• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Francesco-Corallo-Interpol-pictureCURAÇAO – Gerard Spong, de advocaat van casino-eigenaar Francesco Corallo, heeft aangifte gedaan tegen de Knipselkrant. Op de blog wordt Corallo meerdere keren omschreven als een ‘maffiamaatje’. Volgens Spong is er sprake van smaad, laster en strafbare belediging.

De uitingen op de website vallen volgens hem niet onder de vrije meningsuiting. Het gaat om het artikel: “Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Een banklicentie voor maffiamaatje Corallo”. De klacht is ingediend bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

7 reacties op “Corallo sleept Knipselkrant voor de rechter”

 1. @ Pikatje. Maar als Nicootje de Zwarte Leeuw op z’n 67e ietsje teveel inkomen heeft, dan draait ie zelf op voor de advocatenkosten, per geschreven uurtje uit de losse pols minstens 500 gulden.

  Voor dat tarief komt de heer Spong zijn bed niet uit tenzij je euro’s bedoelt. Nicootje de Zwarte Leeuw kan volgens mij rekenen op steun van Rechtsbijstand, hoewel er nog een eigen bijdrage betaald zal moeten worden.

 2. # okaya schreef: Betaald of noppes. De wet schrijft dat voor.

  Maar als Nicootje de Zwarte Leeuw op z’n 67e ietsje teveel inkomen heeft, dan draait ie zelf op voor de advocatenkosten, per geschreven uurtje uit de losse pols minstens 500 gulden.
  Tegen de tijd dat meneer Spong het zakgeld van de heer Corallo gesoupeerd heeft, is de Knipselfanaat overleden.
  En aangezien het verblijf van de heer Herders op Curaçao een kort leven beschoren was, door omstandigheden, zal het bovengenoemde scenario ook niet de eeuwigheid hebben.

 3. De zon, salvo de dagen dat hij verstek laat gaan, komt gratis en voor een ieder dagelijks op. Voor niets komt de zon op, klinkt velen slecht in de oren. Goddank de zon is er leven.
  Wiens brood men eet diens taal men spreekt, gaat op bij alles waarbij men, voor geld,wil werken en dus leven.
  Caritatieve instellingen of personen (ook bepaalde advocaten) zullen wel uitkijken wat voor zaken en welke personen zij kunnen verdedigen, al is het maar met de waarheid volgens de verdachte.
  Echter, conform de wet, heeft eenieder recht op juridisch bijstand.
  Met andere woorden, wat moet een strafpleiter ( een advocaat in strafzaken) anders zeggen en doen, als hij bereidt is een verdediging op zich te nemen als hij, door wie dan ook (zie financiële en wettelijke redenen) benadert wordt?
  Juist ja, hij verdedigt de verdachte met de waarheden of leugens van de verdachte (tenminste dat is er altijd, met een pokergezicht, van gezegd).
  Daarbij heeft hij zijn persoonlijke visie of mening (pokergezicht, hij gelooft of gelooft er niet in zonder dat te laten blijken) noch voor de verdachte of rechter.
  Het gaat immers om de pingping toch (zeggen ze altijd en iedereen werkt daarvoor)?
  Één van rechten van de cuatieplicht is,:” U hebt het recht op een advocaat. Heeft u er geen of kunt u dat niet betalen dan wordt u er één toegewezen” ( pro deo dus) .
  Het reilen en zeilen van de heer Carrallo is zo oud als Methusalem of anders, iedereen kent via de medea, de geschiedschrijving daarvan.
  Gezien de persoonlijk meningen weshalve de inhoud van dit artikel, denk ik, dat het niets zou hebben uitgemaakt on Knoops, Moscovitch, verder vele bekende advocaten in strafzaken de verdediging op zich zou hebben genomen. NB ieder verdachte heeft recht op een verdediging door een strafpleiter. Betaald of noppes. De wet schrijft dat voor.

 4. De uitspraken van Spong zijn illusies of hallucinatorische gewaarwordingen. Het bewijsmateriaal is overweldigend. Er is geen verder bewijs meer nodig. Spong, vergeet niet dat wanneer beweringen echter zo opzwepend, zo dogmatisch worden gepresenteerd, maakt dat ze op zijn minst verdacht. Je trekt een theorie in twijfel. Lees de eerdere verslagen van Corallo. Mensen zoals jij staan meestal met hun mond vol tanden wanneer zij iemand ontmoeten die niet is bezweken voor de intimidatie (zoals die van jou), en deze mensen jou om bewijzen gaan vragen dat het NIET zo is wat zij beweren. Jort Kelder noemde Moszkowicz ook MAFFIAMAATJE. Peter R. de Vries werd door Steve Brown óók maffiamaatje genoemd. En???????? SO WHAT. Had het enig resultaat? Jij Spong beweerde dat jij een zaak tegen Desi Bouterse zal aanspannen in Suriname over de decembermoorden blablabla. En?????? Gelukt? NO WAY. Weet jij waarom? Omdat jouw gedachten op FANTASIE en/of ILLUSIES rusten. Je bent ver van de realiteit verwijderd Spong. Je gebruikt (figuurlijke) kleuren om subtiele illusies van licht, schaduw, diepte, volume en perspectief te scheppen. Spong Spong, kom bij kerel, wordt wakker, wees helder.

 5. maffiamaatje??
  hij is de grote baas!!
  maffia maatje is een belediging voor hem\
  zelf vind hij dat hij gewoon een zakenman is…
  maar dat vindt iedereen binnen de casa nostra.

 6. I mean, really !?! One brief look at this guy, and ya know he’s up to no good. And his high-brow circle of buddies don’t help either. Can’t even trust his pal Schotte with a simple passport, the fool forgets he’s hid it in a safe and lies to Smokey, the Bear. What’s the world comin’ to ? my 2 cents
  So sue me, ya mob nutcase. Bring it on, any wich way. My invite to the colleagues at the Guardia di Finanza is out the door.

 7. Wanneer iemand Spong inhuurt dan weet je al hoe fout die persoon is