• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

germanwingsCURAÇAO – Luchtvaartmaatschappij Germanwings heeft bevestigd dat vlucht 4U 9525 vandaag is verongelukt in de Franse Alpen. Er zijn geen overlevenden na het neerstorten van de Duitse Airbus A320, zei de Franse staatssecretaris van Transport, Alain Vidalies

Aan boord waren 142 passagiers en zes bemanningsleden. Van hen hadden 45 mensen een Spaanse achternaam. De Airbus was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Het is nog niet duidelijk of er Nederlanders meevlogen.

Nederlandse reizigers
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders bij betrokken zijn, zei een woordvoerder. Gezien de nabijheid van de luchthaven Düsseldorf en de mogelijkheid goedkope vluchten te nemen met prijsvechters als Germanwings, is de luchthaven populair bij Nederlandse reizigers. Het vliegveld van Düsseldorf heeft een noodnummer voor nabestaanden geopend: 0800-7766350.

Franse Alpen
Het toestel is neergekomen bij de plaats Prads-Haute-Bléone, tussen Barcelonnette en Digne-les-Bains in de Franse Alpen. Het passagiersvliegtuig verdween rond 11.00 uur van de radar.

Moeilijk toegankelijk
De A320 van Germanwings ligt volgens de jongste berichten op circa 2000 meter hoogte. Het terrein is moeilijk toegankelijk. Daarom zal het nog enkele uren duren voordat de hulpdiensten bij de rampplek zijn, zei de Franse president François Hollande.
Duitsland stuurt een team deskundigen naar Frankrijk om samen met Franse collega’s onderzoek te doen naar de toedracht van de crash.

Airbus
Vliegtuigfabrikant Airbus onderzoekt de berichten over het neerstorten van een Airbus A320. ,,We zijn op de hoogte gesteld van het ongeluk en alle inspanningen richten zich nu op het inschatten van de situatie. We komen met meer informatie zodra dat kan. Onze gedachten gaan uit naar degenen die getroffen zijn door deze tragische gebeurtenis.”

Merkel
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft net als premier Mark Rutte geschokt gereageerd op het drama. Merkel heeft alle afspraken afgezegd en heeft al gesproken met de Franse president François Hollande en de Spaanse premier Mariano Rajoy.

© Novum

www.versgeperst.com