• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

leguanenvlees2CURAÇAO – De Nederlandse douane heeft ruim één kilo leguanenvlees gevonden in een koffer uit Bonaire. Dat heeft de organisatie zojuist gemeld. Het vlees was gekookt en ingepakt. De koffer is in beslag genomen op Schiphol.

Leguanenvlees meenemen naar Nederland is niet toegestaan.

leguanenvlees

7 reacties op “Douane schiphol vindt leguanenvlees”

 1. Iguana patrol@Straks zijn ze er niet meer!
  Nou en? Zijn we mooi van die schijters af…heb je al eens gezien wat die opvreters produceren 🙂

 2. Mijn honden vermoorden regelmatig een leguaan die zo stom is in onze tuin te komen om van het mooie gras te vreten. Soms vindt ik er wel 2 op een dag die verscheurd zijn. Mijn honden eten ze echter niet op. Laten ze gewoon liggen op het gras. Ik gooi ze over de muur. Mijn honden krijgen beter te eten dan vele mensen.
  Moet ik nu bang zijn voor de dierenbescherming, OM of de Verenigde Naties ?

 3. Beste Antonio Thode, je schijnt wat moeite met onze wetgeving te hebben en zal proberen het op mijn manier aan je uit te leggen. Onze wetgeving zegt dat er geen, herhaal geen leguanenvlees in Nederland geïmporteerd mag worden. Dat betekend dat niemand dit soort vlees Nederland mag binnen brengen, dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen, lijkt mij ? Om nu meteen te gaan roeptoeteren dat omdat wij het niet eten (wat klinkare onzin is) en dat wij het jouw of wie dan ook zouden verbieden te eten is dan ook nog grotere onzin. En om dan daaraan toe te voegen dat wij volgens jouw, vromer dan de paus in de vatican zijn, is dus de grootste onzin.
  Is het je nu wat duidelijker ?

 4. De inheemse Antilliaanse leguaan Iguana delicatissima dreigt uit te sterven.

  De leguaan heet niet voor niets ‘delicatissima’. Honden, katten én de mens jagen op het dier dat een meter lang kan worden.

  Er leven nog enkele honderden exemplaren op het Caribische eiland Sint Eustatius, maar dat zijn er te weinig om te overleven. Ooit kwam de inheemse Antilliaanse leguaan met tienduizenden voor in het noordelijke deel van de Kleine Antillen, van het eiland Anguilla tot aan Martinique.

  Amfibieën- en vissenorganisatie Ravon is daarom samen met een lokaal nationaal park een actie gestart om het dier voor uitsterven te behoeden.

  Straks zijn ze er niet meer!

 5. Dus nu ook maar koeien, varkens en plofkippen op de lijst van bedreigde diersoorten

 6. Mag dat dan niet?

 7. wat is er nou mis, leguanen op curacao en Bonaire zijn geen bedreigde dier soorten

  omdat jullie het niet eten,mag niemand het eten ?

  jaarlijks worden er duizenden leguanen door het verkeer overreden.

  Nederlanders zijn vromer dan de paus in de vatican