• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VuilnisCURAÇAO – Het wordt tijd dat mensen zich bewust worden van de hoeveelheid afval die er klakkeloos op straat wordt gegooid. Dat vindt Tene Boneiru Limpi. Daarom organiseren ze op 30 mei Aware, een schoonmaakactie voor jongeren. Iedere groep die meedoet en minimaal tien kilo vuil inzamelt, krijgt gratis toegang tot een dancefeest.

De schoonmaakactie start in de ochtend en wordt in de avond afgesloten met een feest.

Groeiend probleem
“Zwerfvuil is een groeiend probleem op Bonaire”, zo stelt Selibon directeur Rudsel Leito. “De schoonmaak van het zwerfvuil is dweilen met de kraan open.” Selibon, Boneiru Duradero en Tene Boneiru Limpi hopen op deze manier meer aandacht te vragen voor dit probleem.

Video’s
“We richten ons daarom niet alleen op een clean-up activiteit, maar ook op de preventie van zwerfvuil”, zo melden de organisatoren. Er worden daarom drie korte en grappige video’s verspreid over hoe makkelijk mensen vuil op straat gooien.

Groepsverband
Zaterdagochtend om 08.30 uur moeten de groepen zich verzamelen bij Plasa Medio Ambiente (Selibon/Kaya Industria 20). Daar krijgen ze water, gezonde snacks, vuilniszakken en handschoenen. Vervolgens worden ze vervoerd of gaan met eigen vervoer naar een schoonmaaklocatie. Na afloop worden alle zakken gewogen.

Kaartjes
De groep die het meeste vuil inzamelt mag als VIP naar het feest. Alle andere groepen krijgen gratis toegangskaarten als ze minimaal tien kilo vuil inzamelen. Het feest begint om 21.00 uur op het strand van Plaza Resort Bonaire. Er zijn geen kaartjes te koop.

Aanmelden
Vandaag en morgen wordt er een bezoek gebracht aan verschillende scholen op Bonaire. Alle jongeren van twaalf tot 25 jaar oud kunnen zich dan aanmelden. Dit kan ook door een email te sturen met je naam, telefoonnummer en de grootte van de groep naar c.cranston@selibon.com.

Zie hier één van de video’s van Selibon

www.versgeperst.com