• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Bezorgde burgers uit Santa Catharina zijn de illegale afvaldump bij Koraal Tabak zat en vragen wederom om hulp.

Na de protestactie met blokkade van de ingang op Koraal Tabak, eind december 2014, blijkt er niet veel veranderd te zijn. Het dumpen gaat onverminderd door. Voor de derde keer komt de buurt, sinds januari 2015, opnieuw in de rook te staan tijdens de nachturen en vooral tijdens het weekeinde (zo ook vorige zaterdag rond 04.00 uur). Dit duurde enkele dagen.
Alles moet dan dicht, ramen , deuren enzovoort. Ademen zit er niet bij, prikkende ogen en keel en hoofdpijn.

Er wordt steeds afval gedumpt op Koraal Tabak en er wordt helemaal niets aan gedaan. Ook niet door de familie Bakhuis, die zich verschuild achter een slachtofferrol die ze bijzonder goed spelen. Dit geldt ook voor de overheid, milieudienst en de zogenaamde minister van Gezondheid en Milieu.

Update: Gisteren om 17.30 uur was het weer zo ver. De illegale dump gaat onverminderd door. De stank, rook en ook de dikke vliegen die ik voorbij hoorde ‘brommen’ zijn het grootste probleem waar de buurt mee te maken heeft. Hoelang moeten wij dit nog verdragen? Help Milieudienst, minister Ben Whiteman en andere officiële instanties! Dit kan zo echt niet verder!

DSC02966

DSC02961

13 reacties op “‘We zijn de illegale afvaldump bij Koraal Tabak zat!’”

 1. Sorry, vier ton, moet zijn: Fls: 40.000 oftewel: veertigduizend guldens.

 2. Het illegaal dumpen van afval op openbare grond zorgt voor veel overlast. Vergeet niet dat afvalstoffen als de ergste watervervuilers worden beschouwd. Hoe komt dat? Dat komt omdat ze niet onderhevig zijn aan “natuurlijke” afbraakprocessen en ze de neiging vertonen zich in het lichaam van mens én dier op te hopen. Vergeet ook niet dat de uitwerking die ze (afval) op lange termijn heeft, zo geleidelijk is, dat ze nauwelijks vast te stellen is, en ja, totdat de schade kanker, andere vreselijke ongeneeslijke ziektes, misvormd geboren kinderen, etcétera aan het licht komt, en dan is het gewoonlijk te laat! Het zich ophopende afval vormt een van de lastigste problemen op ons prachtig eiland. Het is een groeiende last en vooral een bedreiging voor het drinkwater en een direct gevaar voor de gezondheid van het volk. Afval bevat ziekte verwekkende stoffen. Maar vergeet asjeblieft niet dat sommige concerns (Shell) óók een aandeel hieraan hebben. In hun ogen zijn “veiliger” methoden té “kostbaar”. En ze nemen liever hun toevlucht tot het goedkopere illegale dumpen. HOÉ??? LET OP: Terwijl het Fls.20 tot Fls.155 per vat kan kosten om afval op “juiste” wijze onschadelijk te maken, wordt voor “illegaal” dumpen in sommige gebieden op Curacao naar verluidt slechts Fls.10 tot Fls.75 per vat gevraagd. Dus afvalstoffen die voor ongeveer een ton (Fls.100.000) op een “veilige” manier onschadelijk kan worden gemaakt, wordt voor 4 ton (40.000) op een “onveilige” maar gevaarlijke manier voor de gezondheid onschadelijk gemaakt. LET OP HET VERSCHIL. En als het niet zo gebeurd, zou dat betekenen dat zij (concerns) hun prijzen moeten verhogen, met alle gevolgen van dien voor de werkgevers. Maar gebeurt dit alles zonder medeweten van de G.G.D. en de regering zou men zich af kunnen vragen?? No señor mio. Ellos lo saben, estában y están todavia de acuerdo con esto. Het resultaat? Derhalve zal en wil de regering nu ook weer niet te sterk protesteren tegen de verontreiniging met chemisch afval, en doen ze alsof hun neus bloedt. Zij kijken de andere kant op. Ja ja. Zo gaat het. Ach wat, denken ze bij zichzelf, binnenkort zit ik niet meer in de regering, en dan moet(en) de andere(n) het maar zien op te lossen, het is hun pakkie aan, ik maak me geen zorgen. Dat was óók de gedachte van MARIA LIBERIA PETERS. Opmerkelijk dat over zulke mensen God in Zijn Woord de Bijbel hierover zegt: IK ZAL BINNENKORT DEGENEN VERDERVEN DIE DE AARDE VERDERVEN…………………………………………

 3. Wordt tijd voor wat actie.
  Wellicht is het graven van een sleuf, dwars over de weg, van 1 meter breed en een halve meter diep, met daar over heen 2 planken, voldoende om kleine auto’s doorgaan te verlenen en vrachtwagens te weren. Die zakken namelijk door de planken heen.
  Dit is beter dan een wegversperring, die houdt alle verkeer tegen en kan snel worden weg gehaald.
  Wel zorgen dat de uitgegraven grond er niet naast wordt gelegd, anders wordt de sleuf zo weer gevuld.

 4. Op vakantie in curacao. Mijn oudoom heeft veel foto’s gemaakt op st jorisbaai. Natuurlijk wilden wij zien hoe mooi het daar was. Aangekomen bij de ingang was het al dubieus wat wij ons hiervan moesten voorstellen. Even aan iemand gevraagd of dit echt de toegangsweg was. Inderdaad, dat werd bevestigd. Na nog geen 10 meter ligt de rotzooi al aan jouw voeten. veel bierflessen, plastic, auto onderdelen, koelkast, stenen, en een half vergane hond. Dan zie je sporen van verbranding, zwartgeblakerde grond. Toch maar doorgereden ondanks de enorme teleurstelling. Nog veel meer rommel. Aan de rand van het water ligt je raadt het al nog veel meer rommel. Hoe kan men zo’n mooi eiland zo verpesten? geen verantwoordelijkheid? blijkbaar niet. ik moet er niet aan denken dat nederland zo vervuild. De familie bakhuis moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen. zij zijn het niet waard om op zo’n mooi eiland te wonen. Op de terug weg kwamen wij een vrachtwagen met rotzooi tegen. zo’n wit met rode wagen. Staat op de foto. Droevig droevig droevig.

 5. in Sabana HOendoe en omgeving lozen zij poepopzuigtrucks de volle inhoud in in sabanhoendoe aanwezieg landbouw terreinen die feitelijk niet voor landbouw in gebruik zijn.Bel de politie op als u zo n truck daar ziet want er ze komen aan met volle uit andere buurten opgezogen beerput water en lozen dat met toestemming van tenminste een terreinhouder jongens de muggen verkaren de buurt orlog en de stank reist naar je longen, mind you als de wind draait in omgekeerde pasaat route krijgt sun valley en sun nheights graties ongewenste stank.

 6. Gelezen dezen en vele andere commentaren, verder de vele schoonmaak acties van de Selikor NV, rijst bij mij de vraag op, WAT VOOR VOLK WIJ ZIJN, dat er steeds vervuild en schoonmaak acties moeten worden gehouden en de klachten maar blijven regenen.
  Vroeger de “Shoot” als nationale vuilverbranding plaats, vuil en menselijk uitwerpselen stortplaats (vervuiling van het milieu).
  Heden vindt er de sloop van afgedankte transportmiddelen plaats, is er een paar keer een verbod geweest om afvalwater te storten, en is men van mening dat er voordat er van een verbod tot storting afvalwater genomen werd en wordt sprake moet zijn van een alternatief.
  Wat moeten wij met ons vuil? Vuilstortplaats Koraal Specht is gesloten.
  Vuilstortplaats Mal Pais kwam ervoor in de plaats.
  Gevolg of geen gevolg, voor die tijd werd er ook in het wild gestort, werd de zee met afvalwater vervuild ( zie in het volksmond genoemd Plastic baai) en dus het milieu doch door de sluiting van Koraal Specht en opening Mal Pais verergerde het wild storten van vuilnis met daarnaast ook nog vuilverbranding.
  Vanuit het gehucht Brievengat en omgeving afvoer, weer naar open zee (omgeving Industriepark Brievengat over land door) , van stortwater c.q. menselijke uitwerpselen stortplaats en vervuiling door het volk van land en omgeving (dezelfde volks praktijken ofwel vervuiling).
  Wat is er met ons volk dat er over het produceren en verwerken van het volksvuil steeds de daarmee verbonden discussies plaatsvinden?
  Wat is er met de truck en pickup eigenaren die vuilstorten?
  Velen, en dan heb ik het over empirische ondervindingen, beschouwen het helemaal rijden naar Mal Pais als een kwelling, tijdverlies en geldverspilling.
  Empirische ondervindingen door de vele bekeuringen en opdrachten tot opruiming dat controleus vroeger en nu nog gaven en geven uitdeelden en moeten uitdelen.
  Is er nu nog sprake van afvalwater “Shoot”?, Koraal Specht container vuilstortplaats?, het verwerken tot schroot van voertuigen te “Shoot”?, afvalwater storting te Brievengat en omgeving c.q. naar Playa Canoa???
  Is het op Curaçao misschien tijd geworden voor het industrieel verwerken van volksafval en is het volk bereid daar voor te betalen?
  Industrieel verwerken en tegelijkertijd elektriciteit en dus werkgelegenheid en dus een schoner Curaçao en dus bereidheid van de bevolking tot betalen hiervoor?
  Is het misschien, in het kort, de tijd voor het hergebruik “recycling” van het volksafval en de gevolgen dragen, zie verhoging of invoering afvalstoffenheffing?
  Is het geen tijd, voor zij om wie het gaat, gedragsverandering?
  Of gaat het niet wettelijk afstand doen van afval en dergelijken door, ondanks mogelijke huidige en toekomstige faciliteiten?
  Is het misschien tijd geworden alle trucks van een chip te voorzien om daarmee dit categorie voertuigen te controleren ?
  Raar maar waar, vele truck eigenaren worden betaald om te Mal Pais vuil te storten echter doen zij dit elders om later weer door de Selikor betaald te worden datzelfde vuil op te ruimen en te Mal Pais te gaan storten.
  Wist u dat er te Mal Pais een kwestie is van dubbele controle en het bijhouden van een lijst, daar vele truck eigenaren het vuil dichterbij gaan storten om, weer, dubbele betaling?
  Het volk heeft de plicht de regelgeving na te leven en indien nodig bij constatering van het illegale de controlerende autoriteiten te waarschuwen, soms gebeurde dat, gebeurt dat nu nog?
  Of verwacht een ieder dat de autoriteiten “ARGUS OGEN HEBBEN” ofwel over het gehele lichaam ogen hebben?

 7. Is er een vergunning nodig om een vuilstort te beginnen? Blijkbaar niet als het privé-terrein is. Kunnen we dan alles overal storten? Jazeker, zoals de raffinaderij die de bodem vervuild en bij Koraal Tabak in een natuurgebied. Er is al eens medisch afval gestort, moeten we wachten totdat er radioactief afval gedumpt wordt?

  Uiteindelijk betaald de overheid de rekening: Opruimen, saneren, volksgezondheid, verminderd toerisme en bij de volgende verkiezingen geen stemmen uit St Catharina. Één bewaker is veel goedkoper, waarom nu geen actie?

 8. Wat zou een vrachtwagen kosten met hele grote stukken Clips…

 9. Ook de nacht van dinsdag op woensdag was de stank op Sunset Heights weer WALGELIJK. Net zo walgelijk als de overheid is die al jaren lang zijn burgers hun levensgenot en gezondheid laat schaden. Als je maar wel je belastingen betaalt, want anders ……….. MENSEN, TIJD VOOR HARDE ACTIE, WAT GAAN WE DOEN??????

 10. @ Visie

  Waarschijnlijkkrijg je gelijk ook.

 11. Sunset Heights DUBBEL walgelijk. Stank van twee kanten, Koraal Tabak en ISLA 🙁
  Nacht van maandag op dinsdag was het niet te harden van de kostmisselijk makende stank!! Maar elke dag is er stankoverlast en de overheid doet helemaal NIETS. BESCHAMEND!! Ik wil niet vroegtijdig sterven door kanker!!!

 12. @ Arie;Nederland!

 13. Dieptriest dat dit nog steeds straffeloos gebeurt…Kennelijk maakt het onze leiders (allemaal) geen ruk uit wat er met het eiland gebeurt, het enige wat ze persoonlijk interesseert is status – geld & macht…Enige trots op ons eiland is hen totaal vreemd, anders was er allang iemand vanuit de overheid opgestaan die aan de vervuiling op St Joris – en de vervuiling op de rest van het eiland – een einde maakt.

  Regering van Curacao, Schaam je diep….heel diep. Realiseren jullie je dan niet dat het Eiland een grote bron van inkomsten is? Namelijk de toerist!? Als de toerist wegblijft omdat het zo’n ongelofelijke teringzooi is overal…wat dan? Wie wijzen jullie dan aan als schuldige?