• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

maho beachCURAÇAO – Veel mensen hebben het mooie moment weleens meegemaakt. Maho beach op Sint maarten is één van de weinige plekken ter wereld waar je vliegtuigen kan spotten die zeer laag over het strand aanvliegen. Vanaf 6 april wordt het populaire strand naast de Princess Juliana International Airport echter gesloten.

Dat meldt de lokale krant van Sint Maarten The Daily Herald.

Landingsbaan
De landingsbaan van het vliegveld wordt verlengd met 500 meter. Daarnaast worden ook de nodige plaatsen voor privévliegtuigen gebouwd. Er komt plek voor 100 vliegtuigen.

Gevaarlijk
De korte landingsbaan brengt heel wat gevaren met zich mee voor inkomende vliegtuigen en omstanders. Ook is Sint Maarten meerdere malen aangeklaagd door mensen die gewond raakten door een zogeheten ‘jet blast’ (snel stromende lucht door de nabijheid van de straalmotoren van een vliegtuig).

Kosten
Met het project is een bedrag van 500 miljoen dollar gemoeid. De nieuwe landingsbaan en de plaatsen voor privévliegtuigen worden volledige gefinancierd door de Princess Juliana International Airport. Om dit te kunnen bekostigen wordt de vliegticketprijs verhoogd met 75 dollar. De bouwwerkzaamheden duren naar verwachting vijftien maanden.

Opgelucht
De lokale krant kreeg na het plaatsen van het stuk veel reacties binnen. Gelukkig bleek het dan ook een 1 april grap te zijn.

6 reacties op “‘Wereldwijd bekende strand St. Maarten moet weg’”

 1. Ik weet het niet het is maar een idee. Kon men de landingsbaan niet verzetten in een andere landing en stijgrichting, zodat men een van de weinige stranden op St Maarten, niet te hoeven sluiten voor het publiek.Tot zover ik me heb laten informeren is dat de meest bezochte strand op St Maarten.Of zijn er andere opstakkels die dat onmogelijk maken b.v. het natuur en de heuvels. Graag een antwoord van andere deskundigen. B.v.d.

 2. 1 april grap of niet, het is voor mij altijd raar geweest dat vliegtuigen hun landing op St. Maarten, met inzet de levens van velen, kan blijven doen.
  En dan dat stijgen ook nog.

 3. 😉

 4. 1 april 🙂

 5. 1 APRIL!!!

 6. 1 april grapje??