• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes wil nog niets zeggen over de uitkomsten van het onderzoek door de Ombudsman naar het functioneren van Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels. De ‘Nota van voorlopige bevindingen’ is volgens Asjes zoals het hoort door de Ombudsman opgestuurd naar de minister van Algemene Zaken en hij dient zijn commentaar binnen zes weken te geven.

De Ombudsman maakt vervolgens de definitieve versie van het rapport en stuurt dat naar het Parlement. “Dan is het rapport openbaar”, aldus Asjes tegenover Radio Hoyer 2.

Onderzoek
De Ombudsman begon in november op eigen initiatief een onderzoek naar de gedragingen van gevolmachtigd minister Wiels. Wiels ligt sinds haar aantreden onder vuur vanwege haar gedragingen. Het rapport ligt sinds een aantal weken op het bureau van Asjes, maar die wil er nog niets over zeggen. Asjes betreurt insinuaties dat hij het rapport achter zou houden.

Maatregelen
Een eventueel gesprek of eventuele maatregelen naar aanleiding van het rapport tegen Marvelyne Wiels zal volgens Asjes pas gebeuren nadat het rapport besproken is in de Staten. Voorlopig houdt hij zijn kaken stijf op elkaar over de bevindingen.

Luister hier naar Rick Hart in gesprek met Ivar Asjes.

6 reacties op “Asjes: ‘Nog geen inzage in nota over Marvelyne Wiels’”

 1. Asjes,:” Nog geen inzage in nota over Marvelyne Wiels”.
  Dat stuk is toch naar hem (als minister van Algemene Zaken zijnde) gestuurd?
  Wie anders is nou de minister van Algemene Zaken?

 2. Is datgene wat Ivar Asjes zegt geen contaminatie?
  Mocht ik mij niet vergissen is hij toch de minister van algemene zaken (minister president)?
  De “nota van voorlopige bevindingen” is volgens Asjes zoals het hoort door de ombudsman opgestuurd naar de minister van Algemene Zaken (naar Asjes dus?) etc. etc. …….
  Zeg toch dat u het ontvangen hebt en binnen 6 weken daar commentaar op geeft.

 3. @Pablo, Dat denk ik ook. We zullen zien………

 4. Moet nog wit gewassen worden.

 5. Mmmmmm….als het rapport in hun voordeel is dan hadden ze dit al lang en breed in de pers uitgemeten…..

 6. Het was mij al opgevallen dat het rondom onze wannabe dra Gevolmachtigde Minister heel erg stil is zou zij advies hebben gekregen van “keep a low profile for the time being”.
  Zo van, dan vergeten ze je misschien wel ?