• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De HSS Discovery, de ferry die al vier jaar in de Caracasbaai ligt, is verkocht aan een Turkse organisatie. Er is ruim twee miljoen dollar neergeteld voor de ferry. De Discovery moet binnen dertig dagen worden verplaatst. De zaak rondom de verdwenen dieselvaten van de ferry zorgde in 2011 voor veel opschudding.

Op 25 november 2011 vaarde de ferry de haven binnen vanuit La Guaira, Venezuela. Na een opknapbeurt, was het de bedoeling investeerders aan te trekken om het schip van eigenaar Albamar Shipping Company SA Panama te kopen. In januari of februari 2012 zou een ferrydienst van start gaan om goederen, auto’s en personen te gaan vervoeren.

Geen papieren
De papieren van het schip bleken bij binnenkomst niet in orde. Om die reden werd een grote controle op het schip uitgevoerd door de politie, kustwacht en de douane. Er werden toen negen tanks gevonden met diesel die volgens Rivelino Marcano, die het schip samen me een vriend uit Venezuela haalde, bestemd waren voor eigen gebruik. De douane verzegelde de tanks en het schip werd onder bewaking gesteld.

Verdwenen
Bij een controle bleek dat de zegels van de vaten kapot waren en er diesel verdwenen was. Marcano is toen gearresteerd en de douane is een onderzoek gestart. Het overgrote gedeelte van de diesel was verdwenen uit de ferry. Dit leidde tot een grootschalig onderzoek naar bedrijven die mogelijk olie hadden opgekocht. De ferry werd daarop in beslag genomen en ligt sindsdien in de Caracasbaai.

3 reacties op “Ferry Caracasbaai verkocht aan Turkije”

 1. Missen?????? Blij dat gevaarte eindelijk weg is. Foei lelijk. Krijgt dat gebied weer zijn natuurlijke uitstraling terug. Misschien dat Baja beach weer tot ontplooiing kan komen.

 2. jackson schreef: wat gaan we dat ding missen

  Kan me nog herinneren dat ik een ritje met die HSC heb gemaakt toen ie net een paar weken in de vaart was.
  Persoonlijk zie ik liever een hopperzuiger aan de Caracasbaaikade, als bijvoorbeeld het Boskalis Seaway tussendoortje ‘n paar jaar terug, vooral ‘s avonds.
  Maar alles beter dan een cruiseterminal !

 3. Zonde.. wat gaan we dat ding missen… die ferry hoort gewoon bij Caracasbaai! Wat ga ik dat uitzicht missen!!

  De komende dagen nog even genieten dan maar!