• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Bert KoendersCURAÇAO – Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, worden de ontwikkelingen in Venezuela nauwgezet gevolgd. Dit in verband met de veiligheid van de bewoners van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Koenders zei dat zondagmiddag op Aruba.

Ons eiland, Aruba en Bonaire liggen maar enkele tientallen kilometers van Venezuela. De bevolking van ons buurland is door president Nicolas Maduro opgeroepen zich te mobiliseren tegen “kapitalistische staatsgrepen en Amerikaans imperialisme”. Ook de aanwezigheid van Amerikaanse militaire vliegtuigen op de eilanden is door Venezuela regelmatig bekritiseerd.

Goed nabuurschap
Volgens Koenders blijft er “geïnvesteerd worden in de relatie met Venezuela” en wordt er alles aan gedaan om te handelen in het belang van de bewoners van alle landen in het koninkrijk. Volgens Koenders is “goed nabuurschap de basis van de relatie tussen het Koninkrijk en Venezuela”. Koenders is zondagavond aangekomen op Curaçao. Samen met de Arubaanse premier Mike Emans leidt hij het Koninkrijksoverleg Buitenlandse. Daarna gaat hij naar Cuba, Guatemala en Mexico.

© Novum

4 reacties op “Koenders: ‘Situatie in Venezuela nauwgezet gevolgd’”

 1. Het een en ander en commentaren lijken wel “La santa guera por las Islas Malvinas” ( de oorlog in de jaren 1970 – 1980 om de Falk eilanden voor de kust van Argentinïe) tussen Engeland en Argentinïe (Argentijnse dictator Garltieri en Margareth Thatcher van Engeland).
  Zowel Engeland als Nederland (NAVO-bondgenoten, met steun dus van de VS) die elders, in regio Zuid-Amerika) interesses hadden en hebben, hebben nog altijd dezelfde status namelijk kolonisten voor een kust van een Zuid Amerikaans land waardoor en waarvoor er met steun van Amerika dus, nog altijd fricties zijn.
  Waarom zo veel fricties?
  Curaçao is toch bezig met het exploreren naar aardolie (investeerders te vinden)?
  Curaçao heeft op haar eilandgebied een Amerikaans basis dat een doorn was in de ogen van wijlen Chavez en nu Maduro?
  Indertijd kozen de bewoners van Las Malvinas voor het Engelse burgerschap ( blijvende /kolonialisme of anders bezettin/overheersing).
  Aruba, Bonaire en Curaçao????????????????????????????????????????????????????
  Of spelen er andere interesses een rol, onder anderen aardolie, een economisch rol?
  NB Falklandeilandengroep rotsachtig, met meer schapen dan mensen en de Antillen een economisch (zwak) eilandengroep waarvan vaak wordt gezegd liever weg dan welkom, Gft, Aft etc. etc. toezicht, onafhankelijkheid per post, liever vandaag dan morgen weg, en toch?
  Zowel Engeland als Nederland bij (monde van Koenders) hebben het over veiligheid en bescherming van de eilandbewoners, of niet of om andere redenen??!!
  Laten wij a.u.b niet persoonlijk worden en alleen het onderwerp aansnijden.

 2. Als Venezuela dat zou gaan Curacao innemen krijgen ze gelijk oorlog met Amerika dus dat gaan ze niet doen.

 3. Dino, dan krijgen we met Maduro weer een president, die recent doctor honoris causa is geworden, maar Schotte was hier de eerste (en laatste).

 4. Zodra Curaçao onafhankelijk wordt zal Venezuela Curaçao gaan innemen. Dat staat 100% vast.