• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

alcoholCURAÇAO – Meer dan 4,5 glazen bier, wijn of sterke drank per dag kan leiden tot leverkanker. Dat stelt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op basis van een wereldwijd onderzoek. Dat drank slecht is voor de lever was al bekend, maar nu is er voor het eerst meer duidelijkheid over de hoeveelheid alcohol waarbij het risico op leverkanker toeneemt.

Naar Nederlandse maatstaven bevat een glas bier, wijn of sterke drank ongeveer 10 gram alcohol. Bij een dagelijkse inname van meer dan 45 gram alcohol neemt het risico op kanker dus toe, concluderen de onderzoekers.

Andere kankersoorten
Zij benadrukken dat het risico op andere kankersoorten, waaronder borstkanker en slokdarmkanker, al bij een matige consumptie van alcohol toeneemt. De onderzoekers trekken hun conclusies op basis van de analyse van 34 wetenschappelijke studies onder meer dan 8 miljoen patiënten.

© Novum

4 reacties op “‘Kans op leverkanker bij 4,5 drankjes per dag’”

 1. iedere dag 5 whiskys maar dam wel tussendoor snacken met vlees of chickcken

 2. @ Curasausenaar. Maar Wetenschappelijk is dat alle producten zijn gezonden voor de Lichamelijk maar wel onder de controle

  Hoeveel producten wil je van me horen, die absoluut in geen enkele hoeveelheid gezond voor de mens zijn, ja zelfs dodelijk.

 3. Biologische wezen is Alcohol uitsteken voor de menselijk bloed en ook voor het verbranden van voedingsresten ( Vetten ) in de Spijsverteringskanaal . Maar Wetenschappelijk is dat alle producten zijn gezonden voor de Lichamelijk maar wel onder de controle .Dus net als de Nederlandse Gezegde : Te veel is niet goed en Te weinig ook niet

 4. Aanvullend kan vermeld worden dat onderzoeken ook aantonen dat obesitas dit effect nog eens versterkt!