• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

pesticideCURAÇAO – Een bezorgde dierenliefhebber nam contact op met Versgeperst.com om hondeneigenaren te waarschuwen voor de pesticide chloorpyrifos. “Mijn poedel is onlangs overleden na gebruik van dit middel in de tuin. Wij hebben het gekocht bij een lokale dierenwinkel om een tekenplaag in de tuin te bestrijden.”

“Ik wil anderen graag informeren over dit product”, zo zegt de vrouw.

Zorgwekkend
Ze kocht het product op advies van de dierenwinkel om van de tekenplaag in de tuin af te komen. Én dat wekt haar grote zorg. “Het is vreemd dat dit product in een dierenwinkel wordt verkocht, terwijl het middel toxisch kan zijn voor honden.”

Matig gevaarlijk
“Chloorpyrifos wordt vaak gebruikt om teken op golfbanen te bestrijden en als pesticide voor agricultuur.” Volgens de World Health Organisation (WHO) is chloorpyrifos een pesticide van klasse twee. Het middel is daarmee geclassificeerd als matig gevaarlijk.

Restricties
Aan het gebruik van chloorpyrifos zijn in verschillende landen restricties opgelegd. Op Curaçao mag het product geïmporteerd worden voor pestcontrolegebruik. Het middel is op Curaçao onder andere verkrijgbaar bij dierenwinkels. Door de bestaande gezondheidsrisico’s voor dieren, vindt ze dit echter niet kunnen.

Meerdere gevallen
“Er hebben zich meerdere gevallen voorgedaan waarbij honden ziek werden, verlamd raakten en zelfs doodgingen!” De vrouw hoopt op deze manier andere hondeneigenaren te waarschuwen. Ook al brengt dit haar geliefde poedel niet terug. “Een gewaarschuwd mens telt voor twee!.”

www.versgeperst.com