• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Ronald PlasterkCURAÇAO – Nederland gaat in samenwerking met andere Koninkrijkslanden bekijken of er onderzoek gedaan kan worden naar geldstromen op Curaçao en Sint Maarten. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Ronald Plasterk vandaag toegezegd aan de Tweede Kamer.

Dat meldt Caribisch Netwerk.

Onderwereld
In het Nederlandse parlement is veel onrust ontstaan over de vermeende relaties tussen de onderwereld en de politiek op Curaçao en Sint Maarten. Ronald van Raak (SP) heeft vandaag om die reden twee moties ingediend. Plasterk beschouwt de motie over het onderzoek naar geldstromen als een ‘aanmoediging’ van het huidige regeringsbeleid. Een eventueel onderzoek richt zich ook op legale geldstromen.

Begin gemaakt
“Het begin is gemaakt”, vindt Van Raak. “We moeten het foute geld – en de politici die het aannemen – aanpakken, iedereen in de Kamer is het erover eens dat er iets moet gebeuren.” Van Raak verwacht dat sommige politici niet zullen meewerken. “Maar anderen weer wel, zij worden ook aangekeken op het gedrag van hun collega’s.”

Tweede motie
Plasterk ziet Van Raaks tweede motie niet zitten. Het Tweede Kamerlid wil klokkenluiders van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) in beslotenheid horen. De klokkenluiders zouden openstaan om in gesprek te gaan met de Kamerleden, maar Plasterk zal dat verzoek aan de Curaçaose regering niet uit zichzelf doen. “Andersom zou dat ook ongewenst zijn”, stelt Plasterk.

Gelijkwaardigheid
Een dergelijk verzoek raakt volgens Plasterk de gelijkwaardigheid van de landen in het Koninkrijk. Van Raak, die zegt ook een eigen onderzoek naar de VDC-diefstal te doen, benadrukt juist dat de oud-VDC’ers hun verhaal kwijt willen. Het Kamerlid wil via de Tweede Kamer alsnog afdwingen dat Plasterk contact opneemt met de Curaçaose minister-president Ivar Asjes ‘ voor een goed gesprek’.

2 reacties op “Onderzoek verdachte geldstromen Curaçao en Sint Maarten”

  1. RONALD van RAAK. Ach Ronald, ach Ronald. Ben je nú pas wakker uit de coma?? Waar was je dat je dit nieuws nú pas hoort???Zo te zien weet je ook niet dat John F. Kennedy in 1963 vermoord was? Dat Martin Luther King in 1968 hetzelfde lot onderging? Weet je misschien óók niet dat de Titanic in 1912 gezonken was? Ronald Ronald, wat een oud nieuws. Wist je niet Ronald dat Claude Wathey van sint Maarten zijn eigen koninkrijkje maakte? Claude’s beste boezemvrienden waren corruptie en fraude. De chaos, de talrijke fraudes hebben ervoor gezorgd dat Nederland heeft besloten om het eiland onder curatele te stellen voor een tijdje. Wist je het niet beste Ronald? Torenhoge schulden had het eiland, maar NIET Claude. En nu zie ik dat “sommige” politici niet willen meewerken. Maar dat is logisch brother. Hun geweten laat het niet toe. Hun geweten is verontreinigd en toegeschroeid. Hun geweten is onevenwichtig en ongevoelig. Hun werken zijn duidelijk in strijd met de wetten en regels. Hun geweten is vergiftigd. Deze mensen (zowel de Curaçaose als de sint Maartense regeringsambtenaren) hebben geen kennis van juiste beginselen en de juiste zienswijze in verband met hun bedorven handelwijze. Hun geweten is overdreven nauw. Kennis heeft geen heilzame, verlichtende uitwerking op hun geweten. Ronald van Raak en Ronald Plasterk (R & R), hebben jullie verder niets te doen??? En nu komt MIJNHEER IVAR ASJES óók om de hoek kijken. Dat wordt een échte circus-achtige optreden. Wat een giller. What about GERRIT SCHOTTE???? Nodigen jullie hem ook uit??? Logisch dat deze arme man kei en kei jaloers en boos wordt dat hij niet uitgenodigd wordt om mee te werken om de verdachte geldstromen tegen te gaan??? MAMMA MIA. Het wordt zeker géén serieuze onderzoek worden, maar een tikkertje spel. TIK, ik heb je. Of verstoppertje spelen. Op Curacao noemen wij dat BLEKKI BLEKKI, CORE SCONDE. BLIJF WAAR JE BENT, EN VERROER JE NIET………………Maar goed, we zullen nieuwsgierig afwachten op het resultaat. Vol verwachting klopt ons hart…………………tikke tikke tikke tak…………………

  2. Hulde aan Ronald van Raak.

    En nu de rest nog.