• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker vindt de controle op horecagelegenheden goed. Wel vraagt hij zich af of dit met zoveel bombarie moet.

Gisterenavond viel er een legertje over het paard getilde ambtenaren verschillende horecagelegenheden in Pietermaai met veel bombarie binnen om de vergunningen van die zaken te controleren.

Op zich heb ik daar niets op tegen want wetten zijn er om onszelf te beschermen, zowel hygiënisch als onze veiligheid. Ddat snap ik allemaal wel want als je die niet hebt, heb je chaotische toestanden en daar hebben we toch al genoeg van op deze klip. Maar toch heb ik mijn vragen daarover.

Waarom moet je met zoveel bombarie Miles Jazz Café binnenstormen om de papieren te checken en met veel geschreeuw de muziek uitzetten, alleen om later erachter te komen dat alles klopte.

Elders moesten gasten hun verblijfspapieren laten zien. Hoe weet jij nou of de gasten hier wonen of dat het toeristen zijn. De toeristen schrokken zich rot want ze dachten dat het een of andere coup tegen Asjes was en dat Fort Amsterdam weer gebarricadeerd zou worden door een of andere snuivende idioot.

Vorige keer hebben ze een zaak dichtgegooid terwijl ze een verjaardagfeest hadden van 30 man die ze elders naar toe moesten sturen, terwijl de papieren in de kluis lagen en de eigenaar in The Movies was. Ook al zo’n machogedoe. Mensen zijn weggejaagd en kregen te horen dat ze maar weg moesten gaan want de keuken was vanaf dat moment gesloten.

De vraag is, kan het niet anders? Waarom juist als het druk is en dan ook nog met een intimiderende groep idioten die het allang leuk vinden om hun macht een keertje te kunnen botvieren ergens binnenvallen en iedereen af te blaffen.

Een Belastingdienst die ‘s avonds werkt? Je kunt ze normaal overdag niet eens vinden zonder vijf uur in de rij te staan wachten. Bij de SVB is het niet veel beter. Trek een nummer en er zijn 185 wachtende voor je. Brandweer, noem maar op iedereen die wat overtime kon gebruiken was present.

Kan dat echt niet overdag? Geloof me er zijn restaurants die ook overdag open zijn, onder andere Mundo Bizarro.

Wij kunnen niet met macht omgaan en dan gaan we de grote shon uithangen en iedereen afblaffen. Voorbeelden genoeg, geef een bewaker een gummi-knuppel en een zaklantaarn en hij blaft iedereen naar de verdommenis.

Het frappante van het hele geval is dat ze op illegaliteit uit waren, terwijl binnen diezelfde afdelingen corruptie hoogtij viert. Want hoe wil je uitleggen dat een van de grootste horecazaken in datzelfde Pietermaai, St. Tropez, al jaren draait terwijl ze weten dat ze geen enkele vergunning hebben, geen bouw-, geen horeca- en geen hotelvergunning en dus waarschijnlijk ook geen kamerbelasting afdragen. Ze hebben illegaal land gewonnen en daar appartementen op gebouwd. Zij mogen al jaren lang openblijven, ondanks verschillende invallen in diezelfde straat.

Zou het misschien zijn omdat de vader van de eigenaresse een politieagent is of was? Of zou het zijn dat diezelfde controleurs daar met hun by-side de grote pief mogen uithangen en niet hoeven te betalen? Ex-minister Balborda zei zelfs publiekelijk op de radio dat St. Tropez een moeilijke zaak is en dat ze inderdaad geen vergunning hebben! Waarom worden ze dan niet gesloten?

Als ik Mundo Bizarro of Bar 27 was, zou ik een rechtszaak tegen die hele groep idioten beginnen omdat ze bevooroordeeld zijn en discrimineren. Als iedereen die niet de nodige vergunningen heeft gesloten wordt, hadden ze St. Tropez allang dicht moeten gooien, want gelijke monniken gelijke kappen. Iedereen is volgens de grondwet gelijk!

Doe normaal en laat die Gestapo-praktijken voor mensen met minderwaardigheidscomplexen

Ik blijf lachen op deze klip want nou hebben ze een probleem en moeten ze uitleggen aan de media waarom St. Tropez niet gesloten wordt en dan kunnen de zaken die wel gesloten zijn een zaak beginnen. Er bestaat namelijk nog steeds iets als gelijkheidsbeginsel volgens de grondwet.

13 reacties op “Ingezonden: ‘Gestapo-praktijken’”

 1. @jean-paul, Hollanders zijn legaal op het eiland.. dus waarom wil je ze opjagen?

 2. Arthur jongen, je hebt volkomen gelijk, in bijna elke intermenselijke verhouding doen zich situaties voor waarbij de ene persoon (in dit geval politie) vanwege fysieke kracht, positie, macht etc., iets voor heeft op anderen, en gretig misbruik hiervan maakt. Hoe groter dit voordeel is Arthur, hoe groter de verleiding om het zelfs voor zelfzuchtige doeleinden aan te wenden. Een andere vorm van machtsmisbruik op Curacao door de politie op het terrein van nepotisme treedt aan de dag wanneer zij NIET handelend optreden als hun familieleden een overtreding begaan. Hun zucht naar macht verraadt hoe zelfzuchtig zij zijn, en hierdoor wordt veel schade aangericht. De kloof tussen burgers en de Hermandad op Curacao wordt steeds groter, en het wederzijdse vertrouwen neemt steeds af, het wordt minder, het taant. Maar let wel; NIET alle agenten zijn evenzo. Velen komen op voor rechtvaardigheid en eerlijkheid, en doen hun werk naar behoren. Machtsmisbruik behoort beslist tot de slechte wegen waarvan de politie zich moet afkeren. Curacao is geen militaire staat (Estado militar) zoals Venezuela e.d. Machtsmisbruik door de politie is ook een terrein waarop bijna elk korps verbeteringen kan aanbrengen. De politie is er om de burgers te beschermen, over hen te waken., en niet om hun angst aan te jagen. Zelfs de kleding boezemt angst en onrust in. Pistolen aan de buitenkant van hun dijen, zware laarzen, helmen op hun hoofd etc.etc. Maar ja, sinds 30 Mei 1969 is Curacao niet meer hét vroegere rustigste eiland in de Caraïben. Vroeger, dus daarvoor, was een politie-agent een ieders goede, vertrouwde, en graag geziene vriend, nu wordt hij beschouwd als vijand No: 1.

 3. Volgens mij kom je enkelt op 1 gedeelte van het eiland, want alle snacks en toko’s hebben al jaren met dit fenomeen te maken, ook gebeurt het ones in a well op bouwputten. MAAR DAN…..NEE DAN klim je niet in de pen! mischien is dat stof om over na te denken, voor mij gelijke monnikken gelijke kappe……. dominicaantjes, chineesjes, haitianen, colombianen, venezuelanen opjagen, waarom dan geen hollanders opjagen?

 4. Waarom komt de instatie die de vergunning afgeeft (MEO) controleren of een bedrijf een vergunning heeft. Dit kunnen ze toch in hun eigen dossier zien?

 5. Grappig. Jij bent zelf net zo erg. Waarom die wending in je aardig geformuleerde betoog geven? Sttropez doet niets fout, het is een echtpaar dat iedere dag keihard werkt om die tent te draaien. Bouwvergunning is begin 2000 uitgegeven met alle benodigde stempels.
  Lijkt er op dat je gewoon een persoonlijk probleem met Sttropez hebt.
  Het is slecht wat er gebeurd is eergisteren, blijkbaar heeft Curaçao nog steeds niet in de gaten dat toeristen en horeca een goede bron van inkomsten voor het eiland zijn.
  Laat je probleem los en probeer niet de ridder op het witte paard te spelen voor dit eiland terwijl je probeert een nette tent publiekelijk kapot te maken. Jammer dat dit medium hier toch continu schaamteloos in mee lijkt te gaan.

 6. Wederom een geweldig artikel! Minderwaardigheidscomplexen : de spijker op de kop!
  En wie weet rennen thuis minstens vijf chronisch blaffende honden in de tuin rond en is de baas overduidelijk weer eens op de hond gaan lijken. De BAZEN vertoonden tijdens de controles al de verschijnselen van HONDSDOLHEID !

 7. Totaal met u eens. Schande dit soort tuig als autoriteit te hebben.

 8. Het is belachelijk hoe er op dit eiland met twee maten wordt gemeten. St Tropez is daar het perfecte voorbeeld van !!!! Daarnaast is het weer eens gewoon dom machtsvertoon. Iedere toerist bednekt zich nog wel een keer met dit soort gedoe, en zo schiet Curacao zich telkens zelf in de voeten.

 9. Bravo, Arthur ! Geef ze ervan langs. Ben het volkomen met je eens. Ik ook heb de pest aan die ambtenaren die zo graag willen tonen hoeveel macht ze hebben maar er niet mee kunnen omgaan. Voor mij zijn ze tuig.

 10. Een goed functionerende overheid heeft haar administratie (dus ook voor vergunningen) gewoon op orde. Met een druk op de knop moet het vanaf een bureau mogelijk zijn, te controleren of de ondernemer de vereiste papieren heeft. Voor de controle op ongeoorloofde dranken kan ook een bezoekje rond 11 uur in de ochtend voldoende zijn.
  Helaas heeft Curacao haar administratieve zaken niet op orde. Van politie-invallen bij Isla wordt overigens weinig melding gemaakt. Hoewel de gevolgen van overtreding van de milieuvergunnigen daar aanzienlijk ernstiger zijn voor de gezondheid van de bevolking..

 11. Waarschijnlijk hebben ze dat in Holland geleerd ! Hier in restaurants niet anders, in vol ornaat komen ze binnen, t liefst op zaterdagavond rond 20.30 uur. Pontificaal overvalwagen op stoep, diverse politieauto´s en het hele hoofdbestuur stormt binnen, douane, immigratie, narcotica, keuringsdienst en noem ze maar op, de gasten schrikken en alle papieren en ID in orde en ze gaan weer en dat 2 x per jaar terwijl een turkse snackbar iets verderop al jaren met illegalen werkt, clandestien zonder vergunning toch sterke drank verkoopt en wie weet wat nog meer voor rotzooi, daar komen ze nooit !

 12. De schrijver van dit artikel vraagt wel iets onmogelijks van de macho’s die deze ‘heldhaftige acties’ uitvoerden: “Doe normaal en laat die Gestapo-praktijken voor mensen met minderwaardigheidscomplexen”. Ze moeten natuurlijk wel eerst door hebben dat ze een minderwaardigheidscomplex hebben en aan megalomanie lijden.

 13. Te gek voor woorden!

  Is dit hoe het Ministerie van Economische Ontwikkeling de economie van Curaçao ondersteunt en “een hoge kwaliteit van het leven en een voorspoedig leven voor de inwoners van Curaçao” bevordert?!?

  “Het Ministerie van Economische Ontwikkeling geeft richting aan een duurzame, economische ontwikkeling van Curaçao met als belangrijkste doel een hoge kwaliteit van het leven en een voorspoedig leven voor de inwoners van Curaçao. Het ministerie brengt dit tot uiting door effectief vooruit te lopen op sociale en internationale ontwikkelingen, optimale diensten aan de bevolking te leveren en een diepgaande strategie te volgen.
  Het ministerie is verantwoordelijk voor het ondersteunen van lokale bedrijven, het verstrekken van de nodige vergunningen en het onderhouden van internationale contacten om investeerders, die voor meer werkgelegenheid kunnen zorgen, aan te trekken.”

  http://www.gobiernu.cw/web/site.nsf/web/E75CCA27FA17BE7F0425785C006ECC29?opendocument&language=nederlands