alleen wijzigen in overleg met de Nederlandse regering, zo meldt de Daily Herald.

‘Onaanvaardbaar’
“We zijn hierdoor in feite buitenspel gezet en hebben dit maar te accepteren”, aldus de parlementsleden. De Nationale Alliantie-leider William Marlin vindt het onaanvaardbaar dat Richardson overstag is gegaan zonder het parlement hierbij te betrekken. “We worden zo het zwijgen opgelegd”, aldus Marlin.

Wescot-Williams
Sarah Wescot-Williams van de Democratische Partij laat tegenover de krant weten dat haar partij niet tegen de oprichting van de integriteitskamer is. Wel heeft ze bezwaar tegen de manier waarop het akkoord tussen Sint Maarten en Nederland is bereikt. Eventuele opmerkingen en aanbevelingen van het parlement zijn niet in consideratie genomen.

Integriteitskamer
De integriteitskamer geeft advies en kan aanbevelingen en onderzoek doen. Daarnaast kan de kamer aangifte doen wanneer er strafbare feiten zijn gepleegd. De kamer legt hierbij verantwoording af aan de regering, het parlement en de Rijksministerraad.

Deadline
In het protocol staat onder ander dat het parlement de wet voor de integriteitskamer moet accepteren voor eind juli. Er wordt echter de voorkeur gegeven aan eind mei.

1 reactie op “Parlement St. Maarten voelt zich buitenspel gezet”

  1. Als t parlament daar z.n werk goed en integer had uitgevoerd dan was die kamer niet nodig geweest en was het er ook niet gekomen.
    Ze zijn zelf de oorzaak.