• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

nieuwe miradorCURAÇAO – “Mirador, de nieuwe spottersplek bij Hato, wordt veiliger gemaakt. Dat laat Curaçao Airport Holding (CAH) weten. “We investeren fors in deze infrastructurele kwaliteitsverbetering”, aldus CAH. De verkeerssituatie rondom de Mirador zou veel te wensen overlaten.

In fase 1 van de upgrade wordt er gewerkt aan ‘een infrastructurele aanpassing’ op de F.D. Rooseveltweg, zo’n 200 meter van de oprit tot en met de afrit van de nieuwe Mirador. Er wordt een derde baan gemaakt. De werkzaamheden duren naar verwachting twee maanden. In fase 2 wordt een groter gedeelte van de Rooseveltweg gerenoveerd en gemoderniseerd.

Slechte kwaliteit
Charles Cooper liet onlangs weten wat hij van de nieuwe Mirador vindt. Volgens de MAN-partijleider zou de spottersplek van slechte kwaliteit zijn. “De overkapping laat nu al los”, aldus Cooper. In een brief aan minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling vraagt hij opheldering over de kosten die gemoeid zijn met de Mirador.

Geen vangrail
Ook hij vindt de verkeerssituatie rondom de spottersplek onveilig. De vangrail is namelijk nog niet helemaal geplaatst. Cooper wil daarnaast dat het niet langer mogelijk is een U-turn te maken voor de Mirador om ongelukken te voorkomen.  CAH geeft nu aan zich verantwoordelijk te voelen voor het servicelevel in het gehele gebied. “Als eigenaar van de 450 hectare grond voelen wij ons verantwoordelijk. Een goede, veilige en toegankelijke infrastructuur is een belangrijke kwaliteitsindicator hiervoor.”

Zie hier de foto’s die Charles Cooper instuurde.

IMG_8765

IMG_8763

IMG_8762

6 reacties op “‘Mirador wordt veiliger gemaakt’”

 1. Dat de grootste dief van de staatskas, Charles Cooper (nummer 2 op de snoepreislijst na Gerrit Schotte) zich druk maakt om de kosten van de Mirador is ronduit lachwekkend.

  De dief die niet door de screening kwam heeft zijn dikke pens volgevreten van ons belastinggeld.

 2. Rotondes ja goed iedee.
  2 bij de in de uitgang..
  Zijn ook lekker duur en kost zeker een halfjaar per stuk.
  Liggen politiek ook heel goed.
  Je kan er dode palmbomen op planten ook.
  De hele weg kan je daar ook meteen voorzien van dode palmbomen.
  Een paar sleufjes is inderdaad te goedkoop.
  Rotondes hebben. Architecten en stuur groepen ook nodig.
  Gaat er zeker komen.
  🙂

 3. Dat de Mirador er staat is een feit, en kinderziektes kun je verhelpen.
  Maar voor wat de veiligheid ter plekke betreft is het een gevaarlijk punt.

  Misschien is het in de infrastructuur voor wat betreft de drie baans weg een optie om er een kleine rotonde te maken.
  Zo heb je een aantal knelpunten opgelost: Je kunt er afrijden richting Grote van Hato, of richting Souax, de snelheid ter plaatsen gaat er uit. Er word geen U-turn gemaakt als je richting Grote van Hato rijd en bij de Mirador wilt stoppen.
  De enigste veilige keerpunten zijn nu de in/uit gang van Hato.

  Frank

  Frank

 4. Dat de Mirador er nu staat is een feit, en dat de kwaliteit te wensen overlaat kun je aanpassen en verbeteren.
  Maar voor wat betreft de veiligheid met namen de snelheid en het keren op dat punt zou men een kleine rotonde kunnen overwegen of integreren in de derde baan.
  Met de rotonde gaat verplicht de snelheid ter plaatsten omlaag, en kan men veilig naar twee kanten wegrijden.
  Mensen die nu de spottersplaats verlaten maar richting Mahuma gaan via de F.D.Rooseveltweg zullen hier de gevaarlijke U-turn blijven maken, anders is de eerste optie om te keren bij de uitgang van Hato.

 5. Honderd duizenden … eh.. was beetje meer 300 duizenden $ “Dollar” …. en wat het echt is geworden..

  Ja veiliger… Kijk door de idiote parkeer prijzen op Hato gaan veel mensen daar “Mireren” / wachten of hun bezoek is aangekomen en wappen ik kom r aan rijden dan razend snel naar de gratis afzet plek laden alles in en rijden weer gratis verder…

  Veiliger tja.. nou niet alleen bij die Mirador… Zet SVP ook meteen een paar drempels voor de ingangen en uitgangen van Hato.
  Zodat je normaal rustig kan aflaan of kan invoegen zonder dat je Frogger moet spelen voor idioten die met over de honderd daar voorbij knallen.
  Ze waren er vroeger maar ze zijn nu plots weer weg..
  Je kan ook een sleufje maken. dat werkt ook heel effectief zonder dat je gelanceerd wordt omdat je snachts di dremple niet ziet verblind door een tegenligger.

  Maar ja.. Zal wel te goedkoop zijn daar kan je als ambtenaar of politici niet mee schuiven of iets aan verdienen.

 6. ik noem het DOM VERSTAND eerst iets goedkoops bouwen voor 100 duizenden, en dan pas een veilige weg aanleggen ?