• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kapmes macheteCURAÇAO – De op Curaçao opgegroeide Afkenel Schipstra keert jaarlijks terug naar het eiland. Helaas werd haar man onlangs tijdens een vakantie met het gezin overvallen bij Daaibooi in Bandabou. Ze zag hier niets over terug in de media, maar wil andere mensen erop wijzen alert te blijven.

Ik ben op Curaçao opgegroeid en kom jaarlijks terug met mijn gezin. Helaas hebben we deze vakantie een nare ervaring gehad.
Op maandag 16 maart is mijn man bij Daaibooi overvallen door twee mannen met machetes. We hadden de verjaardag van ons jongste zoontje met een bbq op de baai gevierd. We zijn met verschillende auto’s naar de baai gekomen en rond 20.00 uur zijn we vertrokken.

Mijn man vertrok als laatste en was enkele minuten alleen op de baai. Hij werd besprongen door twee mannen en bedreigd met de machetes en gemaand “alles af te geven”. De mannen namen de auto mee en lieten mijn man (behalve schrammen, voor de rest gelukkig ongedeerd) achter.

Er is aangifte gedaan bij de politiepost te Barber. Tijdens een patrouille in de buurt van Playa Hundu is in de kunuku de auto op woensdag 18 maart teruggevonden. De auto was verborgen tussen de bomen en de politie vermoed dat het plan was deze later bij een atrako te gebruiken.

Ik heb geen bericht in de lokale media gezien over deze overval en wil middels dit bericht graag andere mensen erop wijzen alert te zijn.

19 reacties op “‘Mijn man is overvallen bij Daaibooi, wees alert’”

 1. We had the same experience, were four people at Daabooi for BBQ and at about 22.00 three guys came with guns and knifes, robbed us and punched one tire of our car. We hadn’t money with us, so basically the only damage was a flat tire. We stayed calm and it looked like they had more fear from us then reverse. Very stupid criminals, caotic like amateurs and in fact dangerous as they were really unorganized.
  It happened the last days of january and I think it’s allways the same gang, 2 young (20-25) guys and an older one (35-40). They came with a Mazda MX5, I don’t saw the color, it was too dark.

 2. @Pjurr: blijf maar weg inderdaad

 3. Euhhh… kan ik nog “veilig” voor 6 maanden op vakantie? Zo aan de reacties te lezen is het verstandig dit en verstandig dat… Een machete in de achterbak. Het is een eiland van pak en beet 60 km! Good lord… Bij aankomst Hato meteen wat body guards in dienst! Jeeeetje

 4. Bij schemering moet je gewoon het strand Daaibooi verlaten! Ik zie altijd de lokalen mensen weggaan en de toeristen denken dat alles kan en veilig is. Op het moment dat de eettent dichtgaat pak je spullen ga naar huis. Daaibooi ligt te afgelegen!

  Zelfs in elke willekeurige stad in Nederland ga je niet alleen door een afgelegen steegje ‘s avonds lopen!

  Ga gewoon bij Jan Thiel bij de pier aan het strand lekker BBQ, daar heb je ook verlichting en ook alle lokale gaan daarheen om gezellig met familie en vrienden te drinken en bbq.

 5. Beste zakenleven van Curaçao; De enige die het zullen voelen dat er wordt gesneden in het aantal stagiaires, zullen de uitbuiters zijn en de plaatselijke dealers.
  Heeft de schrijver van deze werkelijke bullshit het nu over zijn collegazakenlevers, zijn zij niet georganiseerd in een kamer van koophandel en nog wat van die ongein ? Heb je wel eens gehoord van zelfreiniging ? Lijkt wel of ik zo’n proletarier hoor van het Parlatino, ook zo’n hobbyclub die ons ook nog eens handen vol geld kost. Laat dat lid Cooper eens vertellen wat het volk van Curaçao betaald voor zijn hobby ?

 6. @V, Een stageplaats is geen baan. Vaak voor niets of voor een lage vergoeding. De YDK heeft een baan nodig en geen stageplaats. Veel van stagewerk is ook niet erg hoogdravend en is meer sociaal werkverziening nivo. Er zijn verschillende bedrijven die idd veel verdienen aan stagiaires, zie het als een extra bron van toerisme en dat is weer goed voor Curacao. Meer werk voor de YDK.. zonder nederlandse stagiaires minder toeristen en dus minder werk voor de YDK.

 7. Op de eerste plaats heel veel sterkte voor de familie Schipstra. Zeer jammer dat je door deze gebeurtenissen zo geconfronteerd kan worden met de mindere kanten van het mooie eiland.

  Persoonlijk heb ik al enige tijd een bepaalde gedachte die ik hier graag zou willen toetsen. Mijn mening is dat deze gebeurtenissen in de hand worden gewerkt door de armoede op het eiland en de beperkte mogelijkheden tot inkomen door werk.
  nu staat mij bij dat er geruime tijd geleden gesproken werd over een 80/20 regeling wat betreft de werkvoorziening. (80% eilanders, 20% andere afkomst.)
  Echter valt het mij op dat in deze regeling de stagiaires toen en nog steeds buiten schot worden gehouden. Het valt mij op dat de stagiaires die het eiland bezoeken van happy hour naar happy hour trekken en in mijn ogen worden uitgebuit door de gevestigde bedrijven op het eiland.
  Zou het niet een idee zijn om een limiet te stellen aan het aantal stagiaires die jaarlijks in dienst genomen worden? Is het niet beter op deze wijze de Curacaoenaar een kans op deze arbeidsplaatsen te geven?

  De stagiaires worden nu veelal financieel bijgesprongen vanuit Nederland en krijgen van de gevestigde bedrijven een schijntje terug van hun inspanning. “ze krijgen er werkervaring voor terug”. Is het niet beter deze ervaring in het eiland te investeren? Als er op deze manier arbeidsplaatsen gecreëerd worden, dan heeft mijns inzien de economie er ook niet onder te lijden aangezien men dan meer te verteren heeft. De enige die het zullen voelen dat er wordt gesneden in het aantal stagiaires, zullen de uitbuiters zijn en de plaatselijke dealers. Die laatste zijn soms hele slimme zakenmannen die het ook nog wel eens zouden kunnen redden in het zakenleven van Curacao. 😉

 8. Grappig de reacties van dan moet je niet op het strand zitten.. Straks kan je ook overdag niet meer op het strand want te gevaarlijk.. Mensen zijn bang voor criminelen

 9. Mij afgelopen zomer ook bijna overkomen op die plek zag ze gelukkig op tijd met flashlights vanuit de bossen komen…
  @ egdar dat is jammer genoeg lang niet alleen de issue op dit eiland..
  Regering is zo corrupt als de pest, armoede drijft mensen tot wanhoop, politie komt pas als je in je eigen plas bloed ligt.. en mochten de criminelen gepakt worden zijn ze na een paar maanden alweer vrij en op oorlogspad

 10. Dushi Hende was het niet ?
  Wanneer gaan we dit taboe nu eens eindelijk doorbreken en gaan we toegeven dat de wijze van opvoeden, onze normen en waarden, simpelweg dit criminele gedrag tot gevolg hebben ?

  Willen we vooruitgang kunnen maken dan zullen we moeten beginnen met het durven benoemen van het probleem. Zolang we dat niet durven hoeven we niet eens te denken aan een oplossing.

 11. @eric, vroeger kon dat wel.. We zijn afgegleden. Vroeger was er ook corruptie en nu is het de maffia die regeert.

 12. Voor onze eigen veiligheid sluiten wij onszelf op met steeds meer en betere electronische gatgets. De tijd is niet zo ver weg dat iedere fatsoenlijke burger na zonsondergang niet meer op straat komt (een soort ingebouwde avondklok). Onze minister heeft dit voorzien en gaat het hele eiland onder camera toezicht stellen. Kan hij vanuit een centraal punt zien waar en wanneer het gespuis op straat komt en daar zijn “whatever” op af sturen, altijd prijs. Blijft echter één vraag, waar laat hij het tuig ? Nou is daar al een aanzetje voor gedaan, hij stuurt ze naar Nederland want daar hebben zij genoeg cellen over want Nederland dropt haar Rijksgenoten steeds vaker op Curaçao. Met de KLM is al een overeenkomst gesloten voor een wekelijkse gevangenenvlucht tussen Hato en Schiphol.

 13. Als alle criminaliteit op Curacao in de krant moet gaan staan, past hij HELAAS niet meer in uw brievenbus.

 14. Je kan op dit eiland nooit alleen op een afgelegen plek zijn.
  Al helemaal niet na zonsondergang!

 15. Stond gisteren nog in de krant dat Navorro zei dat alle toeristische plekken veilig waren

 16. Wat zijn tegenwoordig de straffen die overvallers krijgen? Want als ik sommige straffen hoor dan begrijp ik er echt niks van.

 17. Heel triest dat dit gebeurd is, gelukkig verder geen persoonlijk letsel.
  Additionele les: nooit iemand “even” alleen laten op dergelijke plaatsen. “Samen uit, samen thuis”, altijd op elkaar wachten en op elkaar letten.

 18. Si ta dushi hende nan no ta, sinberguensa si.

 19. En daarom rijd ik ook met een machete en een paar houten balken in mn auto… Politie kan er toch weinig aan doen gezien die van hogere hand af opgedragen word zich bezig te houden met vele malen onzinniger werk wat sneller en meer geld in de staatskas brengt