Van RaakCURAÇAO – Voormalig premier Gerrit Schotte zou betrokken zijn geweest bij een corruptiezaak binnen de Curaçaose veiligheidsdienst (VDC). Dat zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak, zo meldt de Volkskrant. Door dataroof bij de VDC zou informatie van de Nederlandse inlichtingendienst (AIVD) in handen zijn gekomen van criminelen.

Uit de gelekte documenten is onder meer gebleken dat Schotte zich schuldig zou hebben gemaakt aan corruptie binnen de organisatie. Zo zou hij veel moeite hebben gedaan om een minister-screening te belemmeren, aldus van Raak. Ook wilde hij voormalig hoofd van de Antilliaanse Veiligheidsdienst, Lawrence P., aannemen bij de VDC. Dit terwijl er destijds een onderzoek naar hem liep wegens schending van het ambtsgeheim.

Roof
Volgens het SP-lid was de gegevensroof mogelijk doordat een netwerkbeheer van de VDC de opdracht kreeg alle systeemwachtwoorden te geven. Hierdoor kon data van de VDC gekopieerd worden en was informatie-uitwisseling tussen de veiligheidsdienst, AIVD en FBI beschikbaar. De netwerkbeheerder heeft hierover een verklaring afgelegd bij de ombudsman.

Onderzoek
Van Raak wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar deze zaak. De Kamercommissie gaat op dinsdag 31 maart in beraad over de kwestie.

11 reacties op “Van Raak: ‘Schotte betrokken bij corruptie VDC’”

 1. Sammie, de enige die Schotte geholpen heeft is het volk van Curaçao en ja dat Schotte daarna hoogstwaarschijnlijk ook advies van een Nederlander gekocht heeft verbaasd MIJ niets. Tenslotte konden diezelfde YdK niet van hem verwachten dat hij alles op zijn eigen vermogen kon doen, dus hulp uit Colombia, Italië Haïti Venezuela en ja ook een zekere Benno uit Nederland moest eraan te pas komen om het land naar de afgrond te brengen.

 2. Was er niet een Nederlander Benno ofzo die Schotte hielp?

 3. van Raak bemoeit niet met politiek korsou er is genoeg kuruptie in den haag kijk naar VVD.

 4. Chopi, nog even een nabrandertje, laat het nou een keer niet blijven bij smoel so. Daar hebben we in het verleden al teveel voorbeelden gezien en gehoord.

 5. Chopi, in Nederland bestaat een gezegde “niet geschoten is altijd mis” gevolgd door het gezegde “met losse flodders schieten”. Dit laatste is nu precies wat jij doet. In Nederland vliegen de eruit gegooide parlementariërs je om de oren en dan zijn er nog de nodige parlementariërs die de eer aan zichzelf houden. En OK er zijn er die nog niet aan de beurt zijn gekomen maar dat is een kwestie van tijd.
  Noem jij nu eens één Curaçaose parlementariër die er wegens fraude en/of corruptie uit is gegooid en als je dan toch bezig bent noem er dan ook één die de eer aan zichzelf gehouden heeft, dan zal ik een lijstje maken van één op één voor beide categoriën.
  Je begrijpt natuurlijk dat ik vol verwachting naar je antwoord uitkijk.

 6. @ Roberto. SCHOTTE is de slechte neiging van zijn hart nooit kwijt geraakt.

  Misschien moet Curasausenaar eens een goed gesprek met dit heerschap hebben om van zijn slechte neiging af te komen.

 7. @ Chopi. Ga eens kijken naar alle corruptie en fraude in Nederland.

  Op welke planeet heb je al die tijd gezeten, dat je dat niet weet?

 8. Van Raak weer hoor….. Ga eens kijken naar alle corruptie en fraude in Nederland. Hier zoeken we het zelf wel uit. Graag in de spotlight willen staan maar presteert geen bal binnen de Nederlandse politiek. Van Raak is een blaaskaak.

 9. SCHOTTE is de slechte neiging van zijn hart nooit kwijt geraakt. De slechtheid van deze man is overvloedig, en zelfs elke neigingen van de gedachten van zijn hart is met slechtheid besmeurd. De levenswijze van SCHOTTE is verachtelijk, schaamteloos. Zijn geweten is met slechtheid vergiftigd. SCHOTTE is verwerpelijk. Deze kerel weet zelfs het verschil niet tussen zijn linker en zijn rechterhand. De morele situatie van SCHOTTE is zo algemeen dat in zijn ogen slechtheid als normaal wordt bezien. SCHOTTE wandelt in leugen en bedrog, slaapt met leugen en bedrog, eet met leugen en bedrog, zijn bed is leugen en bedrog, zijn hoofdkussen bestaat uit leugen en bedrog. Hij handelt verraderlijk. SCHOTTE “blijft” zich haasten om slechtheid te doen. Zijn paden zijn krom, en zijn gangen zijn slinks. Wie heeft of hebben in hun hoofd gehaald om SCHOTTE in zo’n verantwoordelijke positie als premier aan te stellen?? SCHOTTE denkt dat oneerlijkheid tot een beter en gelukkiger leven leidt. Daarom is SCHOTTE erg kortzichtig. Hij verdient geen respect en vertrouwen van anderen. SCHOTTE is hetzelfde als een auto met een defecte stuurinrichting, je weet maar nooit wat er kan gebeuren. SCHOTTE bevindt zich in een vicieuze cirkel want hij dist de ene leugen op om de andere te bedekken, maar er blijft altijd een opening, een hiaat bestaan. Diep treurig wat deze kerel doet. Maar ja, SCHOTTE vergeet dat corruptie en oneerlijkheid gepaard gaande met leugens van “tijdelijke” aard zijn, het is een “voorbijgaande” toestand. Maar de smaad, de smet op zijn naam is van blijvende aard. SCHOTTE is een bedrieger van hoge graad. Maar goed, alleen God kan Curacao van deze malafide wezen en zijn andere consorten bevrijden van de HEL waarin Curacao zich bevindt. Mensen als SCHOTTE zijn dieren in mensengedaante. ORACION RUMANNAN. Sorto di hende manera SCHOTTE ta veneno pa pueblo. Pero tene pasenshi. Tin un Dios riba nos cabez cu ta mira con pueblo di Corsow ta sufri malamente…………………………………

 10. Bijna onmogelijk om het niet te geloven, want adviseur en doctor honoris causa Schotte doet alles wat god verboden heeft.

 11. Dit is oud nieuws.. OM zal er toch niets aan doen