• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

beveiligingscameraCURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft gisteren een overeenkomst getekend voor het plaatsen van surveillancecamera’s in de binnenstad en toeristische gebieden. De installatie wordt verricht door Inspur, een Chinese multinational op het gebied van informatietechnologie.

Vorige maand maakte de minister bekend dat er meer dan 180 camera’s worden geplaatst om het veiligheidsgevoel op straat te doen toenemen. Daarnaast kunnen de camera’s ook helpen bij het oplossen van verkeersongevallen en criminele activiteiten.

foto firmamentu kontrato ku Inspur

14 reacties op “Navarro ondertekent contract voor surveillancecamera’s”

 1. 180 camera’s… Wedden dat er over 2 jaar geen 1 meer in bedrijf is. Aanschaf is goedkoper dan onderhoud en daar loopt het op het eiland nou altijd spaak.

 2. Belachelijk zeg
  Hij verkoopt zn ziel aan de chinezen
  Hier op curacao zitten bedrijven die het ook hadden gekund. Lokaal gevestigde bedrijven
  Ik wordt kots en kits misselijk van die walgelijke corruptie hier. Hoeveel zou hij voor deze aanbesteding in zijn zak hebben kunnen stoppen. Hij verkoopt curacao aan de chinezen omdat hij er alleen beter van wordt en niet de lokale bedrijven op curacao. Misselijk corrupt mannetje.

 3. Een aanhangig wetsontwerpin China zou ” binnenlandse en buitenlandse techbedrijven verplichten een zogenoemde ‘backdoor’ in producten te installeren, zodat inlichtingendiensten mensen kunnen afluisteren. ”

  Vallen de te installeren surveillancecamera’s in de binnenstad daar ook onder?

  http://www.nu.nl/internet/4011819/china-werkt-ondanks-kritiek-verder-omstreden-antiterreurwet.html

 4. @Wimpiri, Komen genoeg toeristen.. als je weet hoeveel autos er worden gestolen en opengebroken..

 5. Roberto, veiligheidsgevoel voor de burgers, in binnenstad en toeristische plaatsen, wist niet dat daar nog burgers kwamen ?

 6. T Contract is nu getekend.
  Maar de container is al bijna hier.
  Welk contract is eigenlijk nu getekend…..

 7. @ Lucas. vraag me ook af hoe dat zit met de “openbare aanbesteding”….

  Minister Jardim heeft de bevoegdheid gebruikt om daarvan af te zien. De PS (Cijntje) wil een openbare vergadering (ze zijn het wel eens met de beveiliging maar niet met de manier waarop) en ze vinden, dat niet aan de voorwaarden is voldaan om de openbare aanbesteding niet te volgen. Dat heeft dus nu weinig zin meer.

 8. Lucas, nafl 180.000 – 360.000 klinkt mij ook acceptabel…
  But I guarantee you that this is in the multiple of millions $$ and no “openbare aanbesteding” at all.

 9. vraag me ook af hoe dat zit met de “openbare aanbesteding”….

  en welk bedrag is hierbij gemoeid ?

  nafl 180.000 – 360.000 klinkt acceptabel… ( zal wel weer veel meer zijn……)

 10. In een dictatuur heb je maar één dictator, op Curacao hebben we er ontelbaren, elk op hun niveau. Laat ze allemaal een indrukwekkend hoofddeksel (made in China!) gaan dragen, dan weet ik tenminste wanneer ik een diepe (belachelijke) buiging moet maken en ja moet knikken.

 11. Is er een opendare offerte gedaan om de beste leverancier en beste prijs te krijgen ??????
  Of gewoon voor the beste Kickback?

 12. Daar zit ie dan, de Dasjesman. Als een kind zo blij. hij krijgt camera’s ! Zo blij als een peuter in een snoepwinkel was ie in China. Ernstig onder de indruk van al die electronische gadgets bij Inspur, de minister van een rots tussen de grote mensen. Maar vooral de camera’s van het Smart City concept wou hij, dan kon hij als zegevierende crimefighter pronken dat onschuldige mensen, dag en nacht in de gaten worden gehouden, door openbare, zichtbare camera’s, maar ook door verdekte, onzichtbare camera’s die hun doen en laten registreert om zo het “veiligheidsgevoel” terug te laten keren. Oh…really ?? What a lame sellingpoint,!
  En als je legitieme bezwaren over privacy uit, wordt je door de dasman een crimineel genoemd.

 13. Heel punda en otrabanda met cameras dus

 14. Wat Nelson Navarro doet is heel verstandig, moedig, en geeft vooral een veiligheidsgevoel voor de burger(s), nl. surveillance camera’s in de binnenstad en toeristische plaatsen te installeren. Het dwingt veiligheid af en het brengt vertrouwen en rust tot stand. Dit manneke weet wel wat hij doet. He’s a smart guy, a good fellow. Maar ondanks de goede bedoelingen van Nelson, moet hij ook rekening houden met verschillende factoren. Om te beginnen; onveiligheid gaat gepaard met “hulp”. Onveiligheid is vrees, en in dit geval wordt het ondersteunt door A; drugs, en B; wapens. Deze twee elementen zijn onmisbaar voor het teweeg brengen van onrust en onveiligheid. Curacao is een eiland, een eiland wordt (meestal) als springplank gebruikt voor het door en invoer van wapens en drugs. Een eiland heeft geen grenzen die bewaakt kunnen worden, en Navarro weet ook goed dat het haast onmogelijk is om coast guards (guarda costas) dag en nacht te laten patrouilleren rondom de Curaçaose wateren. De middelen daarvoor en vooral geld zijn niet beschikbaar. Bij helder weer ziet men de contouren van la Vela de Coro, Venezuela. Met een go-fast boat (ongeveer 30 à 40 minuten is de toegestane tijd) is het zo gelukt, het varkentje is gewassen. Uitladen in trucks, en HOPPA, volop genot voor iedereen, het feest kan beginnen. En dit alles geschiedt helaas met medeweten, medewerking, toestemming, en/of hulp van degenen die de zgn. “regering” vormen. Dus terwijl de camera’s toekijken hoe iedereen in de binnenstad, en op toeristische gebieden heel braaf met de handen in de zak rondkijken, en Nelson lekker ligt te slapen, wordt er elders op Curacao in de handen gewreven. De buit is lekker binnen, zonder problemen. Dus Nelson, jouw idee is TOPPIE, maar jouw wens komt niet overeen met de behoeften van het volk. Ook op de rest van het eiland moet er veiligheid heersen. Of zie ik het verkeerd???Hun behoeften moeten ook de voorrang krijgen, maar niet op de manier dat je het doet. In de binnenstad en op toeristische plaatsen ben je veilig, maar in particuliere huizen worden roofovervallen gepleegd. Binnenkort gaat iedereen in de binnenstad en op toeristische plekken wonen, want daar is het veilig, 180 CAMERA’S. Hiep hiep hiep. No Nelson, je bent niet nauwkeurig te werk gegaan. Nogmaals, jouw idee is prachtig en aanmoedigend. Maar begin eerst waar je moet beginnen, en dat is………………………………………………IN DE REGERING ZELF. Anders is het dweilen met de kraan open.