• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  kooymannCURAÇAO – Drie oud-werknemers van de Kooyman Megastore in Zeelandia zijn gisteren veroordeeld wegens diefstal. Gedurende een periode van twee maanden wisten de mannen voor ruim 22 duizend gulden aan spullen te stelen uit de winkel. Zo namen ze onder meer boormachines, stofzuigers, verfspuitmachines, gereedschappen en auto-onderdelen mee.

  De 24-jarige I.J.C.G., en de negentienjarige scholieren J.A.F.B. en K.M. werden op 27 juli vorig jaar op heterdaad betrapt. Dit gebeurde op de parkeerplaats van de vestiging.

  Niet aanwezig
  Tijdens de rechtszitting was alleen B. aanwezig. M. woont en studeert momenteel in Nederland. De ander verdachte kon door werk niet aanwezig zijn bij de zitting.

  Straf
  G. en M. kregen respectievelijk een gevangenisstraf van vijftien en tien maanden opgelegd waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De jongste dader, B., kreeg tien maanden voorwaardelijk en staat onder toezicht van Stichting Reclassering. Daarnaast kreeg hij een taakstraf van 240 uur. De mannen hebben een proeftijd van drie jaar.

  8 reacties op “Werknemers Kooyman veroordeeld voor diefstal”

  1. Jan, Brian Mariano.. google maar!

  2. M is zeker als ervaringsdeskundige, criminologie gaan studeren. 😉

  3. Kreeg hij werk bij een ander bedrijf? De werkgever was dan niet op de hoogte van deze diefstal?

   Ik zou zeggen, houd hem goed in de gaten!

  4. Lol, het neusje van de zalm?

  5. Jan, in het strafprocesrecht bestaat aanhouding, voorgeleiding voor officier van justitie, voorgeleiding voor een hulpofficier van justitie, verhooruren met strafpleiter, voorgeleiding voor de rechter-commissaris, gevangenhouding, verlenging gevangenhouding en……… gevangenneming voor en tijdens vooronderzoek en gevangenneming voor of na een gerechtelijke uitspraak. Met naar alle waarschijnlijke grenzende zekerheid wordt M. binnenkort op last alsnog gevangengenomen.
   Soms, dient het persoonlijk belang, voor zover niet anders bewezen c.q. nog niet schuldig geacht, voorrang te krijgen. Er is een veroordeling, dus van een vormfout is er geen sprake.
   Er is een strafprocesrecht geweest dus van seponeren door de rechter-commissaris is er geen sprake of het moet zo zijn dat daarna de benadeelden alsnog hebben ge-eist dat er vervolgd moet worden.
   Hoe dan ook het neusje van de zalm ken ik niet. Doch zijn er velen bij verstek of met toestemming vertrokken hangende hun vervolging door het OM.

  6. Jong geleerd is oud gedaan…….. Spijt zullen ze wel niet hebben en elk schaamtegevoel / normen en waarden ontbreken. Verplicht bootcamp misschien?

  7. Hoe kan iemand die verdacht is van een misdrijf waar een behoorlijke celstraf op staat, uitgereisd zijn en nu studeren in Nederland? Wordt hij nu teruggehaald?

  8. En ze liepen zo ook nog eens de Funmiles mis 🙂