• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - PolitiecontroleCURAÇAO – Gedurende het paasweekend worden er verkeerscontroles uitgevoerd over het gehele eiland. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat tijdens de controles openstaande boetes kunnen worden geïnd. In het kader van ‘Paga Bo but’ (betaal uw boete) gaan politieagenten samen met OM-functionarissen de straat op.

We doen een dringend beroep op alle automobilisten en bestuurders van motorfietsen, quads en scooters om alle benodigde documenten bij zich te hebben”, aldus het OM.

8 reacties op “Extra verkeerscontroles tijdens paasweekend”

 1. CURAÇAO – Ruim zestienduizend automobilisten op Curaçao hebben een openstaande boete. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven tussen november 2011 en maart dit jaar. De politie heeft op
  Goede Vrijdag extra verkeerscontroles uitgevoerd waarbij boetes werden geïnd, De proef op Goede Vrijdag was geslaagd…..

  Nou wat een aktie 16.000 stuks 3 jaar achterstand. 107 opgelost… Dus we hebben nog ergens rond de 100 controles nodig om dit een beetje weg te werken. En dan reken ik de boetes die er nog bij komen ook mee. 16.000 stuks 3 jaar 5250 per jaar. zo rond de 50 a 60 controles per jaar….om dat te bereiken 365 dagen dus zou er elke week zo’n beetje controle zijn geweest..
  1 op 2 8000 bestuurders mhhh…

  Het zal dus om ergens rond de 10.000 bestuurders of kentekenhouders gaan.
  Wat ik al eerder schreef past in een spreadsheet op een Laptop.

  Kijk tuurlijk het kan gewoon met een protofoon Breakie breakie 605 voor central en de dame daar kijkt in de spreadsheet. Maar ok dat is te makkelijk. En ouderwets toch.
  Hoe kan het ook…

  1 persoon met verrekijker kijkt naar ontbrekende sticker en gokt ook welke een bestuurder boete heeft open staan. Of ziet aan de status van de auto hoe laat het is.
  5 opsporings bevoegde ambtenaren houden bestuurders staande. En contoleren papieren en uiteraard ook de auto..

  1 person met computer vaardigheden en laptop. Dat mag een uitzend kracht zijn zelfs. Stagiaire als t moet… Die zoekt kenteken alvast op en de ambtenaar die staande houd komt even langs lopen met rijbewijsnummer na controle van alles.
  Op roept het hardop. Scheelt wee rlopen want we moeten wekl vet blijven om gratis op sportchool les te kunnen gaan nniet waar.
  Kenteken of rijbewijs in de lijst.. bedrag op zoeken vinkje er achter en verbaal schrijven
  En hoe denken we te gaan betalen… betalen… (Polaroid…Flodder) ne ne gewoon WIFI pin apparaatje bij de hand…

  Die persoon met laptop mag alleen 2 of 3 kolommen wijzigen. En die file staat lokaal in een dropbox en synchronseerd dus na elke Ctrl-S (safe) naar de centrale locatie. zo’n spreadsheet is net iets meer dan 1 mb..

  1 administratieve kracht achter een PC plukt na of als t moet tijdens elke aktie die genummerde files uit de dropbox verwerkt ze en zet elke ochtend of nacht komt de laatste bijgewerkte versie weer terug.
  Elke laptop heeft een Eigen nummer en file en een eigen dropbox.
  De bestuurder die betaald krijgt een transactie bewijs dus als die administratie achter zou lopen… wat ik me bijna niet kan voorstellen, dan kan de bestuurder bewijzen dat er al betaald is.

  Later ontvangt een andere persoon de uitgeschreven papieren verbalen en verwerkt nogmaals die in het “centrale system” en doet op die manier een dubbel check.
  Elke dag een verse spreadsheet die steeds kleiner wordt….

  Als we op 1 dag niet verder komen dan 107 stuks dan is het echt niet zo’n job om dat allemaal bij te houden…. En wederom het vangnet is de half of jaarlijkse sticker.
  Daar checken we ook even op boetes toch niet waar.

  Kosten: Wat laptops.. Tip er zijn prima professionele Dell Lattitudes 2e hands te koop op Curacao… een derde van de prijs. Met garantie zelfs. en van clinisch niveau.
  Verder nog een wifi verbinding.. En zelfs een ge share de telefoon werkt ook al voor het synchronisren van een dropbox.En oom agent heft vast watsapp van de zaak nietwaar ?

  Die administratieve persoon of stagiare neem je naturulijk wel alleen aan als die echt met een spreadsheet kan omgaan niet waar.
  Want anders lopen de kursus kosten weer uit de hand…
  Ik zeg je, voor de prijs van een derde van een politie auto verdienen we 5 politie autos minimaal terug… Of weer een containertje cameras… yeehhh.
  Stel dat we dan tijd krijgen voor verkeersregels en rood rijden ????

  Nou.. Dat was wel even tier 5 rocket airport science niet waar…Even liggen om bij te komen…

  Ik durrf te wedden dat hiervoor moet vast een team van consultants worden ingehuurd mindstends van uit Nederland die een advies moeten uitbrengen… Dus we zijn weer tonnen verder… Project met aanbesteding… Of zouden ze subsidie aanvragen hiervoor.. Neee denk van niet want dan moeten er een aanvraag worden ingediend voor iemand uit Nederland die moet komen helpen met invullen van de formulieren voor het aanvragen van de subsidie aanvraag….

  Aqua electra loopt met handhelds rond op ons eilandje… Om de meterstanden te verwerken. UPS DHL FedEx komen met handhelds langs en je zet je handtekening… Zakken ijs verkopers hebben zelfs wifi apparaten die bonnen printen… Die klemmen zetters in Punda Zouden die met portofoons werken ?
  Stel dat we die sticker van een barcode voorzien…. of nog lolliger een rfid chip En die nummer plaat ook…..

  We moeten op dit eilandje als zo’n beetje enige ter wereld werken met een gesloten POS printer kassa systeem dat remote uitleesbaar is en elke avond upload. Te gek voor woorden om wat snacks te kunnen controleren…
  Terwijl de bab zelf met uitdraaien van de douane langs komt en je verteld wat en hoeveel je verkocht hebt…. Op een gesloten eiland economie.. Daar wil ik ook wel even over nadenken hoe je dat water dicht kan maken 10 keer makkelijker

  veel goedkoper en effectiever… Op een klein eilandje. Maar iemand moest verdienen natuurlijk aan die printers niet waar… Mondkapjes verhaal.. Net als die rotondes in marie pampoen.. Drempels op wegen weghalen waar je nu 2 kanten op

  kan rijden… Loterij kantoren zijn zelfs beter georganiseerd…

  Maar nee Justitie die kan niet eens de boetes en kenteken controle regelen.. Gaan wel een miljoenen project aan met cameras, ook dat beloofd wat.
  Wat zou het probleem zijn.. Meneer Navaroo heeft toch een privee chauffeur.. en een auto van de zaak… Dus die hoeft niet bang te zijn voor controles toch… Een voorganger van hem wel.
  Zou hij eigenlijk wel de bijtelling betalen… En ook een bijtelling voor privee gebruik auto en chauffeur..

  Ok ok Zorro ja ja u heeft helemaal gelijk…

  Als laatste dan Ik lees. “de proef op goede vrijdag was geslaagd” ….. Kiko alleen goede vrijdag… Maar we zouden toch alle paasdagen controleren ???
  Of kreeg dhr. Navaroo weer te veel telefoontjes van klagende vriendjes ? Net zoals ze toen gingen controleren of de Nieuwe haven weg en iedereen de gouverneuse ging bellen…

  En meneer Donker is de procedure zo een beetje in orde ? Smilen op de klip ?

 2. Caramba, onze overbetaalde en overgekwalificeerde HH. ambtenaren zouden wel eens gek kunnen worden van jouw ideeen 🙂 en hun job protection naar de maan zien gaan. Ze kunnen niet allemaal thuis gaan zitten met jarenlange volledige doorbetaling van het salaris. Sinterklaas bestaat! Een brutaal mens heeft de halve wereld. Op Curacao en in de hemel kan alles.

 3. Die 4000 naf dekken volgens mij echt de kosten niet of wel ? En werd de aktie als overwerk gedeclareerd of zijn dit normale “controle” uren voor de betrokken personen…
  Frappant is wel dat als je de cijfers mag geloven dat 50% van de gecontroleerde bestuurders boetes had open staan…. 1 op 2…

  De beer los.. ok bij deze een voorzetje… Ik prober even mee te denken.

  Wat ik miste in het periodike verslag is de statistiek van de controle op geldige papieren en niet betaalde of achterstallige wegen belasting keuring geldig rijbewijs etc
  Behoudens als er valse stickers in om loop zijn dan kan de controle daarvan met een kleine verrekijker op 100 meter afstand plaats vinden niet waar.
  Controle hiervan levert volgens mij nog veel meer op en is wederom reden voor boetes …

  “Sticker” alles draait om die van verre controleerbare sticker…

  Waarom er niet gewoon elke dag door opsporings beambten wordt gekeken naar de afwezigheid van een geldige sticker is me verder een raadsel. Dat kunnen zelfs parkeer controleurs doen niet waar… Sta je op de openbare weg zonder geldige belasting sticker bem wielklem er op.. Dat is pas kassa..

  Kijk de wet op de plastic zakjes voor het “Milleu” om maar iets op te noemen kan er binnen no time doorheen gedrukt worden net als zovele andere onzin wetten. De echte milleu wetten of om kenteken aansprakelijkheid in te voeren en ook kentekenhouder aansprakelijkheid als er verwijtbaar personen rondrijden in een voertuig zonder geldig rijbewijs ja dan zijn we weer 10 jaar verder.. Er zijn meerdere keren doden gevallen, zelfs met huurauto’s. door personen zonder rijbewijs…

  Dit moet je niet strafrechtelijk oplossen maar administratief / fiscaal.
  Koppel openstaande boetes gewoon aan het betalen van de wegenbelasting.
  Die geldige sticker die krijg je als je je wegenbelasting betaald, als keurings en kenteken en verzekerings papieren in orde zijn. En … als alle openstaande boetes zijn betaald die zijn uitgeschreven op dat kenteken. Dan blijft alleen het geldige rijbewijs nog over.

  Die wetgeving aanpassen is echt niet complex. Sterker nog de basis regel is er al.
  “Je mag niet onverzekerd rond rijden” … En zonder geldig rijbewijs ontbrekende keuring en of verdere papieren en dan heb ik het niet eens over dronken rijden etc .. ben je niet verzekerd… Dus in overtreding. Bem boete voor de kentekenhouder.

  Hoe kan het nu dat die verzekeraars op de officina perfect kunnen zien wie hoe vaak en wat en waar per kenteken per verzekerde…. Dat “gekoppelde” system bestaat al Jaren… Dus een paar veldje extra en een paar extra userid’s en paswoorden een wifi verbinding met een RDP tje over een VPN netje en Tante Police en oom agent kunnen overal op t eilandje op een leptopje ook mee loeren… Zoo simpel, en een administratieve landsverordening op niveau plastic tasje hoeft ook iet langer dan een week te duren nietwsaar. kan in een week klaar zijn toch ?

  Als dhr. Navaroo in zijn “Basta camera project” echte cameras heeft gekocht te samen met een echt camera opslag registratie systeem vanaf niveau Ispy richting Myrasys of Milestone dan is het een eitje, om in paashaas termen te blijven, om ook de geldigheid van de sticker op de foto te checken met het kenteken. Rij je na een bepaalde datum rond zonder geldige sticker en staat je kentken op de camera beelden, Ja dan is het elke dag een boete. Kijk dan stroomt het geld binnen… En dat kan vanuit de luie stoel. Eitje.. echt. En niet zeggen kan niet… Werkt op andere plekken op deze bol al jaren. Niks overwerk voor nodig. 24 hora a un dia… En gestolen auto’s pakken we in het systeem ook meteen mee.. Dit alles zorgt er ook voor da verzekerings premies omlaag kunnen.

  Ik heb met m’n eigen oogjes gezien hoe decennia in t verleden ettelijke honderden dames de heledag fotos bekeken en kentekens in typten… “wegenbelasting controle” Nu kan dat vol automatisch… Zelfs met Open Source software….. Dus ja..

  Willen we helemaal digitaal.op een beetje echt professioneel niveau . Ik heb het al eens eerder geschreven in een betoog.. Er is echt geen airport management, rocket science of tier 5 datacenter niveau voor nodig om dingen effectief te regelen op ons eilandje.

  Je rijbewijs heeft een foto … Digitaal gemaakt. En ja een goede camera en een echt systeem geeft fotos die bestuurders prima kan vergelijken met fotos uit het rijbewijzen systeem. Hetgeen wederom bij ontbreken voor de kentekenhouder wederom effective boetes geeft… en gelet op de in en in trieste dodelijke ongelukken veroorzaakt door personen zonder rijbewijs, dan kan je daar minimaal vele levens mee sparen..

  Mensenlevens zijn bijzonder duur…als we dat in economisch opzicht bekijken. Ja ja ik hoor het commentaar al weer toeristen stagiaires etc.. In elk ICT Project moet je de 80% regel hanteren. 80% is 100% van de kosten 99% is 200% of meer kosten Die laatste 20% moet je anders op lossen of niet willen nastreven. Als je 80% pakt ben dan zijn we al 80 procent verder dan nu.

  Op airport kunnen ook bij binnenkomst en vertrek cameras komen… Die foto is ook gekoppelt koppelt aan paspoort. Dat doen ze in de VS al jaren… toch ? En wederom verhuurders zijn kentekenohuders dus ook verantwoordelijk voor wie er in hun auto’s rond rijden. Net als vrienden en familie die auto’s uitlenen.. Ben je langer dan een maand of voor Nedrelanders 3 maanden op t eiland of kom je vaker wil je rond rijden. Even naar buro rijbewijs ter controle geldigheid en click een digitale foto… en 25 naf of zo dokken.. Rijbewijs belasting.. Verhuurders web systeempje foto rijbewijs scan kenteken huur periode en rijen maar…. Verzekeraars willen van verhuurders ook weten wie er in rijd en met geldige papieren.. Privee auto lenen… ok Buro rijbewijs..
  Nou hoeveel verder willen we gaan… Levert nog centjes op ook. En alles voor de veiligheid van de bewoners en onze geachte bezoekrs.

  Oh, dit maakt inbreuk op de privacy.. ja Tuurlijk… Los van de argumenten ala “Basta awor”

  Privacy Wetgeving op Curacao hebben we ook niet….

 4. Las pas geleden dat er IEDERE dag 4 tot 5 gewonden vallen in het verkeer.

  Zou het daarom niet een beter idee zijn om, i.p.v. papieren te controleren, eens te gaan controleren op naleven verkeersregels, telefoneren, feveren etc etc.
  Denk dat het aantal gewonden en doden per jaar wel eens naar beneden zou kunnen gaan en dat lijkt me toch echt een stuk belangrijker dan de zoveelste controle op papieren.
  Dat laatste kan immers ook per computer.

 5. 4000 is ook niet echt veel geld terwijl oud ministers Jamaloodin en Hakim tonnen zo dan niet miljoenen belastingschuld hadden

 6. @ Caramba. Die geld op leveren ??

  Voorlopig NAf 4000 en de actie loopt nog door. Geld is echter niet het belangrijkste, maar wel het middel om systemen te koppelen zoals je al zegt en als dat simpele werk van de grond kan komen is de beer los en stroomt het geld binnen en zullen de regels beter gevolgd worden.

 7. Goh, wat een precedent… Controle
  Controle op.

  Geldig rijbewijs
  Keurings kaart
  Verzekering.
  Wegen Belasting.
  ja ja.. Controle op alle type papieren…
  Die geld op leveren ??

  Sukkel gedoe omdat ze de systemen niet kunnen koppelen. De bestuurder aansprakelijk of de kentekenhouder… de wet voorziet daar niet in…
  “Systemen” zo gecompliceerd dat ze in een excel spread sheet passen.

  Allemaal smoesjes die incompetentie moeten verbergen.
  De verzekeraars zijn al jaren gekoppled…

  De belangrijkste factor die steeds weer leed en levens kost..
  ontbreekt weer…
  Drank.
  En waarom.
  Tja..

 8. Ze zijn dan toch wel verkleed als paasHAASJE?