• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  elvis tjin asjoeCURAÇAO – De nieuwe partij Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) met Elvis Tjin Asjoe als politieke leider heeft de eilandraadsverkiezingen gewonnen. De MPB kreeg 2751 stemmen. Dat is 33 stemmen meer dan de nummer twee, de Partido Demokrátiko Boneriano (PDB).

  De huidige regeringspartij Union Patriótiko Boneriano (UPB) is als derde geëindigd met 2289 stemmen.

  Coalitie
  MPB wordt ondanks de nipte meerderheid beschouwd als de grootste winnaar. Als nieuwe partij heeft de MPB bij haar eerste stembusgang meteen drie zetels gehaald. Desondanks hebben de drie grootste partijen allemaal hetzelfde aantal zetels. Elke partij krijgt drie van de negen beschikbare zetels. Dit betekent dat er een coalitie gevormd moet worden.

  Belkis Osepa maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

  Mandaat
  Meteen na de aankondiging van de stemmers bij het laatste stembureau, hoorde je gejuich buiten het gebouw waar het hoofdstembureau is gevestigd. Tjin Asjoe kwam in een caravan van auto’s aanrijden om de aanhang en de pers te woord te staan. “Het volk heeft ons gevraagd voor iets nieuws en voor beschaafd politiek voeren. We hebben laten zien dat het kan. We hebben inderdaad een mandaat.”

  Tjin Asjoe benadrukt de wens van zijn aanhang om niet samen te werken met de UPB. Tjin Asjoe wil met PDB aan tafel zitten voor de eerste coalitiegesprekken.

  1 reactie op “Nieuwe partij MPB krijgt mandaat van Bonairiaans volk”

  1. PDB staat ook bekend als corrupt… dus wat willen ze dan?