• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ArkeCURAÇAO – Het kabinet zou een stokje moeten steken voor de plannen van Arke. De vliegmaatschappij, die per 1 oktober verdergaat onder de naam TUI, kondigde begin dit jaar aan per 1 november vanaf Eindhoven naar Curaçao en Aruba te vliegen. De kosten om de vluchten op bolletjesslikkers te controleren zouden echter te hoog zijn.

De startdatum is daarnaast te vroeg. Er is volgens verschillende ambtenaren van ministeries in Nederland namelijk meer tijd nodig om de luchthaven gereed te maken voor de vluchten. Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur meldt dit naar aanleiding van een geheime ambtelijke nota waartoe ze inzage hebben gekregen.

Dreamliner
De vluchten worden iedere woensdag en zondag uitgevoerd. De Dreamliner wordt per 1 november voor het eerst ingezet vanaf een regionale luchthaven in Nederland. Het betreft één rechtstreekse vlucht en één vlucht met een korte tussenstop. Tot nu toe vloog Arke vanaf Eindhoven Airport niet naar verre bestemmingen.
.

7 reacties op “‘Liever geen vluchten van Eindhoven naar Curaçao en Aruba’”

 1. Zo, wij hebben er een aantal “predikers voor eigen parochie” bij. Wat mij betreft spijkeren ze ook Eindhoven en Rotterdam airport dicht voor iedere gram drugs die smokkelaars binnen willen brengen. En de Nederlandse Luchtvaart Autoriteit beslist waar een luchtvaart maatschappij wel of niet mag binnen komen en niet de individuele maatschappijen.

 2. Het idee klopt. Al jaren wil Nederland van Schiphol de EUROPA HUB maken. Met een dubbele groei als die van de concurrentie is dat toch super duidelijk. Rotterdam Airport is de concurrent op Europese vluchten en Eindhoven de concurrent internationaal.

  EIgenaars Schiphol 70% de NEDERLANDSE STAAT en 20% GEMEENTE AMSTERDAM
  .
  Eigenaars Rotterdam Airport 100% SCHIPHOL.

  Eigenaars Eindhoven 50% SCHIPHOL

 3. Het probeem is niet die alleen de bestrijding van die paar drugscurriers uit zuid america Nee. Het rpobleem is dat als Arke via Eindhoven gaan vliegen dan gaat de funtionaliteit van Schiphol achteruit. Schiphol is te groot geworden kijk hoelang je moet lopen om in de vliegtuig te kunnen stappen. Wat about die oudjes die graag op vacantie willen kunnen ze zo’n lange traject wel redden. Schiphol is hugh geworden en laten wij niet vergeten de strijd tussen KLM en Air France om de money. Als de Arke begint te vliegen vanuit eindhoven betekent dat een heel groot verlies aan inkomsten voor Schiphol. Lat staan als de Verenigde Emiratten besluiten te vliegen vanuit Eindhoven dan is Schiphol dood. Daarom heeft dit niks te maken met de drugscurriers uit zuid America maar het inkomsten verlies van schiphol. Dat is het ander verhaal. De Nederlandse bestuurders zijn achtelijk. Hoe meer universitairepapieren ze hebben hoe dommer ze worden.

 4. @ VITO schreef: Hier in Nederland snuiven ze coce als of hun leven ervan afhangen.

  In vergelijking met andere landen in Europa, is het cocaine-gebruik in Nederland juist relatief laag.
  Geschat zo’n 1000 kilo onversneden coke per jaar, 90% van de totale hoeveelheid cocaine die Nederland binnenkomt gaat naar andere landen.

  De paar grammetjes die via Schiphol in Nederland komen, wordt geschat op 1000 kilogram per jaar. In koffers, rolstoelen, verstopt in vliegtuigen, én in slikkers.

  (in een container met 20 ton coke duiken, met bril en snorkel, maak me gek)

 5. De regering van Nederland maakt zich druk om die paar grammetjes die via de luchthaven naar binnen komen dan die duizenden kilo’s die binnen komen via de containerschepen. De beste oplossing voor deze probleem in Nederland is een containervol witte poeder te storten midden in het hartje Amsterdam dan zijn ze van dat gehele probleem opgelost. Het probleem is de vraag en aanbod in Nederland. Hier in Nederland snuiven ze coce als of hun leven ervan afhangen en andere landen te blackmailen. Nederland moet niet vergeten dat de grootste drugsfabriek in het hartje Amsterdan stond na de 2e wereld oorlog toen de soldatten helemaal verslaafd terug keerden uit de oorlog. Bestuurders van Nederland moeten niet doen als of hun handen schoon zijn.

 6. Tot 1 kilo smokkel is de straf 1 jaar cel die niet hoeft te worden uitgezeten (voorbeeld: Brian Mariano).

  Daarboven kies ik voor een werkstrafje (Giovanni de Pool).

 7. Met dank aan de bolletjesslikkers!!!

 8. Dit echt Nederland.. Het “KWAOORZAAK “bestrijden in plaats de KOE bij de HOORN te pakken !! Pak EERST het ” PURCHASE ” in Nederland aan, pak eerst DIE mensen die dat “PURCHASEORDER ” verzenden .. Ik bedoel van “DRUGS” !! En daarna ga je het land verder BENAADELEN met je beleid !! Hiermee BENADEEL je niet allen de “Antillen “maar OOK ” Eindhoven die MEER MENSEN te werk hadden kunnen stellen…
  Werkloosheid is toch HOOG in Ned. Hiermee bevorder je dat !! Goed gezien “Ambtenaren ” …. De werklozen zullen JULLIE hoog prijzen !!!