• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

desi bouterse AP NovumCURAÇAO – Desi Bouterse is de meest populaire presidentskandidaat van Suriname. Dit is gebleken uit opinieonderzoek van Maurice de Hond, zo meldt de Surinaamse nieuwssite Waterkant. In de peiling behaalde hij bijna 50 procent van de stemmen.

Dit ondanks de celstraf van zestien jaar die zijn zoon onlangs kreeg opgelegd voor drugs- en wapenhandel. Daarnaast Dino Bouterse zich schuldig gemaakt te hebben aan samenzwering met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

‘Geen aannames’
Bouterse wordt in de peilingen opgevolgd door Chandrikapersad Santokhi. Het verschil tussen de twee is echter aanzienlijk. Santokhi behaalde namelijk 12 procent van de stemmen. De onderzoeker benadrukken dat ‘het geen aannames op basis van gevoel zijn, maar puur op basis van geanalyseerde data’.

8 reacties op “Bouterse meest populaire presidentskandidaat Suriname”

 1. @Roberto, Je vergeet dat het vaak een hele familie clan is en niet alleen de dictator. De dictator zorgt ervoor dat zijn familie en vrienden groep ook belangrijke posten zet zodat als hij dood mocht gaan de clan blijft zitten. Ook zorgt hij ervoor om het volk dom en arm te houden maar hij als weldoender maakt ze economisch afhankelijk van hem. Zodat het volk niet van hem houdt maar denkt iets is beter dan niets. Tevens is er altijd de agressie.. mensen die tegen hem zijn verdwijnen en zelfs de eigen clan is vaak niet veilig.

 2. Bij een verkiezing gaat het niet om een totale meerderheid ( consensus) doch meerderheid
  van stemmen van het volk.
  Bij een consensus zou hij zeker geen meerderheid van het volk halen daar hierbij een ieder met zijn keuze eens moet zijn.
  Suriname heeft te leven met al de Boutersen die hem een meerderheid hebben gegeven.

 3. Van vele ex dictators, in opeenvolging gekozen wereldleiders, valt er, vaak, tijdens hun bewind niets op aan te merken, doch tussendoor soms, en later wel.
  Voorbeelden zijn Fujimori en Marcos en andere bekende personen die later vervolgd werden.
  Waarom willen zulke lieden, koste wat het ook mag kosten, aan de macht blijven?
  Wat voor (duistere of duidelijke?) redenen hebben zij er alles aan te moeten doen, om aan de macht te blijven?
  Hebben zij dan ( misschien) zoveel tijd nodig om hun wandaden en wanorde te wissen?
  Misschien dat de heer Bouterse nog even de stoffer en blijk nodig heeft om zijn verleden op te vegen of de lopende zaken goed op orde te brengen?

 4. Nooit aan gedacht dat zulke type mensen het prototype zijn van hun volgers en dus hun kiezers?
  Nooit aan gedacht dat van zulke type mensen meerderen rondlopen, en zij logisch een meerderheid vormen na een verkiezing?
  Ieder land/volk/natie/staat of wat dan ook, uit haar wijze van denken ofwel gaat akkoord met/ in zij die het in een vrije verkiezing heeft verkozen.
  Laatst overleed er een oud president van Singapore. Hoe luidde het commentaar ook alweer? Een man die met de harde hand zijn onderdanen regeerde en na zijn overlijden door zijn trieste volk bejubeld wordt?
  Met andere woorden hoe je ook denkt, hoe je ook filosofeert, hoe gruwelijk je het ook vindt, hoe ondenkbaar dat voor je mag zijn, het anders denken dan de kiezers, gaat tegen het denken van de meerderheid van kiezers ofwel land/volk/natie/staat in, dat voor zulk iemand, IN VOLLE VRIJHEID heeft gekozen.

 5. Een seriemoordenaar bekende 17 jongens en mannen vermoord en in stukken gesneden te hebben. Voor die misdaden heeft hij levenslang gekregen. Maar nu blijkt dat hij sinds maart van dit jaar ruim € 12.000 heeft ontvangen van briefschrijvers en schrijfsters uit de hele wereld; er kwamen zelfs brieven helemaal uit Frankrijk en Zuid-Afrika, terwijl er één, van een Londense vrouw, een gift van € 5920 bevatte. Een andere vrouw zond hem € 50 om in de gevangenis “sigaretten”, “postzegels” en “enveloppen” te kunnen kopen. Hij heeft het geld grotendeels opgemaakt, ook al hebben de familieleden van zijn slachtoffers nog geen cent ontvangen van wat hij hun aan smartegeld moet betalen. Daarnaast, is er geen wet die gevangenen verbiedt om financiële hulp te bedelen, zolang er geen bedrog wordt gepleegd. Bewezen is dat seriemoordenaars geliefde personen zijn van mensen die van sensatie, spanning, en vooral gevaren houden. Sommigen trouwen zelfs in de gevangenis met seriemoordenaars die levenslang hebben gekregen, en de bruid blijft haar bruidegom jarenlang trouw in de gevangenis bezoeken, zonder hoop op vrijlating. Rafaël Trujillo, Benito Mussolini, Jozef Stalin, Francisco Franco, Gustavo Pinilla, Augusto Pinochet, Fidel Castro etc.etc., een greep uit de talloze wrede, maar uiterst GELIEFDE dictators. Dictators die zeer geliefd en geprezen waren onder het volk. Ze werden aanbeden. Hoe harder en gemener zij optraden, hoe meer zij gehaat werden, hoe méér en méér zij geliefd waren door velen onder het volk. Het antwoord op de vraag waaróm zulke “dieren in mensengedaante” geliefd zijn bij velen, is en blijft een raadsel, maar het is bewezen dat het zo is. Zo ook in dit geval met Bouterse. Leeghoofdige domme mensen houden en ondersteunen Bouterse. Ze leven graag onder druk en pijn, hun leven bestaat uit zuchten, kreunen, murmureren, klagen en kermen zonder enige toekomst, zij hebben misschien niet eens om te eten, maar zij houden van Bouterse, zij ondersteunen Bouterse, Bouterse is hun god, hun alles. Dus………………………………………………………

 6. @ Toonchi….

  Mi lobi Sranan (Ik hou van Su), maar “Onvoorstelbaar Dom” is mijn inziens, nog zacht uitgedrukt!!! Het zijn gewoon een stelletje waardeloze lafaards !!! En ja…ik heb gezegd, ik een kind van Surinaamse ouders (Net zoals ik kritisch ben over de Antilliaan, ben ik het ook over de Surinamer, laat dat op voorhand duidelijk zijn, voordat mensen hierover gaan vallen !!!)

  Toonchi…..kun jij je voorstellen, dat ik als 14 jarige, ten tijde van de December Moorden, dit heel bewust en van dichtbij heb meegemaakt, gezien het feit, dat er goede vrienden (van mijn ouders en mijn fam.) en familieleden op de dodenlijst stonden en sommige hierbij het leven hebben gelaten, zoals algemeen bekend is! Ik heb de broers van mijn vader (inclusief me vader) als kleine kinderen zien huilen! Kapot, gebroken waren ze en dan vele jaren later, ben ik bij één van mijn ooms op bezoek (die net terug was van een vakantie uit Su) en zit geamuseerd naar z’n vakantiefoto’s te kijken, totdat ik op een gegeven moment het album omsloeg en zowat de shock van mijn leven kreeg…..mijn oom samen op de foto met moordenaar en drugsdealer Bouta (Bouterse)….gezellig zittend in de tuin, met een fles Black Label tussen hun in !!! Nou dan vraag ik je toch……

  Ter plekke verdween diezelfde middag alle respect (tot de dag van vandaag) voor mijn oom !!! Mijn lievelings oom, diezelfde oom die ik o.a ook als een klein kind heb zien huilen en heb horen tieren, ten tijde van de December Moorden……en dan zit je jaren later doodleuk naast deze mf, alsof er niks aan de hand is !?!?! Sorry voor mijn taalgebruik, F… off !!! Voor zoiets kan je dan toch geen respect meer hebben, oom of niet !!!

  Geen haar op mijn hoofd, die er aan denkt om deze man ooit de hand te schudden, samen met ‘m op de foto te gaan, gezellig met hem te zitten drinken en al zeker niet om op ‘m te stemmen !!!

  En waar ik me nog ‘t meeste om kan ergeren, is dat je van die achterlijke mongolen hebt, die zo redeneren van…..

  – Ach mensen, get a life, het is al zo lang geleden die December Moorden, stop met zeuren!

  * Stop met zeuren ???
  Voor alle mensen die tot deze groep behoren:
  Ik zou heel graag willen weten of men nog steeds zo enthousiast over Bouta zou zijn, als je opa, vader, zoon, broer, oom, neef of beste vriend, één van die 15 vermoorde mensen zou(den) zijn geweest ?!?!? NOT !!!!!!!!!

  – Bouta…he’s the man, man van ‘t volk !!!

  * He’s the man ???
  Een drugsdealer en moordenaar van het volk, dat is hij !!!

  En wat de meeste mensen niet beseffen (vooral de jongeren, voor wie de December Moorden een ver van mijn bedshow is)….is dat deze man, die zogenaamd “het land uit het slop heeft gehaald” en hun nu zogenaamd “te eten geeft”…..diezelfde man is, die het land in eerste instantie naar de verdoemenis heeft geholpen !!!
  En daar stemt men dan op ???

  En vergeten jullie (Bouta aanhangers) één belangrijk punt niet…..
  “Een kat (lees Bouta) in het nauw maakt (hele) rare sprongen” en wie weet staat tegen die tijd, jouw naam wel vermeld op z’n “dodenlijstje”…..ga daar maar eens goed over nadenken !!!!!!

  Dus ja Toonchi……ik ben het volkomen met je stelling eens en probeer deze stelling ook al jaren aan sommige mensen duidelijk te maken, maar helaas zijn ze ook daar te achterlijk voor om ‘t te begrijpen, tot mijn spijt !!!

 7. Er kan alleen maar geconcludeerd worden dat de werkelijke democratie bij de surinaamse kiezers ontbreekt. Naast de vrijheid leiders te kiezen gaat het in een moderne democratie ook om het kiezen van de meest capabele leiders. In Suriname wordt dit (capaciteit) schijnbaar bepaald door de mate van criminaliteit van de leiders, hoe crimineler hoe beter. Een groot deel van de surinaamse politieke leiders bestaat immers uit moordenaars, geweldenaars, drugsdealers, bankrovers, dieven en sex criminelen. Ook de huidige president maakt deel uit van deze criminelen.

 8. Onvoorstelbaar dom volk wat een moordenaar als president heeft en wil houden. Een volk zonder moraal en scrupules en uit voor mogelijke voordelen over de dode ruggen van landgenoten.