• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

inchomar bCURAÇAO – De 29-jarige uit Curaçao afkomstige Inchomar B. vermoedt dat er deze week een verijdelde liquidatiepoging op hem is gepleegd. Dat meldt Het Parool. B. verklaarde tegenover de politie dat vijanden het weer op hem hebben gemunt. Ditmaal werd de aanslag gepleegd in Bos en Lommer in Amsterdam.

Een buurman hoorde maandagnacht rond 01.30 uur twee luidde knallen voor de woning van de vriendin van B. De Amsterdamse crimineel was enkele minuten daarvoor echter al vertrokken. Na de aanslag zagen buurtbewoners een man in een zwarte BMW in allerijl wegrijden.

Explosieven
Na melding heeft de politie onderzoekt verricht in de buurt, maar dit heeft tot dusver niets opgeleverd. Volgens B. probeerde de pleger hem uit het huis te lokken met zelfgemaakte explosieven waarna hij hem neer wilde schieten. De politie trof echter geen schade aan. B. houdt echter voet bij stuk en is ervan overtuigd dat dat hij het doelwit was.

Eerdere aanslag
B. overleefde in augustus 2013 een moordaanslag. Hij werd toen klemgereden op zijn Vespa-scooter op de de Antwerpenbaan in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-Sloten. Vervolgens werd bij beschoten met automatische wapens. Hij raakte gewond, maar overleefde de liquidatiepoging dankzij een kogelwerend vest. Enkele weken later ontvluchtte hij het ziekenhuis waar hij behandeld werd aan zijn schotwonden.

Onderwereld
B. werd in 2012 gearresteerd met de inmiddels geliquideerde Gwenette Martha en nog twee anderen. Volgens de politie hadden de mannen het gemunt op een andere Amsterdamse beroepscrimineel, Benaouf A. De drie mannen die nog leven werden echter vrijgesproken van het plan om A. om het leven te brengen wegens gebrek aan bewijs.

Verklaring B.
Zelf verklaarde B. tegenover Het Parool nergens mee bezig te zijn. “De politie denkt dat ik zelf iemand wil wegmaken en heeft me al drie, vier keer gezegd dat ik moet stoppen, maar ik ben nergens mee bezig. Als ik een kogelwerend vest draag, wordt dat in beslag genomen en in een gepantserde auto rijden mag ook niet. Ze willen nog steeds van me weten wie die aanslag heeft gepleegd, maar dat zeg ik niet.”

Foto: Politie.nl

Zie hier een reconstructie van Opsporing Verzocht van de eerste moordaanslag op Inchomar B.

4 reacties op “Inchomar B. vermoedt tweede moordaanslag”

 1. Maak je maar geen zorgen, hij ontloopt zijn kogel(s) echt niet, zijn maatje kreeg er 80, dan heb je wel heel erg de pik op iemand, hoorde op de radio dat hij nu politiebescherming wil, moet niet gekker worden toch!

 2. Die vijanden maakt men ZELF door zich ernstig crimineel te gedragen. En geschillen worden opgelost in die kringen met een kogelregen. Nou en? De volgende keer heeft dit persoon minder geluk. Jammer dat de politie zoveel tijd in dit soort afrekeningen stopt.

 3. Waarom ga je dan wel naar de politie als je niets kwijt wil. Is het niet handig dan om meteen DIRTY HARRY in te schakelen. Dan moet je wel vertellen wie ze waren. Logish den ik.

 4. Natuurlijk is dat figuur nergens mee bezig, is gewoon een eerzame burger ! We lopen hier toch allemaal rond in kogelvrije vesten en al onze auto’s zijn gepantserd ! Waarom zou dat dan niet in Amsterdam mogen ?
  Wanneer houden we eens op met deze criminelen een platform te geven in de media ?