• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans vindt dat er niets is gedaan voor de slachtoffers van kindermisbruik door het Bisdom Willemstad en dit verafschuwt hem.

In de uitzending van de Evangelische Omroep van afgelopen zaterdag zagen we enkele slachtoffers van kindermisbruik onder de vlag van het Bisdom Willemstad, met als kerkelijke verantwoordelijke leider bisschop Secco. De toenmalige kinderen werden misbruikt, maar ook heden ten dagen hebben we misbruik onder onze heilige pastoors en heiligen op onze eilanden.

Op Bonaire staat zelfs nog een standbeeld ter ere van de fraters van Tilburg die later bleken vele kinderen veel leed te hebben bezorgd en dan nog als ereburger van Bonaire frater Candidus. Maar ook lokaal hebben we nog in dit jaar mogen zien dat er pastoors per direct op langdurige tot eindeloze vakanties worden gestuurd waarvan we allemaal weten waarom dat gedaan wordt.

In de tijd van bisschop Ellis werden er al in de diepe nachtelijk uurtjes in samenwerking met de toenmalig hoofd van kinder- en zedenpolitie pastoors en fraters verscholen en daags daarna de wereld in geschoten weg van de plaats van delict. Maar onze bisschop Secco stond te stuntelen en wist niet meer wat te zeggen om zijn grootste leugen te verbergen. Ook waren er in eerste instantie geen meldingen volgens hem! Hetzelfde wat trouwens later het Openbaar Ministerie beweerde via hun woordvoerder.

Dat was de grootste leugen die deze bisschop uitkraamde. Ik heb ene persoonlijk onderhoud gehad met tussenkomst van een kardinaal vanuit het Vaticaan die bisschop Secco verplichtte met mij te praten. 45 Minuten lang heb ik diverse zaken met hem doorgenomen tot zelf een aanzoek van een van zijn reeds overleden pastoors om met hem naar bed te gaan. Dit in ruil voor dat ik dan in mijn huis mocht blijven wonen.

Ik weigerde en het bisdom vermeed elk contact en verkocht alles zonder mijn medeweten. Aan het einde van het gesprek zou er wat onderzoek gedaan worden en ik zou nog wat te horen krijgen. Mooi niet dus. Ik wacht nu al twee jaren op antwoord van deze bisschop. Wel werd mij in de wandelgangen terug naar de voordeur door de bisschop aangeboden T-shirts voor de arme kindertjes op Bandabou en ik hoefde maar te laten weten hoeveel ik er nodig had! Omkopen? Afkopen? Slecht geweten? Ondertussen is alles wederom naar het Vaticaan gegaan en wachten we hun reactie af.

Hoe lost bisdom Willemstad zaken op? We ontkennen en gaan dreigen. Zo schuilt het bisdom achter hun vuile zaken. We lazen in het Antiliaans Dagblad (AD) van vrijdag de volgende zaken: “De EO zou zonder toestemming het voorgesprek hebben opgenomen en Redoblado overhandigde de ploeg na afloop een brief waarin stond dat er geen toestemming was om het interview met hem uit te zenden.”

Nu komt het! Het bisdom verklaarde het beeld recht te willen zetten dat men geen openheid van zaken geeft of niet zou optreden. (citaten AD) Hiermee geeft bisschop Secco aan dat hij en het bisdom Willemstad vreselijk veel te verzwijgen hebben. Dan roep ik bij deze op massaal dit bisdom te overspoelen met gevallen van misbruik en het verzwijgen en geen openbaarheid van zaken in ons democratisch land.

Bisschop Secco: “Wij zijn geen Rusland, China en zijn geen zuid-Amerikaanse kerkelijke slaven. We hebben als burger recht op antwoord op wat uw personeel met goedkeuring van u en/of uw meerdere uitspookt met onze kinderen! Verder lees ik op vele plaatsen reacties van afschuw. Maar wat doen wij als burger hieraan? Zeer weinige mensen gaan over tot actie en wie heeft het Vaticaan hierover al geschreven? Jammer dat wij als Curaçaose gemeenschap dit toelaten en zo ook met onze kinderen laten sollen.

7 reacties op “Ingezonden: En zo blijft Bisdom Willemstad in ontkenning”

 1. Wat een spreker (schrijver) is die man (John Baselmans) weet er verdacht veel van.
  Dat is een man die ouwehoeren kan.
  Zie ,:” Ik weigerde en het bisdom vermeed elk contact met mij en verkocht alles zonder mijn medeweten. Dit in ruil voor het in mijn huis te kunnen blijven wonen.”
  Soms of vaak?, snijdt men opzettelijk onderwerpen aan c.q. maakt men een onderwerp actueel, om de aandacht van derden van bepaalde penibele zaken af te leiden.
  Voorbeeld? , wel in de tekenfilms van Tom en Jerry is vaak te zien hoe Tom een been ter poot neemt en daarmee zwaaiend voor het aangezicht van Spike ( de buldog) die van zich af gooit, terwijl hij daarvoor fuut, fuut, fuut fuut fluit. Spike beseft achteraf dat hij voor Jack as (ezel) is genomen door Tom.

 2. De misdienaartjes werden toch wel serieus …genomen..door de fratertjes.

 3. We zijn nu in de Tijd van de ” WAARHEID ” volgens de brief van Juan . En het is zo , Het komt een tijdje dat iedereen proberen iedereen te beschuldig . De Leiders beschuldig de Leiders , de Overheid beschuldig de Overheid ,De Religie beschuldig de Religie .Maar wees gerust en kalm want de Wereld belanden alleen in het paniek maar het is de ” EINDE ” niet

 4. Soms, gelezen de vele klachten en aangiftes ter zake dit onderwerp, vroeg, vraag en blijf ik mijzelf afvragen wat een mens nou scheelt om voor een celibatair leven ( vrijwillig) te kiezen?
  Een celibatair leven terwijl men later, als blijkt, niet zonder de geneugten van het tegenovergestelde (leven met gemeenschappelijke sex omgang) kan leven. Gezien de praktijken van ouds hebben de betrokkenen niet genoeg aan het met God getrouwd zijn en plegen zij ontrouw. Ik heb altijd gedacht,:” Hoe komen zulke lieden tot hun climax, door een koude douch te nemen, door Polsstraat 5 in te slaan?” Kortom door zich af te rukken? Maar nee, door misbruik te maken van kinderen.

 5. Hr Andres Casimiri is hiermee begonnen; “Kreensha Kibrá Kòrsou”. Zie zijn fb. Laten we hem aub met zijn allen steunen. Want alleen samen zijn we sterk!

 6. Rond 10 jaar terug heeft een pastoor van Wishi kerk een jonge misdienaar misbruik en toen de ouders aangifte hebben gedaan aan het toenmalig bisschop Ellis en politie was hun handeling enorm passief zodoende meneer pastoor alle ruimte gegeven om van het eiland te vluchten naar zijn geboorte land Colombia. Triest en een misdaad tegen onschuldig jongetje ook een feit dat dit misbruik met een onschuldig jongetje niet serieus genomen door instituut OM en RK kerk en ging doofpot in. Waarom hadden ze niet Interpol inschakel om dit pastoor op te sporen en te berechten.

 7. Seksueel misbruik van kinderen door geestelijken wekte ook grote verontwaardiging op Curacao. Nieuwsberichten onthullen de omvang van het kindermisbruik door geestelijken, soms zelfs in naam van God. Zo zei een priester op Curacao tegen zijn tienjarige slachtoffer dat „God via hem [de geestelijke] sprak en dat alles wat hij deed of alles wat de jongen deed, door God prachtig werd gevonden en dus goed was, en deze geestelijke dreigde ook met de gedachte dat als het slachtoffertje niet meewerkt, dat hij naar de hel zal gaan na zijn dood. Wat een gemene gluiperd. Binnenkort verschijnt er een boek over kindermisbruik door geestelijken (op Curacao) en ook andere personen in hun vertrouwensposities. KEDA PENDIENTE SWA. MI’N BISA NADA. Dus niet alleen geestelijken maken hier gretig gebruik van. Gezegd wordt dat de erbij betrokken organisaties, (de kerken dus) zich eerder leken te bekommeren om het beperken van de schade aan hun eigen imago en het beschermen van zichzelf dan om de bescherming van de kwetsbare kinderen. Onvoorstelbaar is het feit dat juist degenen die zeggen dat zij God vertegenwoordigen op deze aarde, en dat zij heiligen zijn, kinderlokkers zijn die op de loer liggen om onschuldige kinderen te misbruiken, te verkrachten. De daders zijn meestal personen die zowel de ouders als de kinderen vertrouwen, die regelmatig de ouders bezoeken om met hun over God te praten. In dit geval dus de geestelijken van de (katholieke) kerk(en). Wij moeten reëel zijn en erkennen dat kindermisbruik zeer diep geworteld is onder de geestelijken. Er zijn bewijzen dat dit alles gebeurt tijdens de zogenaamde voorbereidingen voor de heilige communie, Maar er zijn ook bewijzen te over dat zelfs regeringen die op de hoogte zijn van dit alles, die op de hoogte zijn van hun vieze vuile praktijken, niet genoeg doen om de uitbuiting van onschuldige kinderen door deze kerels een halt toe te roepen. Kindermisbruik door geestelijken wordt getolereerd en/of in de doofpot gestopt. De katholieke kerk(en) houden zich niet aan hoge morele beginselen en maatstaven. Deze geestelijken denken niet aan de hartenleed van de ouders die te laat ontdekken dat hun kinderen zijn misbruikt door hun vertrouwenspersoon. Zo’n uitbuiting onthult hoe ziek en verdorven deze geestelijken zijn. Het interesseert hun niet dat hun (onschuldige) slachtoffertje voor de rest van zijn leven gebrandmerkt en/of getraumatiseerd blijft. De handelwijze van deze geestlelijken is AARDS, DIERLIJK, en DEMONISCH, SATANISCH. Het is een enorme kwaal dat heerst onder geestelijken. En het is niet plaatselijk, maar wereldwijd. De geestelijke en emotionele schade en letsel wordt door de ouders liefdevol opgevangen, maar zij zitten ook met de pijn en leed. Maar deze geestelijken vergeten één ding, ja, slechts één ding zien ze over het hoofd. en dat is; DAT ZIJ REKENSCHAP MOETEN GEVEN AAN DE ALMACHTIGE EEUWIGE SCHEPPER DIE DIT ALLES ZIET……………………………………..