• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

pinautomaatCURAÇAO – De afdeling Veiligheidszaken van de ING heeft vanochtend 500 bankpassen geblokkeerd op Curaçao en Bonaire. Dat heeft de klantenservice van de bank desgevraagd laten weten. De maatregel is getroffen omdat er klachten binnenkwamen over skimming op de eilanden.

Uit voorzorg heeft de bank alle data uit Curaçao en Bonaire nagetrokken. Daaruit blijkt dat er op beide eilanden skimmers actief zijn op zeven locaties.

Nieuwe pas
Alle klanten die op één van deze locaties hebben gepind, kunnen geen geld meer opnemen. De passen zijn onherroepelijk geblokkeerd om de financiële schade te beperken. Binnen drie á vier werkdagen ontvangen zij automatisch een nieuwe pas op hun huisadres.

16 reacties op “ING blokkeert 500 bankpassen op Curaçao en Bonaire”

 1. Na ruim 14 dagen heb ik nog steeds geen nieuwe betaalpas van ING ontvangen. Zijn er hier meerdere ING-klanten met hetzelfde probleem? Onze Post N.A. is natuurlijk niet de snelste postbezorger.

 2. Kreeg vandaag een mailtje van de SFT dat deze het gebruik van de SFT pas in het buitenland tot nader order hebben geblokkeerd.

 3. @ Bobs 45. Voor een regelmatige bankpasgebruiker zowel pinnen als swipen is moeilijk na te gaan waar het delict zich heeft voorgedaan. Mogelijk te zien op de bankafschriften, die na een paar weken in de brievenbus vallen, ALS er door een ander een bedrag van je rekening is afgeschreven, maar dat zou niet perse het geval hoeven zijn. Hou je bankafschriften in de gaten en neem zonodig contact op met het alarmnummer van ING. Hopelijk zet dit de locale banken aan tot maatregelen, want ze lopen hier flink achter.

 4. Thanks Fred! Jij bent blijkbaar de enige die het fundamentele probleem doorheeft. Is er dan geen enkele bank die op het eiland de chiptechnologie in haar ATMs on-site heeft?

 5. Net ING gebeld: Er zijn 7 betaalautomaten met skim apparatuur aangetroffen maar die zijn allemaal weer hersteld of buiten werking nu even. De ING-pasjes die t nu nog doen zullen t blijven doen want ze zijn klaar met t blokkeren. Van andere banken weet ze het niet, zij zijn vroeg begonnen.

 6. @ B. Smeets: Ik zou maar niet pinnen bij Albert Heijn. Dit is één van de lokaties die geskimmed is……..
  En hoezo goed zicht op de ATM??? De bewakers zijn vooral druk met het niet op de ATM letten.

 7. @ Nellie. En wat als je stage loopt en je ING pas is je
  Enige betaalpas?

  Je bent weinig inventief, maar een oplossing voor enkele dagen om in je dagelijkse kosten te voorzien moet toch mogelijk zijn. Je zal wel moeten. Even geen grote aankopen doen.

 8. Klagen bij de (Curacaose) bank bij wiens automaat je geld hebt opgenomen! Bij mijn weten is dit probleem op Curacao al langer bekend, maar men blijft daar vertrouwen op verouderde technologie (nl. gebruik van het magneetspoor i.p.v. ín de bankpas opgenomen chip).

 9. Wellicht ouders in Nederland geld sturen per post naar Curaçao of geld laten overmaken per Western Union Money Transfer (met bijkomende kosten).

 10. En wat als je stage loopt en je ING pas is je
  Enige betaalpas?

 11. De laatste keer vorige week gepind bij MCB ATM te Tera Cora en pas is nu ook geblokkeerd.
  @pensionado: op Mijn ING kun je bij ‘betaalpas’ zien of je pas is geblokkeerd. Je merkt het ook vanzelf aan de kassa of bij de ATM!

 12. En om welke lokaties gaat het dan? Want het zijn niet alleen ING klanten die hiervan de dupe zijn

 13. Om welke locaties gaat het? Kom ik daar in ieder geval niet meer.

 14. Zijn alleen de pasjes van degenen die bij bepaalde locaties hebben gepind, geblokkeerd, of van iedereen die op Curaçao woont of verblijft en een ING rekening in Nederland heeft?
  En is het al bekend of dit ook het geval is, als je de afgelopen week niets hebt gepind?

 15. B. Smeets, ook daar zou ik niet gaan pinnen want die was ook geskimmed namelijk, gewoon de bank binnen lopen en bij de bank aan de balie geld opnemen

 16. Fijn als je op vakantie bent. Dit overkwam mij laatst met een ABN-pas, vlak voordat ik terugvloog. De ABN-Medewerker in Nederland erkende dat het niet heel eenvoudig is om op een andere manier geld op te nemen als je op je vakantieadres bent, maar het is niet onmogelijk.
  Ik heb speciaal voor de vakantie aangezet dat mijn pas niet alleen in Nederland of Europa actief is, maar waarom kan ik geen onderscheid maken per land? De skimmers trekken vaak in een ander land pas geld uit de muur. Volgende keer kom ik met twee passen, en pin ik alleen nog maar in de Albert Heijn, waar er goed zicht op de automaat is.