• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

e-mailCURAÇAO – De overheid heeft geen beleid inzake het gebruik van e-mailadressen door ambtenaren. Dat zegt premier Ivar Asjes in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2 . Volgens Asjes staat het ministers vrij om voor mailverkeer hun persoonlijke account of zelfs een e-mailadres met hun eigen domeinnaam te gebruiken.

In andere landen is dit ondenkbaar. Onlangs kwam voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Amerika Hillary Clinton in opspraak omdat ze een e-mailadres had gebruikt dat geen officieel adres van de Amerikaanse overheid was.

Wet
Volgens de Amerikaanse wet moet correspondentie van ministers worden gearchiveerd, zodat bijvoorbeeld Congresleden, historici en journalisten ze kunnen raadplegen. Documenten die staatsgeheimen bevatten, hoeven weliswaar niet direct openbaar te worden, maar moeten wel aanwezig zijn. Bovendien brengt het gebruik van een persoonlijk e-mailadres veiligheidsrisico’s met zich mee. Ook in Nederland is het gebruikelijk dat ministers en Tweede Kamerleden het officiële e-mailadres van de Nederlandse overheid gebruiken.

Gmail
Volgens Asjes zijn er ministers die het officiële adres van de Curaçaose overheid gebruiken met gobiernu.cw. Echter maken sommige ministers ook gebruik van e-mailadres van Hotmail of Gmail. Als voorbeeld gaf Asjes zijn eigen e-mailadres minprescur@gmail.com.

Luister hier naar Rick Hart in gesprek met premier Ivar Asjes.

4 reacties op “Ministers niet verplicht officieel e-mailadres te gebruiken”

  1. Gelijk hebt je Fred Schiedam . Want deze Minister kunnen Werk en Privé niet afscheiden

  2. Volgens onze minister president heeft de overheid geen “beleid” inzake het gebruik van e-mailadressen door ambtenaren. Mijn volgende vraag aan onze minister president zou dan zijn; waar heeft de overheid wel “beleid” voor ?

  3. Amateurs!

  4. Maakt geen bal uit. NSA en anderen hacken die mails toch als zij willen.