• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vuurwapenCURAÇAO – De politie heeft vrijdag meerdere schoten gelost tijdens een achtervolging. Rond 14.00 uur zag een patrouille een auto verdacht rondrijden in Piscadera. De bestuurder weigerde een stopbevel waarna een achtervolging werd ingezet. Eén van de vier inzittenden opende vervolgens het vuur op de agenten waarop er terug werd geschoten.

Dit gebeurde op de kruising van de Bahamasweg en Blanquillaweg.

Achtervolging
De auto reed echter door in de richting van Julian. De politie verloor de mannen hierdoor uit het oog. Met versterking van meerdere politiepatrouilles werden de verdachten later gesignaleerd op de schottegatweg. De mannen waren toen bezig zich om te kleden aan de kant van de auto.

Arrestaties
Op dat moment lukte het de politie om één van de mannen te arresteren. De andere drie mannen sloegen te voet op de vlucht richting de Puertoricoweg. De politie loste vervolgens nog een waarschuwingsschot. Kort daarna lukte het om een tweede verdachte in de boeien te slaan. Tijdens een zoektocht werden de andere twee mannen ook gearresteerd in een tuin. Het gaat om vier mannen van achttien tot 23 jaar oud.

Wapens
Tijdens de zoektocht trof de politie een vuurwapen aan in een kliko. Er werd ook een wapen gevonden in een tuin aan de Puertoricoweg. In de auto werden nog twee wapens aangetroffen waaronder een shotgun. Alle voorwerpen zijn in beslag genomen voor onderzoek.

www.versgeperst.com