• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DierenambulanceCURAÇAO – De staart van een hond afknippen of het beest uren zonder water in de zon laten staan, kan een eigenaar duizenden guldens gaan kosten. Volgens woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos heeft het OM nu duidelijkheid over wat strafbaar is en gaan zij dit toepassen.

“We konden altijd sancties opleggen, maar de inventarisatie was er nog niet.” Vanmorgen kwamen Serphos, hoofdofficier Heiko de Jong en officier Clarelli Hato-Willems van Justitie bijeen met verschillende dierenorganisaties.

Luister hier naar Elisa Koek in gesprek met Norman Serphos voor Caribisch Netwerk.

Aangifte
Het belangrijkste is volgens Serphos dat er aangifte wordt gedaan van dierenmishandeling. “Als er aangiftes zijn, gaan wij daar werk van maken, maar een aangifte is meer dan iemand beschuldigen. Er moet een veroordeling uit kunnen vloeien en dan kunnen wij sancties opleggen.” Bij een goede aangifte horen ook foto’s of video’s en getuigenverklaringen. Zonder dit, is de kans nihil dat een mishandelaar ooit wordt veroordeeld.

Assisteren
Samen met Platform Dierenwelzijn Curaçao gaat het OM onder andere via sociale media helpen met het opsporen van dierenmishandeling. Ze willen tips geven en desnoods assisteren in het verzamelen van bewijsmateriaal. “Er zijn veel zaken die aandacht eisen van het OM, maar wij willen wel duidelijk maken dat dierenmishandeling strafbaar is. Het onnodig laten lijden van een dier, kan leiden tot een boete in de tweede categorie: dat zijn duizenden guldens.”

4 reacties op “Dierenmishandelaars riskeren boete van duizenden gulden”

 1. Of een dier*
  Niet het beest. De eigenaar kan wel zo genoemd worden.

 2. En hoe denkt het Openbaar Ministerie Norman Serphos de mishandeling van mens en dier door de ISLA aan te pakken , dat wordt niet gedaan want ik ben groot en jij bent klein.
  M.A.W. walchelijke vertoning

 3. Waarom doen ze niet zoals vroeger . Alles wordt nu in geld uitgedrukt .Als je iemand een boete geeft van een paar duizend gulden , kan hij /zij dat niet betalen .Pakt je de hond of een ander dier in beslag dan krijgt ie toch weer een ander want als de gemeente het zelf niet kan oplossen dan heb je alleen maar meer problemen. overal onder auto wrakken zie je 6 tot 10 puppies liggen. Kijken deze dieren liefhebbers daar niet aan ? Als je in Curacao iets positiefs zegt dan staat er gegarandeert een ander aan de andere kant van de straat te schreewen dat ie het beter kan . Maar ik denk dat de regering voorlichting moet geven in plaats van alles in geld uitdrukken terwijl de bevolking zelf alleen maar een hond heeft en geen geld. Ik begrijp wel heel goed dat het hier gaat over mishandeling, maar hoe onderscheid den ze mishandeling van ontwetendheid . Ik vind het zo narsistish van de regering om zo te denken. Je moet als leider bij het begin beginnen. Leid werklozen op voor het vak -zwerf honden van de straat halen zo nodig castreren en terug geven aan de eigenaar zo kan hij niet meer ongewenste puppies krijgen want daar begint het verhaal. Maar nee ze moeten zonodig eromheen , en een iseu van maken om zo een constante discusie van te maken . Ze zijn net rechters die zeggen ” ik ben een goede advocaat maar je neemt geld van een (drugs) crimineel om hem vrij te pleiten en dan naar eer en geweten. Welke positie geef je dan aan de slachtoffers ?Net zoals sommige mensen hun honden zonder water in de zon laten staan, is ongeveer het zelfde wat de regering met de bevolking doet. De vraag is wie neemt het op voor de bevolking.Honden lopen op drie poten op straat niemand die daarnaar kjikt en dan ga je bij mensen thuis de man met de pet spelen. Ik vind dat al die mensen die beweren dat ze alles weten over dieren ,hun kennis en ervaring moeten overdragen aan de bevolking en zorgen dat ze een voorbeeld krijgen van hoe het wel moet dan pas begin je met een project.Honden liggen onder autos overal zonder eigenaars waar blijven de mensen die alles weten dan.Geef de atrakadores duizenden guldens boete voor hun daden en laat ze daarnaast in de gevangenis voor deze honden zorgen totdat hij een goed baasje krijgt. Maak het controleerbaar in het begin en niet wachten tot vlak voor de verkiezingen om daar punten mee te scoren. Een nieuw Curacao -een nieuw beleid zet dat in je PROJECT als je het toch al beter weet waarom informeer je de mensen niet. Is er al een plek waar de geld boetes naar toe gaan ter verbetering van de situatie of gaat het recht reeks in de portemonee van de inisifief nemer.

 4. Eindelijk gerechtigheid.ik hoop dat er ook daden volgen en niet alleen maaar praatjes door de hoge pieten. Ik sta er helemaal achter,zie vaak dingen en weet niet waar ik eenklacht kan indienen.hopelijk gaat er wat gebeuren.