• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Cura doetCURAÇAO – De bewoners van Kas Hugenholtz zijn amper rond de zestig, maar toch al dement. Hier zijn vrijwilligers van de actie Cura Doet neergestreken om een bijdrage te leveren. Ze geven een manicure, kappersbehandeling of een massage aan de ouderen. Met gesloten ogen geniet een grijze man van een nekmassage.

  “Deze dag is goed. Ik geniet, ja ja ja.”

  Vrijwilligersactie
  Twee dagen lang doet Curaçao mee aan de actie Cura Doet. Alleen al op dit eiland steken zo’n drieduizend vrijwilligers bij ruim honderd projecten de handen uit de mouwen. In alle delen van het koninkrijk zijn er vrijwilligers bezig met allerlei gelijksoortige acties.

  Anneke Polak proefde de sfeer en maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

  Geluksmomentje
  In Kas Hugenholtz wonen 68 demente bejaarden. Voor hen zijn het korte geluksmomentjes, want niet veel later zijn de bewoners het alweer vergeten. Geeft niets, vindt een ‘masseuse’. “Belangrijk is dat je ziet hoe de mensen genieten. En ik geniet met ze mee.”

  Dansen
  De mannen van Kas Hugenholtz hoeven geen manicure en make up, en ook de kappersbeurt slaan ze over. Maar met de live muziek zijn ze wel blij. Langzaam staan ze één voor één op uit hun stoel en schuifelen wat heen en weer tussen de vrijwilligers. De eerste durft het aan en vraagt een vrijwilligster ten dans, waarna de vloer in een mum van tijd gevuld is met dansende paartjes.

  Verwenochtend
  Mayleen Liket van de verzorging van Kas Hugenholtz leidt de verwenochtend in goede banen. Ze lacht voluit, bij het zien van al die blije gezichten. “Het doet me goed dit. Echt.” Dan valt ze stil. Een dame, wie

  www.versgeperst.com