• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

germanwingsCURAÇAO – De Franse president François Hollande vreest dat niemand het ongeluk met de Duitse Airbus in de Franse Alpen heeft overleefd. Dat heeft hij zojuist in een korte verklaring in Parijs gezegd. Het toestel is in een afgelegen gebied op zo’n tweeduizend meter hoogte neergestort.

Onder de slachtoffers is waarschijnlijk een flink aantal Duitsers.

Rampplek
Reddingswerkers en de Franse minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve zijn onderweg naar de rampplek bij het plaatsje Meolans-Revels. Cazeneuve wordt vergezeld door de Duitse ambassadeur, Susanne Wasum-Rainer. Of er ter plaatse ook mensen zijn omgekomen of gewond geraakt is nog onduidelijk. In het gebied ligt het populaire skiresort Pra Loup.

Tragedie
“Dit is een tragedie op ons grondgebied”, aldus Hollande, die zijn medeleven heeft betuigd aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw waren al in Frankrijk voor een eerder gepland bezoek en zijn momenteel op bezoek bij Hollande.

Onderzoek
De Duitse regering stuurt drie mensen naar Frankrijk om te helpen bij het onderzoek, zei een woordvoerder. De autoriteiten zijn bezig de identiteit van de passagiers te achterhalen.

Bewolking
Volgens de politiechef in Digne-le-Bains, zo’n zeventig kilometer van Meolans-Revels, was het vandaag bewolkt maar hing het wolkendek niet bijzonder laag. Ook was er voor zover bekend geen sprake van turbulentie in het gebied.

Germanwings
De topman van Lufthansa, waar Germanwings een dochterbedrijf van is, liet weten nog niet over meer informatie te beschikken. “Mijn medeleven gaat uit naar alle familieleden en vrienden van onze passagiers en bemanningsleden op vlucht 4U 9525”, aldus Carsten Spohr. “Als onze angsten worden bevestigd is dit een donkere dag voor Lufthansa. We hopen dat er overlevenden worden gevonden.”

142 Passagiers
De Airbus 320 van de Duitse prijsvechter Germanwings was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf toen het toestel neerstortte. Rond 10.45 uur zond het toestel een noodsignaal uit, zei een Franse woordvoerder. Bronnen in de Franse luchtvaart zeiden tegen de krant La Provence dat er 142 passagiers en zes bemanningsleden aan boord waren.

© Novum

www.versgeperst.com