• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  KorpspolitieCURAÇAO – In Koraal Tabak zijn vanochtend twee levenloze lichamen aangetroffen. Beide mannen hadden een schotwonden in hun achterhoofd. Een van de slachtoffers bleek daarnaast mishandeld te zijn en had meerdere verwondingen aan zijn gezicht. De identiteit van de mannen is vooralsnog onbekend.

  De lichamen zijn in beslag genomen voor onderzoek.

  12 reacties op “Voorbijganger vindt twee lijken in Koraal Tabak”

  1. Soms wil je niet in al te grote details uitweiden doch, weleens, is dat nodig.
   Mentor en mentorschap, ervaring en onervaren, lopen/houden elkaar de hand vast.
   Een meer ervaren persoon die een niet ervaren persoon begeleidt is een mentor.
   Achteraf blijkt zo’n onervaren persoon door zoveel ervaren personen (mentoren) te zijn afgewezen, simpelweg omdat die onervaren persoon door zijn oorlog verleden, niet te begeleiden is.
   Het kritiek van Dibbes 21 maart 2015 berust, neem ik aan, niet op eigen ervaring c.q. heeft hij/zij bepaalde ervaring? uitspraken van derden? doch heeft hij gelijk in de zin dat er geen voldoende goed personeel (burgers) gevonden kan worden om voorbeeldig te kunnen dienen. Dat is overal zo. Of het nou Curaçao of elders is, bij het selecteren naar nieuw personeel krijg je met allerlei types sollicitanten te maken. Eerlijken, ploerten, schapen in wolf gedaanten, ex gevangenen, ex militairen, kortom van alles.
   Het Korps Politie Curaçao heeft vroeger en in een recent verleden en zit er nu nog mee, agenten uit het moederland over de vloer gehad en heeft ze nog steeds. Het zou je kind maar wezen die als een ervaren persoon een niet ervaren persoon, met een oorlog verleden/ traumatisch rijk persoon, moet mentoren c.q. te mentoren krijgt. Iemand die, als achteraf blijkt, nergens meer te houden was, die collega’s gewapend achterna zit etc.
   Een politie agent wordt opgeleid om onder anderen te dienen, orde te handhaven, hulp te verlenen. Een militair andersom, die wordt opgeleid om te overleven c.q. orders uit te voeren gelieerd aan oorlog voering c.q. uitschakelen van de vijand.
   Stel je eens voor dat je, op zoek naar personeel, personen van die laatste categorie toegewezen of toegezonden krijgt, in verband met bezuiniging in eigen land, in verband met het aan een werk helpen van zulke personen. Wat dan Dibbes? Nog meer uit moederland? Dan wordt het roeien met de riemen die je hebt. Let wel, bij het selecteren krijg je te maken met geschikten (in hoeverre) matig geschikten (waardoor) en ongeschikten. Het is gewoon zo dat je maar weinig geschikten kunt vinden qua negatieve ervaringen die nieuw personeel onder invloed van de samenleving al heeft. Nogmaals roeien met de riemen die je hebt.

  2. Onze dasjesman Navarro zal ongetwijfeld ad hoc willen reageren en een van zijn Chinese camera’s willen plaatsen, maar ja …… hopelijk kijkt het crack-superteam in de controlekamer dan ook als er geen dragraces oid zijn, anders is het lang turen daar naar een kale vlakte.
   Tut, tut, tut DIbbes, go easy. Niet de gehele hermandad op de rots afschrijven, alsof er geen beheerse, tactisch bekwame dienders tussen lopen. Het is, geloof ik, niet allemaal van dat onbekwaam, onrustig jongvolk met overgewicht, dat met veel gebrek aan tact en met toonverheffing, zo snel mogelijk in hun surveillance-district naam/reputatie probeert te maken. Bo’n sa con sirbi, awo bo ke proteha tambe?.
   Alsof de hele zooi niet zonder hulp van de Blanda kan.Toen de Ballengooien-de Jong’s (of hoe ze ook heten) de topbrass bekleden, was het veelal ook een ongedisciplineerde verzameling. Elke dag wel een cocktail-hour ergens, :”inspectie”reisjes naar de verschillende eilanden met mevrouw, lange weekends op Vaersenbaai.

  3. Commentaar Dibbes klopt helemaal. Overal vinden zulke verplaatsingen plaats. Het is dweilen met de kraan open. Er is simpelweg geen voldoende mankracht.
   Het Korps Politie Curaçao heeft de laatste tijd nog een ander probleem erbij.
   Agenten uit het moederland die in de west gaan dienen zijn vaak afdankertjes van Nederland.
   Ofwel personen met allerlei geestelijke problemen (posttraumatische o.a.) hebben van o.a. oorlogvoering in verschillende oorlog gebieden. Weet ik van dichtbij.

  4. @pomp, dat zal inderdaad wel helpen..(sarcastisch).

   De politie loopt nu al te springen om personeel die ze niet kunnen vinden en een aanzienlijk deel van wat er loopt is niet geschikt voor het werk. (buiten een aantal zeer welwillende dienders die helaas tegen worden gewerkt). Zolang je alleen maar mensen van het eiland die taak geeft die het niet aan kunnen qua scholing, capaciteiten en motivatie en geen enkele hulp vanuit NL aanneemt zal er nooit wat veranderen.

  5. Pomp, probleem is en blijft dat Koraal Tabak een particulier terrein is.
   Sterkte gewenst aan de hele familie en mijn condoleances.
   Ries, wat heeft kindvriendelijkheid nou te maken met Koraal Tabak?
   Slaat als een tang op een varken (= term bij de Koninklijke Marine).
   Emigreren of stationeren (is ook term bij de KM), welk van de twee (2) nou eigenlijk?
   Nou ja, ieder heug zijn meug.

  6. Camera’s ophangen, evt 24/7 bewaking bij ingangen.

  7. oops… binnen nu en 7 dagen emigreren wij naar Curaçao! En ik begrijp dat Koraal Tabak niet ‘kindvriendelijk’ is. Overigens stationeren we elders op het eiland. Niettemin wel een trieste ontdekking.

  8. @pomp

   Ja en dan is alles opgelost ???

  9. Wij kennen de moeder zo.n lieve vrouw sterkte voor de helen familie gecontroleerd! !!!

  10. Komen binnenkort cameraas joh,das het nieuwe geheime wapen van onze CRIMEFIGHTER [proest]Navaro

  11. Fasten your seatbelts?

  12. echt niet normaal ze moeten gewoon een politie post bij de ingang van Koral Tabak ztten of militaire camp daar zetten,,dan is al die problemen opgelost