• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rechtszaalCURAÇAO – Cicely van der Dijs is morgen niet aanwezig bij de regiezitting van Zaak-babel. Advocaat Chester Peterson tekende namelijk bezwaar aan tegen de dagvaarding. Hierdoor zal alleen Gerrit Schotte voor het Gerecht verschijnen. Het stel wordt valsheid in geschrifte, witwassen en omkoping ten laste gelegd.

De regiezitting van Cicely, oftewel de planning van de strafzaak, is voorlopig uitgesteld totdat het bezwaarschrift is afgehandeld.

Diplomatiek paspoort
De voormalige premier zou meerdere facturen hebben vervalst en gelogen hebben over de vermissing van zijn diplomatiek paspoort. Het paspoort werd in de woning van Schotte aangetroffen bij een inval.

11 reacties op “Regiezitting Cicely van der Dijs uitgesteld”

 1. @ Brian. Nee omdat de rechter als enige van mening is

  Daar ben je nu eenmaal rechter voor en dat wordt hij niet zomaar. Wie in een rechtzaak over gevoel wil praten moet maar naar dr. Phil gaan.

 2. Zorro, Nee omdat de rechter als enige van mening is dat als je veel te hard rijd (of eigenlijk vliegt) zonder rijbewijs. zonder auto, je brommer is al van je afgenomen, terwijl er mensen lopen langs de kant van de weg als dat niet roekeloos is dan wat wel?

 3. @ Brian. Waarom was de eis van de aanklager dan hoger?

  Heel simpel. De rechter was het niet eens met de benoeming van het delict volgens het wetboek en (dus) ook niet met de eis. Een niet zelden voorkomend geval in de rechtzaal.

 4. @ Sander. Mijn eracties komen niet uit kennis van het rechtssysteem, maar uit het gevoel van onrecht.
  het rechtssysteem deugt gewoon niet!!

  Mijn reactie komt uit beiden, maar daarom krijg je ook 2 discussies. Alleen mijn gevoel geeft me niet het recht om rechters te beschuldigen, die gewoon hun werk doen binnen de kaders van de wet.

 5. @Zorro, Je verhaal klopt niet. Een rechter kan degelijk wel anders rechtspreken. Waarom was de eis van de aanklager dan hoger? Zeg je nu dat de openbare aanklager niet bekend is met de wet? de aanklager is ook onderdeel van ons rechtssysteem!

  Mw. Lips doet zeer vaak rare uitspraken en lijkt zich meer gericht om criminelen en moordenaars met zo weinig straf te geven.

 6. @Zorro,

  voor jou is 3 maanden misschien genoeg, maar voor mij niet.
  laten we het daarop houden.
  Mijn eracties komen niet uit kennis van het rechtssysteem, maar uit het gevoel van onrecht.
  het rechtssysteem deugt gewoon niet!!
  als mensen vooor dit soort misdaden amper straf krijgen.
  is er iets goed mis…

 7. @ Sander. 1 maand per moord, dat zegt genoeg over deze rechter.

  Wederom een aanval op een onafhankelijk instituut en wederom onterecht. Er is hier genoegzaam uitgelegd hoe een rechter juridisch niet anders kan volgens de huidige wetgeving. Ook is uitvoerig in de media beschreven, dat in Nederland eenzelfde probleem met de strafoplegging is en dat daarover discussies voor een wetswijziging gaande zijn.

 8. ik had ook al begrepen, dat deze Irma, het neefje van robbie Dos Santos maar 3 maanden straf heeft gegeven.
  hij heeft 3 mensen vermoord.
  Door met zijn dronken/(drugs?) hoofd, zonder rijbewijs en verzekering deze wandelende mensen heeft aangereden.
  1 maand per moord, dat zegt genoeg over deze rechter.
  er zal hier pas rechtgesproken kunnen worden als er onafhankelijke rechters komen, zonder banden met de maffiafamilies.
  misschien heeft ze kinderen, die bedreigd worden? of wordt ze omgekocht?
  ik weet het niet, maar ze is in mijn ogen heel verdacht.

 9. Irma Lips liet ook de moordenaar van 3 Road Runners vrijuit gaan. Ze is totaal ongeschikt als rechter en je zou bijna gaan denken dat ze om te kopen is.

 10. Rechter is Irma Lips.. Die ook al El Hage en Booi vrijsprak.. en nu al vandaag zei dat het persoonlijke belang van Schotte zwaarder weegt dan het algemeen belang…

 11. Jammer..