• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ColombiaansevlagCURAÇAO – Bij een vermoedelijke aanval van linkse rebellen in Colombia zijn vandaag zeker tien militairen om het leven gekomen en nog eens twintig gewond geraakt. Dat heeft het Colombiaanse leger bekendgemaakt. De aanval kan de toekomst van de vredesgesprekken tussen de regering en de rebellenstrijders van de FARC in gevaar brengen.

Volgens het leger waren de militairen bezig met een patrouille in het zuidwesten van het departement Cauca toen ze in een hinderlaag liepen van een guerrilla-eenheid van de FARC.

President
De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers. Hij zei op Twitter dat dit ‘precies de reden is dat we een einde willen aan de strijd’.

Wapenstilstand
Onderhandelaars van de FARC kondigden in december eenzijdig een wapenstilstand af om zo de vredesbesprekingen meer kans te geven. Ze zeiden alleen terug te vechten als ze zouden worden aangevallen. De regering heeft daarop gereageerd door alle luchtaanvallen op kampen van de FARC te staken.

Staakt-het-vuren
De FARC-leiders zeiden vandaag vanuit Havana niet op de hoogte zijn van de omstandigheden rond de dood van de militairen. Ze riepen Santos op direct een staakt-het-vuren af te kondigen om te voorkomen dat dit soort incidenten de weg naar vrede blokkeren. “Het is belangrijk voor het land, het iets waar het hele land op wacht”, aldus FARC-leider Pastor Alape.

© Novum

www.versgeperst.com