• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Maurice AdriaensCURAÇAO – “Je moet eigenlijk naar de legalisering van drugs”. Dat vindt Maurice Adriaens. De Curaçao Airport Holding-directeur, die eind februari te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd werd, was zaterdag te gast bij Paradise FM. Volgens Adriaens is drugs niet veel anders dan alcohol of sigaretten.

Het zou daarom uit de criminele sfeer gehaald moet worden.

Oplossing
“We zitten tussen Zuid Amerika en Europa in, tussen vraag en aanbod.” Legalisering zou oplossing bieden, zo stelt hij. “Op deze manier wordt de druk weggehaald en kan het geld worden besteed aan het informeren van de jeugd en het volk.

Eindhoven
Volgens Adriaens moeten er gesprekken worden gevoerd tussen Justitie Nederland en Justitie Curaçao. “Gezamenlijk kunnen beide landen tot een oplossing komen in de discussie over Eindhoven Airport”. Curaçao zou bereid zijn daarin te investeren. “De vluchten vanuit Eindhoven zijn belangrijk voor onze toeristische ontwikkeling en de aantrekkingskracht vanuit de Duitse markt”, aldus Adriaens.

Bolletjesslikkers
Op de vraag of bolletjesslikkers niet aangehouden worden op Hato, antwoord hij: “Nee hoor, die worden wel aangehouden. Er doen zich gevallen voor waarbij we ze doorlaten in samenwerking met Nederland, omdat de focus ligt op de grotere lijnen en niet op de kleine koerier. Het zijn de grote jongens die we moeten hebben.”

 

9 reacties op “Adriaens: ‘Haal drugs uit criminele sfeer, legaliseer het’”

 1. @Roberto. Beste Roberto hoe kan jij zo dom/ stom zijn om Dhr Adrians zo onder uit te halen.Dhr Adrians heeft niks verkeerd gezegd hoor. Ik sta voor honderd procent achter zijn stelling.Het beste manier om drugs uit het criminele circuit te halen is om het te legaliseren. Het andere manier om het probleem op te lossen is een hele 2 tonners vol met cocaine te laten storten midden in het hartje van Amsterdam. Dan is de cocainemarkt verzadigd de prijs per ons donderd in elkaar en er valt geen winst meer te halen uit dat spul. Want de Nederlanders gebruiken dat spul alsof hun leven ervan afhangen. Na de oorlog stonden de grootste drugsfabrieken in Amsterdam om de soldatten die verslaafd uit tweede wereld oorlog terug kwamen te voorzien van drugs. Daarom is het een bende op dit moment in Amsterdam. Dhr Adfrians is slim genoeg en weet heel wat hij zegd. Hij is geen domme jongen en zeker niet als Roberto.

 2. Drugs legaliseren is duur voor het vliegveld.

  Brian Mariano komt dan niet meer.

 3. In het bovenstaande artikel, waarin de heer M. Adriaens geciteerd wordt, komt hij heel erg ruimdenkend over c.q. is het artikel heel breed geschreven. Conclusie, Adriaens is niet eng ter sprake, maar heeft het over een varia aan verdovende middelen drugs ( zie interpretaties ofwel soft- en harddrug).
  En dus kan eenieder velerlei commentaar geven ligt er maar net aan waarvoor men kiest.
  Ooit kreeg ik van een politie agent in Amsterdam een repliek, ter zake mijn commentaar dat het drug gebruik in Nederland legaal is,:” Nee meneer, er is een gedoogbeleid met betrekking tot het drug gebruik. Het is verkrijgbaar en te gebruiken in daarvoor bestemde oorden. Het ertegen strijden gebeurt nog altijd”. Op bepaalde plaatsen “Coffie houses” is verkoop en gebruik toegestaan doch het invoer ofwel proviandering ofwel bevoorraden weer niet. Hoe dan ook over straat mag het niet gebeuren”.
  Vraag blijft dan, hoe moeten de koffiehuizen aan hun voorraad komen?
  Blijft ook nog de vraag hoeveel landen er wereldwijd zijn die het drug gebruik gelegaliseerd
  hebben en daarvan profijt hadden en hebben, ofwel bestrijden ofwel de handdoek in de ring hebben gegooid (hieronder te begrijpen legale weed plantages en verstrekking van Methadon en dergelijken).
  Hoe dan ook blijft ook nog de vraag of het volk na een eventuele legalisering, voor welk percentage dan ook, medische specialisten, medisch personeel, onderwijzend personeel, wetshandhavers kan blijven vertrouwen.
  Overal in de wereld is men genoodzaakt het oppervlakte-water en grondwater op de een of op de andere wijze te zuiveren en dus niet alleen in zwembaden.
  Overal is er sprake van besmetting, vervuiling en is zuivering dus nodig, na zoveel eeuwen gebruik van hetzelfde wereld watervoorraad, hoe kan het anders?
  Wat doen de ruimtereizigers tot nu toe en hoe?
  Een ding is zeker, vaak is het zo dat vele genomen maatregelen een bepaalde groep, een elite begunstiging is.

 4. Softdrugs legaliseren!!!
  Goede zaak, ik weet niet over welke hard drugs Roberto het heeft maar het klinkt alsof hij echt weet waar hij het over heeft *KUCH
  Ik denk dat we marihuana moeten legaliseren en de uitstoot van ISLA moeten verbieden!!!

 5. Een vraag aan hem;
  Wie wordt er beter om?
  Wie lopen er schade op en gaan dingen doen buiten hun grenzen?
  Of zijn jouw hersenen ook inmiddels aangetast?

 6. De wereld is een rare plek. alcohol en cigaretten mogen wel de rest niet.
  Slaap tabletten, pijnstillers, erectie middelen en hoest drankjes zijn legaal.
  Maar heb je een tasje vol dan mag het weer niet.

  In de middelandse zee verdrinken dagelijks mensen.
  De marine laten helpen nee we hebben geen schepen genoeg, die moeten hier op “drugs” jagen… Koffieshops mogen wel verkopen maar niet inkopen…

  Hoe slecht is alles nu echt.. Lees de website van de Jellinek kliniek er eens op na.
  Alcohol en Cigaretten zijn met stip de zwaarste meest dodelijke drugs, tesamen met “medicijn gebruik”

  Agressieve drugsgebruiker valt mensen aan ?? Cannabis roker rijd mensen dood. Ik lees dat niet in de krant. Dronken man slaat z’n vrouw en familie het ziekenhuis in.. Dat wel. alcohol in het verkeer dagelijks ongelukken. Coma zuipen is een rage.

  We vinden het vrij normaal dat de hele entertainment industrie bol staat van de drugs gerelateerde incidenten…. Een zanger of filmster zonder drugs of alcohol probleem.. ehh… Ik ken er niet zo veel. Onze jeugd wordt er mee opgevoed..
  Iets nieuws wel nee op de hoes van Sgt. Pepper (Beatles) stonden de plantjes gewoon in beeld..

  De hele overheids top pufte er jaren lang op los in de VS.. Maar de stoere Reagan… met super netjes poppetje Nacy.. War on drugs..
  Ze geven nu zo’n beetje meer uit aan gevangenissen dan aan onderwijs. Drooglegging,iedereen kent vast nog Al Capone.. Gokken en drank.. Dat was het… Daarna kwam Las Vegas.. en drank mocht. Dus schoof men naar iets anders dat veel geld op bracht. In Nederland en ook bij ons gaan de Casino’s lang zo goed niet meer.
  Als je altijd verliest gaat de lol er ook vanaf neitwaar.

  Het opsluiten van mensen en het onderdrukken van minderheids groepen via “drugs” bezit is in de VS gewoon beursgenoteerde mega business geworden.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/09/15/een-vierde-van-alle-gevangenen-ter-wereld-zit-in-een-amerikaanse-gevangenis

  Maar Miami is wel opgebouwd met de winsten… Wrang genoeg financierd de Taliban de oorlog ook met drugs gelden. De Farc ook. Die oorlog in afghanistan gaat om de grondstoffen daar. En ook om de winsten uit de opium handel.

  Dus wat je aan het bevechten bent geeft als gevolg 2 vliegtuigen op je neus, die aanval heb je indirect eigenlijk zelf ook gefinancierd.
  Want maak je dingen illegaal dan maak je het duur.
  Het draait allemaal om de super hoge winsten. Samen met de wapen en medicijn insdustrie is niks zo rendabel als deze business.
  Een dronken of cigaretten rokende persoon breekt auto’s en huizen open nee dat lees je zelden. Verslaafden die inbreken ja dat wel. Prijs… Dat geeft de ellende.

  Maak het legaal en net zo betaalbaar als alcohol en cigaretten. Zet er belasting op.
  Wordt iedereen dan verslaafd, wel nee. Zoals gezegd in de ons omringende landen wordt heftig geproduceerd stikt het daar nu van de verslaafden.. Nee niet echt.

  Jusitie is nu hardstikke druk met drugs en drugsgerelateerde zaken.
  Stel nu dat het legaal wordt.. Hebben ze ineens 70% minder werk… ai ai ai..
  Voor jusitie en advocatuur is het ook dus gewoon business… En de belasting betaler moet de kosten maar ophoesten.

  Laten we iedereen bij in overheids dienst.. eens allemaal verplicht wekelijks op drugs gaan testen.. Binnenkort is een vinger afdruk al voldoende, ook meteen even blazen.
  Ja rechters ook en zeker niet te vergeten de volksvertegenwoordigers. Ik denk dat, plots in wereld record tijd zaken legaal en gereguleerd worden.

  En Adriaens is ook een vooruitkijkende ondernemer.. Ik denk dat hij z’n die broeikassen vast nog heeft…

 7. Roberto…
  Ja precies cigaretten en alcohol kan je niet vergelijken.
  Want dat is nog erger en de kans op een vorm van kanker is velen malen hoger. Van mariuana val je niet af. Het zou wel dommer maken.. Maar dat maakt op Curacau toch niet uit. We stoppen hier ook fluor in het water en poeffen giftige stoffen de lucht in…in Diceese landen om ons heen wordt al heel lang geproduceerd.
  Prijzen zijn daar lager dan de prijs van medicijnen.
  Maar ik kan echt niet zeggen dat iedereen daar stoned ocer strast loopt. In tegendeel.
  Maar dronken wel.

 8. Hoe kan Maurice zo’n stomme, domme, en vooral leeghoofdige uitspraak doen. Kijk Maurice, met het oog op het beperkte succes van wettelijke restricties zijn sommigen (zoals jij) voorstander van het legaliseren van (bepaalde) drugs. Sommigen gaan zelfs zo ver in hun denken en redeneren dat het uitgangspunt daarbij is, dat het mensen toegestaan moet zijn kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik te bezitten. Men is van mening dat dit de overheidscontrole zou vergemakkelijken en het de enorme winsten van de drugsbaronnen zou verkleinen. Drugsgebruikers zelf onthullen hoe moeilijk het is om ermee te stoppen, en dat drugs nooit ofte nimmer gelegaliseerd dient te worden na jaren gebruik. Ze hebben/hadden veel moeite met eten en dus vielen zij enorm af. Zij hadden ook een tintelend gevoel, transpireerden hevig en zagen/zien aura’s om mensen. Zij snakten ernaar om meer drugs te gebruiken. Ik heb zelf veel ellende en rampspoed gezien op Curacao wat drugs allemaal met mensen heeft gedaan. En toentertijd was alleen marijuana in opbod, dus geen harddrugs. Het gebruik van drugs is slechts één facet van een groter mondiaal probleem. Het zet aan tot kwaad, geweld gepaard gaande met wreedheid, diefstal, crimi, etc.etc. Daarnaast, hoe kan Adriaens drugs vergelijken met alcohol? Hoe kan Adriaens de menselijke maag vergelijken met het verstand, de hersenen die vele en vele malen gevoeliger zijn dan de maag? Schade aan de maag kan hersteld worden Adriaens, schade aan je hersenen is onherstelbaar. NO WAY. Hoe wil en kan Adriaens drugs legaliseren en tevens de jeugd en het volk hierover informeren?? Wat een giller. Zelfs medische autoriteiten en geleerden zijn niet in staat drugs “onschuldig” en/of “onschadelijk” te verklaren. Ze hebben geen bewijs voor de onschuld of de onschadelijkheid hiervan. Adriaens, je moet stellig moeten onderzoeken waarom dan, als drugs zo onschadelijk en onschuldig zijn zoals jij beweert, zoveel druggebruikers wanhopig en herhaaldelijk proberen zich los te breken van druggebruik???? Tja, MOOIER en MAKKELIJKER kan Adriaens het niet maken, wel LEUKER.

 9. Ik heb in tijden niet zo’n verstandige uitspraak van iemand gehoord.
  Hulde!