• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vuurwapenCURAÇAO – Aan de John F. Kennedy Boulevard zijn gisteravond vier Nederlandse toeristen overvallen door twee mannen. De groep, waarvan twee mannen en twee vrouwen, werd plotseling aangevallen door de gewapende mannen. Eén van de vrouwen weigerde mee te werken en werd vervolgens mishandeld.

Eén van de mannelijke toeristen werd op het hoofd geslagen. Vervolgens moesten ze al hun bezittingen afstaan. Het tweetal sloeg daarna te voet op de vlucht.

31 reacties op “Nederlandse toeristen overvallen”

 1. LOL want dit is precies waar het om draait en klopt als een bus!! Masha danki Fadà 🙂

  Van alle stupide dingen die @Makamba schrijft, gebruik ik alleen het laatste stukje: Ga er niet op vakantie. Simpel.
  Negatief denken brengt negativiteit met zich mee.

 2. @makamba het zit je nogal dwars deze discussie. Heb toevallig al jaren bij justitie gewerkt en guess what; in Nederland!! Dus ga mij niet vertellen waar het veiliger is; in NL in ieder geval niet!!! En ik woon ook nog in Banda Abou waar ik iedere week uren wandel al zou het volgens jouw informatie onmogelijk zijn. En waar ik in de avond, nee zelfs tot diep in de nacht, 365 dagen per jaar heerlijk buiten zit zonder tralies. Maar ja, ik ben natuurlijk wel wat gewend omdat ik in NL altijd al heb geleefd zonder vooroordelen waar ik nu mijn voordeel uithaal. Leef je leven en geniet want overal kan het morgen voorbij zijn. En stom advies of niet; doemdenkers zitten overal. AMEN!

 3. Die, bij nader inzien vind ik deze opmerking van jou ook wel probleem oplossend, je zou op het ministerie van justitie moeten gaan solliciteren: En al die zich niet veilig voelen op dushi Korsou die mogen lekker in NL blijven als ze denken dat t daar veiliger en/of beter is. Geen klagers en de criminaliteit is vanzelf weg, Navarro zal heel blij met je zijn.

 4. Aantal toeristen op texel 800.000 per jaar t.o.v. 450.000 op Curacao. Nee, er landen geen boeings op texel, maar wel dagelijks meermaal een ferry.

  Curacao super leuk eiland, jammer van de overvallers. Gewoon niet op afgelegen en rustige plekken begeven op een te laat tijdstip.

 5. # Makamba schreef: naar Amsterdam gaan zal wel een andere reden hebben dan er een fijne vakantie te vieren.

  Inderdaad, te weten : Wonen, Werken, Studeren (GU aka Gemeentelijke Universiteit)

  Maar voor een intelligent mens volstaat het om regelmatig de krantenkoppen te lezen, bijvoorbeeld hoe vaak er de laatste jaren in A’dam met Kalashnikov’s geschoten wordt (en op wie, afgelopen weekeinde nog)

 6. Nynke, je leest niet alleen slecht je begrijpt ook niet “dat” wat je wel leest. Ik weet wel wat bestemmingen waar je met een gerust gevoel zelfs je handtas in het park kan vergeten en een uur later terug gaan en dan komt er iemand naar je toe lopen met je handtas waarna een check gewoon nog alles inzit en waar je kinderen ‘s avonds rustig op straat kunnen spelen enz. enz. Het is een kwestie van met verstand om je heen kijken.
  Pikatje jouw naar Amsterdam gaan zal wel een andere reden hebben dan er een fijne vakantie te vieren.

 7. Pobresa, peliger, kriminalidat, hende korupto, tur kaminda tin.
  Na Korsou, ku eksepshon di e atake ku un granada, tira poko tempu pasá, te ainda, Dios warda nos, no tin terrorismo manera na otro sitionan den e mundu aki.
  Ami tambe si mi ta na kualke pais den e mundu aki mester ta kouteloso den mi andá.
  Presidente Obama, siendo ya preokupá ku e protestanan rasista na Merka, aworaki tin prokupashon di e susesonan na Honduras en korto Sur America.
  Ta basta sitio tin den e mundu aki na unda bo siguridat ta 0.
  Si no ta pa kousanan natural manera tenblor, tsunami, orkan, tornado, desaster nuklejar, inundashon, ta terrorismo, bom humano, outobom etc.

 8. Ik vraag me af waar in deze wereld het heden ten dage nog criminaliteit vrij is.
  Gelegenheid maakt de dief zegt men nog altijd.
  Attent moet men overal zijn. Kijk maar eens naar Honduras en de zorgen van Amerika naar aanleiding daarvan.
  Armoede heb je overal: zie de trek vanuit Zuid Amerika naar Noord Amerika, zie de trek vanuit vele Afrikaanse landen naar Europa.
  Immigratie en emigratie komt overal voor; zie ik vertrek tv programma.
  Natuurrampen komen overal voor. Drugs producenten, verkopers en gebruikers heb je overal. Wat te doen daartegen?
  Corrupte personen, hiermee bedoeld hij die betaalt en ontvangt, ook overal, ambtenaren, politie, en of burgers.
  Gelijk als dat heb je overal onveilige oorden.
  Bommen en granaten, terrorisme, XTC, vervuilde cocaine en kunstmatig drugs bijna, zo niet, overal.
  In Venezuela werd mijn schoenen met opzet verontreinigd, alleen omdat ik even tevoren
  een schoenenpoetser negatief had geantwoord mijn schoenen te mogen poetsen.
  Op mijn protest werd ik door 6 personen met kwade bedoeling omsingeld, werd ik ontzet door een Venezolaan, kreeg ik een lift naar Caracas van hem, doch stapte ik uit zijn auto daar hij handtastelijk werd…..
  In Jamaica kregen wij het advies: ‘s Avonds niet alleen te passagieren. Nooit in een taxi te stappen of de chauffeur, op zijn verzoek, toestaan meerdere personen te vervoeren. Donkere straten te vermijden. Nooit met minder dan zijn zessen te reizen. Ironisch, laat het nou gebeuren dat juist onze adviseurs van Europees afkomst zijnde, overvallen werden?
  Waar en hoe, juist, vanuit een donkere straat moesten rennen voor hun leven, werden neer geknuppeld bij de enkel en alleen in hun onderbroek werden achtergelaten?
  In London Derry moesten wij, afkomstig uit Nederland, sterk aan de benen trekken om te ontkomen aan een straatroof, nadat wij zo gul waren geweest geld (munten) uit te delen aan voor onze doen, niet beter wetende, arme Engelse straat jeugd.
  Bas, zullen er dan nog cactussen zijn om te exporteren, als dezen reeds worden gesmokkeld naar Nederland onder anderen?

 9. @Bas elke overval is teveel.
  Maar als je met die instelling een vakantie bestemming zoekt dan moet je gewoon naar de camping in Belgie en dan hopen dat je daar veilig zit.
  En ik vergelijk Curacao niet alleen met je wereldstad, maar ook met de eilanden hier in de buurt.
  Geloof me, Aruba is niet veel veiliger.
  Je hoort er alleen niks over.
  Bonaire is wat dat betreft het rustigste, maar met de actuele economische situatie vraag ik me af hoe lang dat gaat duren.
  Ikzelf heb pas een oordeel als ik zelf iets heb ervaren.
  Ben naar Santo Domingo geweest en heb èèn van mijn beste vakanties gehad.
  En dat was geen vakantie waarbij ik alleen in het hotel met aangrenzende strand heb gezeten.

  Van alle stupide dingen die @Makamba schrijft, gebruik ik alleen het laatste stukje: Ga er niet op vakantie. Simpel.
  Negatief denken brengt negativiteit met zich mee.

 10. Ik bedoelde de voorlaatste reactie van Makamba

 11. @Makamba, je laatste reactie, was perfect. Het steeds in de verdediging te moeten schieten is heel frapant. Niet willen erkennen en herkennen dat er iets mis is in de eigen omgeving of op het eiland, toont aan dat alleen zij er iets van mogen zeggen. Kritiek van mensen van buiten het eiland (vooral NL’ers) kunnen/willen ze niet accepteren, terwijl de opmerkingen vaak genoeg legitiem zijn en uit bezorgdheid worden geuit. Dat is iets wat ik heel jammer vind.
  Dat er toeristen worden aangevallen en beroofd, moet toch voor iedereen een punt van zorg zijn?

 12. @Fadà, Maar je bent het eens dat het teveel is op Curacao? Een piepklein eilandje waar je niet vanaf kan.. waar iedereen elkaar kent.

  Blijf maar met een struisvogel politieke ns traks komen de toeristen niet meer en wat gaat Curacao dan doen? Cactussen exporteren?

 13. Ik denk dat het wel meeviel met deze overval, niemand is ernstig gewond geraakt en straks lachen de slachtoffers erom en hebben ze een leuk verhaal te vertellen, terug in Nederland.

  Vergeet ook niet dat toeristen vaak een veelvoud te besteden hebben van de bestedingsruimte van overvallers, vaak uit achterstandswijken.

 14. Een veilig vakantie land? werkelijk? nou laat ik je even uit de droom helpen, die vind je nergens meer op deze aarde!

  Ik Nederland worden dagelijks toeristen beroofd en wat dacht je van die fijne Roemenen in Amsterdam die je zakken even leeghalen.

  Ja ook op Curacao is er criminaliteit, klopt. Maar waar is dat niet…..

  Ik zit 10x liever op Curacao dan in Turkije of Egypte. Dar wordt je beroofd en IS ligt aan de andere kant van de grens.

 15. Die, je maakt ten kostte van Curaçao één grote denkfout. Hollanders die met vakantie willen gaan zoeken een vakantie bestemming waar zij (en dat wordt individueel bepaalt) zich veilig voelen en trekken zich dus niets aan van jouw (in mijn ogen) toch wel stoom advies. Las vanochtend nog dat een mevrouw niet meer gaat wandelen in een bepaald gebied in Banda Bou omdat zij vanwege de vele atrako’s zich daar niet meer veilig voelt. En wat te denken van bewoners die ‘s avonds niet meer op hun eigen porch durven te gaan zitten. Ja, wel als huis inclusief porch helemaal is dichtgemaakt met tralies. Geniet lekker van je vrijheid en laat iedere Hollander nu maar zijn eigen keuze maken, aan stupide adviezen hebben wij niets.

 16. Elke overval is nadelig voor het toerisme, om over het persoonlijk leed en trauma van de slachtoffers nog niet te spreken. Vraag is wat kan en gaat men tegen deze criminalitei doen?

  ,

 17. Beste Rijksgenoten, waar gaat het hier om ? Zal het proberen uit te leggen vanuit de optiek van een Hollander die op vakantie wil gaan. Ik zoek een bestemming waarvan ik denk dat ik daar veilig op vakantie kan gaan, daar bedoel ik dan mee dat ik het zeer vervelend vind dat ik in mijn doen en laten op de vakantie bestemming niet belemmerd wens te worden door allerlei veiligheidsvoorschriften na te moeten leven om gevrijwaard te blijven van overvallen en of erger. Deze overwegingen zullen toeristen die naar Nederland komen ook nemen en afhankelijk van wat ze aan vertier zoeken, hun risico’s incalculeren. Nu gebeurt het te regelmatig dat gasten van jullie eiland gewelddadig beroofd, gemolesteerd en nog wat van dat soort dingen moeten ondergaan. Ik pas daarvoor. En het excuus van, ja maar in Amsterdam gebeurd wel erger, raakt kant nog wal en het is deze excuus mentaliteit die mij zo tegen staat en als één van jullie mij vraagt anto kiko bo kè hasì, zeg ik, er niet op vakantie gaan. Simpel.

 18. Maar om voor t hilton overvallen te worden is niet goed voor Curacao.
  Zou basta awor daar ook cameras gaan hangen en politur fietsers latwn peddelen ?

 19. Ach in Nederland was het jaren geleden al volop in het nieuws dat bepaalde jongeren de sieraden van je nek trokken! Dus hoezo overvallen die de toerist verontrusten?! Dan zijn ze in NL toch gewend dit soort vervelende praktijken. Heb er bewust voor gekozen om te emigreren naar Curacao. Ik voel me hier vele malen beter dan in Nederland want daar lopen moordenaars ook rond maar daar denkt iedereen dat alles beter is. Je wordt er zelfs voor een stukje asfalt van de weg gereden. Dus ieder zijn keus; het is overal wat maar op sommige plekken voelen bepaalde mensen zich thuis en anderen niet………gelukkig. En al die zich niet veilig voelen op dushi Korsou die mogen lekker in NL blijven als ze denken dat t daar veiliger en/of beter is.

 20. # Fadà schreef: Ik hoor ook van alles over Amsterdam, houdt mij ook niet tegen om daar naartoe te gaan.

  – 5 keer zoveel inwoners als Curaçao
  -10 keer zoveel politieagenten

  Amsterdam, die mooie stad achter de roze wallen.
  Waar je ‘s avonds maar beter weg kunt blijven uit Osdorp.
  En liever ook de chique Apollolaan, waar de grote boze jongens elkaar traditiegetrouw liquideren op korte afstand van het Hilton.
  Waar je in de horeca door Baddertje in een rolstoel gekickt wordt.
  Waar je als student op de gracht je maar beter met niets kunt bemoeien, anders wordt je door ‘n minder bekende kickboxer doodgeschopt.

  Op Curaçao weet je tenminste zeker dat de Crack ook écht Crack is, en geen witte Horse (shit)

 21. @Bas: mijn punt was eigenlijk dat er overal dingen gebeuren.
  Als je door de verhalen laat afschrikken, dan moet je gewoon thuis op de bank vakantie vieren.
  Maar!!! Iedereen zijn eigen keuze.
  Ik woon inmiddels al 10 jaar hier, ben nooit overvallen, beroofd, ontvoerd, bedreigd ofzo.
  I LOVE CURACAO

 22. @bas,
  Curacao vergelijken met Texel, even kijken Curacao 150000 inwoners, Texel heeft er 14000 . Dat is dus hetzelfde als Amsterdam met Curacao vergelijken.

 23. Bas, ja ja texel.
  Texel is een stukje kleiner dan Curacao, heeft 13.641 inwoners (1 mei 2014, bron: CBS).
  Curacao dik 10 keer zo veel rond de 150.000 Waarschijnlijk rond de 165.000
  En zo’n 140.000 toeristen per jaar. En op texel landen geen meerdere boeings elke dag.
  Een leuk eilandje om op te fietsen. Maar vreselijk saai behalve als je je klem wil zuipen op je campingkje in de regen en in de kou.. Bestaat de Kiviet nog steeds daar ? 75 euro per dag daar zit je hier bijna in het Hilton voor… En effe beter weer… Altijd.. Zon garantie…
  Het spannenste is daar op de texel airport kijken naar de parachutisten.. Die daar bijna altijd een beetje lopen rond te hangen en zitten te wachten op mooi weer niet te veel wind en geen laaghangende bewolking en een beschikbaar vliegtuig.
  Ja ja Texel..

 24. @bas qua toerisme stroming kan je Curaçao beter vergelijken met Amsterdam dan Texel. Op het eiland worden de dingen extra uitvergroot.

 25. Als mijn a.s. vakantiebestemming een twijfelachtige reputatie heeft/krijgt op het gebied van veiligheid zal ik daar dus niet naar toe gaan. En dan kunnen er Curaçaoënaars zijn die vergelijkingen trekken met eventuele onveilige situaties in Amsterdam en/of in de trein, dan is dat hun probleem of niet natuurlijk. Zij maken hun keuze en ik maak mijn keuze dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen, dacht ik.

 26. Curaçao moet echt iets doen om deze overvallers te pakken en aantal overvallers af te laten nemen. Vraag desnoods hulp van Nederland. Denk aan meer politie op de weg. Schaaf een aantal helikopters met infraroodcamera aan, zoek honden die getraind zijn in het opsporen van mensen. Veel overvallers zullen dan gepakt worden. Er lopen op een klein eiland een aantal moordenaars en overvallers rond die tot de dag van vandaag nog niet gepakt zijn. Waarom looft justitie niet eens een beloning uit?

 27. @Fadà, Amsterdam is een wereldstad met honderden duizenden inwoners.. en dat ga je vergelijken met een klein eilandje waar iedereen elkaar kent? Vele overvallen en autos worden geroofd en gestript. Als je het wil vergelijken doe dat dan met Texel.

 28. @Mardoor: 2 maal vakantie en een jaar gewoond, is niks gebeurd in die tijd toch?
  Ik hoor ook van alles over Amsterdam, houdt mij ook niet tegen om daar naartoe te gaan.
  Er zijn ook heel wat toeristen waar niks mee gebeurt en die een super vakantie hebben op Curacao.
  Ga in ieder geval van het positieve uit.
  Anders wordt het gewoon maar naar de camping in Belgie.

 29. Ach woningovervallen en inbraken zijn in Nederland ook dagelijkse kost, zelfs in de trein ben je niet veilig meer, en met een opsporingspercentage van 3% door onze nederlandse hermandad,denk ik niet dat Curacao significant onveiliger is als Nederland for that matter.

 30. Stel je niet aan! Het is hier redelijk rustig, tenzij je uit een of ander gat in Nederland komt.

 31. Begin langszamerhand te bedenken dat ik eigenlijk niet meer naar Curacao toe wil gaan voor een vakantie. 2 maal vakantie gevierd op het mooie eiland, een jaar op Dushi Korsow gewoond. Maar de herhaaldelijke berichten over overvallen op toeristen als ook op lokale inwoners blijft me verontrusten. Zal er een tijd komen dat er een redelijke rust terug keert.