• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ronald PlasterkCURAÇAO – De Rijksministerraad stelt een evaluatiecommissie in die moet beoordelen of Curaçao en Sint Maarten zich voldoende houden aan de Rijkswet financieel toezicht. Dat meldt Caribisch Netwerk. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) had een voorstel daartoe ingediend.

De conclusie van de commissie wordt rond juli verwacht. Dan is het bijna vijf jaar geleden dat de Rijkswet financieel toezicht in werking getreden is.

Leden
Ron Gomes-Casseres is de voorzitter van de commissie en Reuben George Essed (Sint Maarten), Edelmiro Alejandro Seferina (Curaçao) en Marcel Peter van Gastel (Nederland) maken het kwartet compleet.

© Novum

5 reacties op “Commissie bekijkt financieel beleid Curaçao en Sint Maarten”

 1. Het graaicultuur is van ……….afgekeken.
  Het graaicultuur is iets waaraan men op de Antillen, onbewust?, van Nederland en andere Europese landen, heeft afgekeken.
  Als ik de zoveelste van Roberto heb gelezen krijg ik altijd een wrange smaak in de mond alsof een kind altijd afhankelijk van een ouder moet blijven.
  Het mag nooit en te nimmer zelf iets willen. Ta jiu di Korsou bo ta? E pregunta aki no ta nifiká ku mi ta defendé mal práktiká, ni korupshon, ni nepotismo. Pero, hinter ora skirbi malu solamente di Kòrsou? Ay hombre, se me murio mi madre hase tiempo. Bo no tin otro pasatiempo?

 2. Nederland geeft Curaçao en St.Maarten een bijvoorbaat een spreekwoordelijke dode mus. Als Curaçao zich houdt aan de regels zoals vastgelegd in de Rijkswet Financieel Toezicht komt alles wel weer goed. Nou zal er niemand in Nederland rondlopen die denkt en hoogstwaarschijnlijk ook wel weet dat dat gaat gebeuren, Het is tegen onze natuur en daar komt ook nog bij dat het “nos mes por” er zo ingehamerd is door de diverse politici dat daar zonder gezichtsverlies van deze zelfde politici never nooit iets van terecht komt want dat komt neer het verlies van alle “respect” en dat is een onoverkomelijk iets bij deze zelfde nimkinpoops.

 3. In mij gedachte zit , dat al deze Regelingen van Nederland voor Antillen ( Curaçao , Sint Maarten ) zaten jarenlang op een nippertje te verzenden .Maar door een obstakel ( Referendum van Partido Antia Restruktura ( P.A.R ) . Belanden de Antillen in een Weg der Blinden . Als een moeder corrigeert haar kind , dat betekent dat de moeder houden van haar kind

 4. Beste Roberto,

  niets aan toe te voegen

 5. Kijk ‘ns aan, een verademing voor ons prachtig eiland, dit voorstel van Nederland is een teken dat alles nog niet is verloren. Als Curacao voldoet aan de vereisten en de regels en wetten van deze evaluatiecommissie, zal het bijdragen tot een economisch stabiliteit van ons eiland, en tot zekerheid én vrede van elke inwoner en elk gezin. Wanneer Curacao zich aan deze wetten houdt, zal het eiland behoed worden voor het droeve beeld dat wij thans in zoveel landen zien waar de uitersten van rijkdom en armoede naast elkaar bestaan. De voordelen voor de individuele Curacaoënaar maken het volk sterk, want niemand zal tot de “kansarmen”, de “minderbedeelden” behoeven te behoren of in echt uitzichtloze financiële moeilijkheden te verkeren. In deze tijd kunnen velen op Curacao niet al hun talenten gebruiken en zij kunnen geen initiatief ontplooien omdat zij verstrikt zitten in economische stelsels die hen dwingen aan de wensen van een handjevol slecht presterende mensen van de regering te voldoen. Curaçaoënaars hebben het gevoel niet dat hun eigenwaarde en waardigheid op prijs worden gesteld. De (kans) armen worden geheel uitgesloten, en genieten geen rechtvaardige behandeling. Het volk geeft aan de regering wat de regering toekomt, maar de regering geeft niet aan het volk wat het volk toekomt. Het is geen kwestie van geven en nemen. TOMA Y DAME, zoals El Gran Combo zegt. In de regering is het een kwestie van nemen, nemen, nemen. Graaien, graaien, graaien. Nogmaals, de Curacaose regering moet de wetten en regels die Nederland oplegt, gehoorzamen. Deze wetten komen ten goede van het eiland zelf, voor haar eigen goodwill. De regering moet inzien dat hun circus tijden, hun clowns tijden voorbij zijn. Het eiland stevent naar de afgrond af. Curacao zal funest, vernietigend, verwoestend, desastreus aan haar einde komen als zij zich niet onderwerpt aan Nederland en hulp aanvaardt. Geen wonder dat afgestudeerden in Nederland zich nooit ofte nimmer op Curacao zullen vestigen, alhoewel de wens hiervoor heel groot is. Tja, de wil is er wel, maar een onzekere toekomst óók. Dus regeringsambtenaren, zet jullie trotsheid opzij, en denk aan het volk die jullie moeten dienen, denk niet aan je eigen, maar cijfer jullie zelf weg, en wees gehoorzaam aan Nederland.