• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Toerist CURAÇAO – Het verblijfstoerisme is in de maand april licht gestegen. Een totaal van 36.280 toeristen hebben in die maand op ons eiland overnacht, wat een groei van 2 procent betekent ten opzichte van dezelfde maand in 2014. Toen deden 35.593 toeristen ons eiland aan. Dat meldt het Curaçao Tourist Board (CTB).

Het aantal toeristen uit Noord Amerika steeg vorige maand met 32 procent.

VS
Een kwart van toeristen uit de Verenigde Staten (VS) is woonachtig in New York, zo is gebleken uit informatie van douaneformulieren. De wereldstad wordt opgevolgd door de staat Florida (13,5 procent), New Jersey (6,4), Californië (5,3) en Texas (3,7).

Canada
Het aantal Canadese toeristen steeg met 34 procent. In totaal reisden 1878 Canadezen naar ons eiland af. Volgens het CTB is dit te danken aan de wekelijkse vluchten vanuit Toronto van West Jet, Air Canada en Sunwing. De verwachting is dat dit aantal gedurende het jaar zal toenemen door de uitbreiding van het aantal vluchten van Air Canada.

Zuid Amerika
Het aantal toeristen uit Zuid Amerika bleef nagenoeg gelijk. Venezolanen reisden minder vaak naar ons eiland. Het betreft een daling van 7 procent. Het aantal toeristen uit Colombia bleef gelijk. Er was ook een daling waar te nemen betreffende het aantal reizigers uit Brazilië (2 procent). Surinamers reisden wel vaker naar Curaçao in vergelijking tot april vorig jaar (+26 procent).

Nederland
Curaçao blijft voor veel Nederlanders een geliefd vakantieland. Het aantal Nederlandse toeristen steeg met 4 procent. Dit in tegenstelling tot Duitsland. Het aantal Duitse reizigers daalde met maar liefst 25 procent. Als we kijken naar Europa in het geheel, bleef het aantal toeristen ongeveer gelijk.

www.versgeperst.com