• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CocaineCURAÇAO – Een stewardess is gisteren veroordeeld vanwege cocaïnebezit. Op 3 maart trof de douane op luchthaven Hato 2,5 kilo cocaïne aan in haar koffer. De 37-jarige vrouw had de drugs verstopt in flesjes haarproducten. Ze verklaarde deze mee te nemen voor Martin, een man die ze verder niet kende.

De stewardess kreeg een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast heeft ze een proeftijd van drie jaar. De straf was conform de eis van de Officier van Justitie.

6 reacties op “Stewardess veroordeeld voor cocaïnebezit”

 1. Enkele jaren terug maakte Peter R. de Vries over het Bureau Verkiezingen en Bevolking van Curaçao, een programma over hoe hij een vervalste paspoort op de kop kon tikken (verkrijgen).
  Dat zonder enige vorm van interne controle ofwel, aan de kassa werd alles geregeld.
  In die tijd werd in zijn geboorteland aangifte gedaan van de vermissing van 2000 paspoorten met stempel van de burgemeester. Bedoelde paspoorten werden voor 15.000 gulden van de hand gedaan. Weer later was er sprake van de vermissing van ..0.000 paspoorten.
  Een tijd terug was er van dezelfde misdaadjournalist een tv programma, waarvoor hij naar Zuid-Amerika reisde, waarin bleek dat tegenover een politiepost in Amsterdam een bekende crimineel zijn vals verkregen paspoort was komen vernieuwen (liet de nieuwe paspoort ook nog zien).
  Over los lopende veroordeelden gesproken.

 2. Zorro, er is een groot verschil tussen een bestuurder die weet dat de remmen van een motorvoertuig niet deugdelijk zijn er toch daarmee gaat rijden, maar niet weet hoe deze te repareren en een automonteur die weet dat ze ondeugdelijk zijn, hoe dat voertuig te repareren en toch daarmee gaat rijden.
  Voor de rechter wordt de automonteur, door zijn expertise/vakkennis van hoe het een en ander te moeten/kunnen repareren het toch niet doet/dit nalaat, zwaarder aangerekend.
  N.B. kwestie van geen vakkennis en vakkennis en toch risico’s nemen.
  Ook zijn er vele gevallen uit het verleden en heden waardoor de rechter gaat nuanceren in hoeverre er sprake is van oplichting, valse hoedanigheid en dergelijken.
  No bin bisa mi ku un hende total sin edukashon primario o sekundario a kue abo un persona dotá/ ku edukashon di Technisch Hoge School o univèrsidat kabes abou.
  Een werktuig bouwkundige of automonteur laat laat zich een ondeugdelijk motor aansmeren (hoe staat het met uw vakkennis?).
  Een bankinstelling die haar personeel zonder enige vorm van interne controle allerlei werkzaamheden, transacties, etc. laat uitvoeren o.a. investeringen ( rechter, waar is uw controle tekort geschoten?). Later blijkt dat de werknemer fls. 350.000 oud geld weer in de circulatie had gebracht.
  Het een en ander maakt dat de strafeisen duidelijk op basis van vakkennis overduidelijk gaan verschillen.

 3. Hoe stupid mensen zijn bewijst ook dit weer. Ovrigens vind ik de strafmaat te laag.

 4. Ach, op Curacao hoef je opgelegde straffen toch niet uit te zitten, dus lang leve de lol.

 5. Tokaya, is het niet zo dat misdaden doorgaans van grote domheid getuigen zelfs als je niet gepakt wordt?

 6. Voor een stewardess, met andere woorden iemand die bekend is met alles wat te maken heeft met vliegen, c.q. de vluchtwereld van passagiers, transport en dergelijke details, een eerste klasse domme daad.
  Voor de rechter een erg domme en niet te vergeven daad gezien het expertise van een stewardess.