• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gewapende overvallerCURAÇAO – Overvallers die het op ons eiland, Sint Maarten en de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba voorzien hebben op toeristen, krijgen vanaf volgende maand extra hoge strafeisen te horen. Dat blijkt uit een nieuwe richtlijn van het Openbaar Ministerie (OM).

Met ingang van juni gaat de strafeis voor het overvallen van een toerist met een derde omhoog. Met de aanscherping van de regels wil het OM een halt toeroepen aan de stijging van veelal gewelddadige overvallen.

Overige delicten
De strafeis gaat ook met een derde omhoog als er sprake is van recidive binnen vijf jaar en de verdachte zich dus weer schuldig maakt aan afpersing en diefstal met geweld. De verhoogde strafeis wordt eveneens toegepast als het slachtoffer minder weerbaar is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om overvallen op bejaarden en zwangere vrouwen.

© Novum

3 reacties op “Hogere strafeis voor overvallen op toeristen”

 1. Straffen verhogen heeft bewezen weinig effect te hebben.
  Je moet de pak kans verhogen, zorgen dat zaken snel voor de rechter komen en vervolgens ook direct kunnen worden uitgevoerd. (cel ruimte).

  Maar de belangrijkste factor om dit te voorkomen is zorgen dat de welvaart omhoog gaat.
  Recidive voorkomen, ja doodstraf voorkomt recidive…tuurlijk.
  Maar leeftijd is een belangrijke fator.

  Het Nederlandse ljstje..
  Na een gevangenisstraf of taakstraf pleegt bijna 50% van de veroordeelden daar binnen 2 jaar opnieuw een strafbaar feit. Na een taakstraf is dat iets minder: rond de 35%.
  Gedrag van (ex)gevangenen veranderen
  Speciale aanpak veelplegers
  Criminelen langer onder toezicht
  Dna afstaan..

 2. Volledige namen van de criminelen met geboortedatum erbij (om misverstanden te vermijden) in de pers publiceren. Of misschien nog beter de toerist het advies geven om een andere wel veilige en vriendelijke bestemming te kiezen.

 3. Met rechters als Irma Lips kun je de strafeis verhogen tot 100 jaar, er blijft vrijspraak volgen.

  Om over de Brian Marianootjes (opleggen van celstraf zonder dat die wordt uitgevoerd) nog niet eens te spreken.