• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OMCURAÇAO – Ruim zestienduizend automobilisten op Curaçao hebben een openstaande boete. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven tussen november 2011 en maart dit jaar. De politie heeft op Goede Vrijdag extra verkeerscontroles uitgevoerd waarbij boetes werden geïnd.

Het OM liet vorige week weten extra verkeerscontroles uit te voeren gedurende het paasweekeinde. Politieagenten gingen samen met OM-functionarissen de straat op om onder andere openstaande boetes te innen.

Meer acties
“De proef op Goede Vrijdag was geslaagd en bied meer mogelijkheden voor het ons om op locatie digitaal en geautomatiseerd te gaan controleren”, aldus het OM. Naar aanleiding hiervan gaat het OM nu vaker zulke acties voeren in samenwerking met de politie.

Bedrag
In 2014 werd er 949.779 gulden aan openstaande boetes geïnd. Het jaar daarvoor betrof dit bedrag 1.466.200 gulden. Meer dan achtduizend automobilisten hebben twee of meer openstaande boetes.

8 reacties op “Ruim 16.000 openstaande boetes op Curaçao”

 1. @ Brian. Waarom stuurt men niet gewoon een acceptgiro naar de mensen toe?

  Dat “ding” bestaat hier niet en ondanks het bestaan in Nederland gedurende vele 10-tallen jaren zullen velen je vragen “wat is dat nou weer?” Misschien komt hij hier in 2019, wanneer hij in Nederland vanwege de vooruitgang juist wordt afgeschaft met dank voor bewezen diensten.

 2. Gewoon luisteren op jouw net gekochte politieportofoon en je weet wanneer ze gaan komen. En zelfs of ze net pizza gehaald hebben en je mee mag eten 🙂

 3. Gewoon burgers pesten.. Ga de echte criminelen eens ‘innen’ .
  Maar je kan moeilijk jezelf arresteren

 4. Waarom stuurt men niet gewoon een acceptgiro naar de mensen toe?

 5. Het is jammer dat het werk van een zeer bevlogen politie ambtenaar uit Rotterdam in minder dan een jaar volledig teniet is gedaan. Zij was enige jaren belast met het wegwerken van de achterstand, pakte deze ook aan en wist overtreders tot betalen te krijgen.
  Nu is ze weer terug naar Nederland en het lijkt wel alsof per direct men er weer een puinhoop van is gaan maken.
  En dan maar vol blijven houden dat we het zelf wel kunnen, dat Nederland zich er niet mee moet bemoeien.
  Denk het dus niet, het bewijs is wederom geleverd, we zijn niet in staat om een simpele taak uit te voeren.
  Schandalige mentaliteit van het personeel dat dit op zijn geweten/haar heeft.

 6. Het gaat goed op het eiland , het is zo simpel anno 2015 bij iedere aanmaning wordt het openstaande bedrag verhoogd of in beslag nemen van je auto of een wielklem ,eerst betalen dan weer rijden

 7. Hoe is dit nou mogelijk? Je moet toch je gegevens achterlaten als je een boete krijgt, en dan zou er als je niet betaalt toch een aanmaning op je adres moeten volgen, etc? Men noemt dit niet eens, en doet het voorkomen of boetes alleen “op straat” geind kunnen worden.

 8. Als de politie nu eens niet onder een boom in de schaduw controleert, maar zich werkelijk en ook ACTIEF in het verkeer gaat bewegen, komen er in korte tijd nog 16000 bij van alle idioten die bezig zijn met hun smartphone tijdens het rijden. Dat is een WEL gevaarlijke situatie, die compleet uit de hand aan het lopen is, concreet aanpakken.