• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DSCF3073CURAÇAO – Stichting I-Animal wil zwerf(honden) chemisch castreren om iets te doen aan het groeiend aantal straathonden. Dat liet de stichting zaterdag weten tijdens de presentatie van hun hondenpreventieplan. Het gaat om 10.000 reuen. De stichting wil dit doen door middel van crowdfunding.

Mensen die de castratie van hun hond zelf niet kunnen permitteren, komen ook in aanmerking. Verschillende dierenartsen werken gratis mee aan het project.

Injectie
Chemische castratie wordt door middel van een injectie uitgevoerd. Er is hierbij gekozen voor de permanente oplossing. Dit zou minder ingrijpend zijn dan een operatieve ingreep. Daarnaast brengt het volgens de stichting ‘minder risico met zich mee, omdat er geen volledige sedatie wordt toegepast’. “Bovendien is het tijdbesparend, minder arbeidsintensief en goedkoper dan de traditionele methodes”, aldus I-Animal.

Chip
De honden krijgen na castratie een chip. Op deze manier kunnen alle behandelde honden worden geregistreerd. Ook krijgen ze een herkenbare halsband. De kosten per hond bedragen 10 dollar. Voor 10.000 honden is er dus 100.000 dollar nodig.

Crowdfunding
Bij crowdfunding kunnen mensen wereldwijd een project steunen. De hoogte van de bijdrage wordt zelf bepaald. Iedereen die meedoet en meer dan tien dollar doneert ontvangt daarvoor een kleine beloning, die op kan lopen tot een hotelverblijf op ons eiland. De crowdfunding start op maandag 1 juni en duurt zestig dagen. Het is de bedoeling dat het plan in september wordt uitgevoerd.

Bijdrage
Mocht je zelf ook een bijdrage willen leveren, dan kan dit. De donatie kan worden gestort op rekeningnummer 24782010 bij de Maduro & Curiels Bank ten name van I-Animal, gevestigd aan de Seru Fortunaweg 68. Voor meer informatie kan je de Facebookpagina raadplegen.

1 reactie op “I-Animal wil zwerf(honden) chemisch castreren”

  1. Apart aangezien een chemische castratie in NL bij een gemiddelde hond van 25 kg,100 euro kost. Nog opmerkelijker is dat een chemische castratie maximaal 1 jaar kan duren maar vaak nog korter werkt. Houdt dus in dat men volgend jaar weer 100.000 dollar nodig heeft..