• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Arthur Donker maakt het politiekorps zich schuldig aan intimidatie. De familie van de man die zondag overleed bij een verkeersongeluk zou het zwijgen worden opgelegd.

Schijnbaar wordt de familie van het overleden slachtoffer van dat ongeluk waarbij een scooterrijder doodgereden is door een dronken politieagent, onder druk gezet. Dit om de naam en de foto van de agent niet op Facebook te plaatsen. Schijnbaar is de agent na het ongeluk doorgereden en wist hij niet eens dat hij iemand had aangereden. We gaan het uitzoeken en zullen de bevindingen delen want volgens mij heet dat in mijn boek censuur en intimidatie! We will keep you posted!

Lees hier het verhaal van een familielid van Harrison Janga.

Gisternacht heb ik een dierbaar familielid verloren. Mijn dierbare achterneef Harrison Janga heeft een verschrikkelijk motorongeluk gehad, waarbij hij om het leven is gekomen. Harrison was behulpzaam en maar 23 jaar oud.
Gisteravond om 22.30 uur lokale tijd reed Janga op zijn motor op de Schottegatweg West, waar hij werd aangereden door een bestuurder die onder invloed was van alcohol. De bestuurder moest Janga voorrang geven, maar had dit niet gedaan. Hij reed door zonder voorrang te verlenen. Dit had fatale gevolgen voor Janga.

De bestuurder van het voertuig is een wel befaamde politierechercheur in Curaçao. Nu kan er ook gesteld worden dat deze politierechercheur corrupt is. Na het ongeluk reed deze man gewoon door. Een aantal getuigen moesten achter hem aanrijden om aan hem door te geven dat hij een jongeman had doodgereden. Ooggetuigen zagen dat hij een fles alcohol in de tuin van de buren had gegooid, toen anderen ooggetuigen de politie over het ongeluk alarmeerde.

De politierechercheur was dronken, en de politiekorps had daarom besloten om geen foto’s van de dader bekend te maken. Foto’s van de rechercheur mogen niet gepubliceerd worden of op Facebook worden geplaatst. Wij als familieleden krijgen geen informatie over de toedracht van het ongeluk. De politie in Curaçao gaat er nu vanuit dat de familie niet bekwaam genoeg is om tegen een misdaad van een politieagent in opstand te komen. Er is sprake van overmacht.

Het ziet er naar uit dat deze corrupte politieagent met door door schuld gewoon vrijuit zal gaan. Er heerst corruptie in Curaçao. En dit moet nu echt stoppen. Wij als familieleden zullen er alles aan doen om de dader te laten boeten voor wat hij heeft gedaan.

6 reacties op “Ingezonden: ‘Censuur en intimidatie door het politiekorps’”

 1. Denk dat een hoop mensen het met Arthur eens zijn en het verschrikkelijk voor de familie Janga vinden.
  Laten we starten als volk met een begin voor in opstand komen tegen corruptie.
  Met ze allen de straat op om te demonstreren.Natuurlijk geen rellen.

 2. Volgens mij zit die politieagent in de gevangenis en zal hij een extra straf krijgen omdat hij een voorbeeldfunctie zou moeten zijn.

 3. Als politieagent wist deze kerel dat het geven van een goed voorbeeld aan de burger hem zal helpen zichzelf te ontwikkelen tot een “volwassene” die verantwoordelijkheid aanvaardt en verantwoordelijkheid vooral aankan. Een verantwoordelijke agent moet in staat zijn goed en kwaad van mekaar te onderscheiden. Hij moet voortreffelijke werken kunnen tonen in de maatschappij dat hij moet dienen. Naast een goed voorbeeld moet een agent ook een goede naam kunnen opbouwen en vooral een goede naam kunnen behouden, en dat is een kunst. Een goede naam zowel binnen, als buiten het korps. Een goede naam is iets kostbaars, en het kost tijd en moeite om het zonder blaam, zonder smaad te behouden. Maar wat zien wij hier? Dat corruptie, fraude, en “intimidatie binnen de Curaçaose politiekorpsen zich als bacteriën hebben vermenigvuldigd. Intimidatie, agressie, machtsmisbruik, corruptie etc.etc. zijn producten die (al jaren) regeren in de Curaçaose politiekorpsen. Talloze politieagenten beginnen met “hoge maatstaven” maar bezwijken dan voor de invloed van andere corrupte, brutale, hebzuchtige en onbeschofte collega’s en de lage normen van de misdadigerskringen waarmee ze te maken hebben,waarin zij zich bevinden. Agressie/intimidatie spelen zich allang in de politiekorpsen af en blijven verborgen. Wij zien hier dus dat het contact met die verdorvenheid gemakkelijk een negatieve uitwerking kan hebben, en deze hufter is ernstig hierdoor aangetast. De Curaçaose politiekorpsen zijn verre van ideaal. Tegen deze familie zou ik willen zeggen; bijt je je stevig vast in deze zaak, laat het jullie NIET ontgaan, wees GEZOND VAN VERSTAND, zoek en vind je rechten, wijk voor NIETS en NIEMAND, wees NIET bang, wees MOEDIG, wees ONBEVREESD, wees KEI en KEIHARD, wees STERK, ONVERSCHROKKEN en DAPPER, zorg dat jullie ONOVERWINNELIJK zijn, WEERSTA de druk van de hogere bazen in het korps, BEEFT en TRILT voor NIEMAND.

 4. Ik sta paf: als dit waar is (en waarom zou Arthur liegen??) dan is er slechts 1 reactie mogelijk: ontslag op staande voet voor de leidinggevenden en die dronken rechercheur: fasten zijn seatbelts en biedt hem de primeur van een ruimtevlucht vanaf Hato!

 5. De geuniformeerde diensten op Curaçao gedragen zich steeds meer als een soort pseudo ss-ers (hopelijk weten ze wat ss-ers zijn). Dit uit zich in diverse recente gebeurtenissen; o.a. de controles in het uitgaansgebied Pietermaai, het intimideren van burgers met onzinnige controles in plaats van aan criminaliteitsbestrijding te doen en nu zelfs doodslag van burgers. Is dit nu gericht beleid van de regering en het OM, of hebben we te maken met voor hun taak volstrekt ongeschikte ambhttps://www.versgeperst.com/wp-admin/edit-comments.php#comments-formtenaren?

 6. Ferguson en Baltimore nu, LA- Rodney King 20 jaar geleden. Gaat Curacao die richting uit ? Geef een man een uniform en hij denkt dat hij Koning is, een pistool erbij en hij is GOD !